Új helyen, régi lendülettel a Csomagtartóvásár

Öcaline - 2022. május 12. 18:14

A volt újtelepi iskolából a Béke városrészbe, egészen pontosan a Szabadság utcai nagy pakolóba költözik a népszerű közösségi kezdeményezés: szombaton várják a kincsvadászokat – ki ne hagyják!

Régi álmot váltanak valóra a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervezői, amikor egy (illetve kettő, de pszt, ez még titok) kitelepülés erejéig elhagyják az újtelepi bázist. Mint Coletti Éva a DO érdeklődésére elárulta, május 14-én, szombaton 9-12 óra között egy új helyen debütál az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált közösségi kezdeményezés:
– A Béke városrészben várjuk a régi és új árusokat, és persze a kincsvadászokat, egészen pontosan a Béke városrészi nagy parkoló Szabadság úti végébe, nem messze a Coop (régen Profi) áruháztól. A helyszínt leszámítva minden változatlan, a lelkesedés és a koncepció is a régi: reméljük, hogy egy kicsit vándorolva többekhez is eljut a lehetőség, egyrészt arra, hogy az újrahasznosítás jegyében felcsapjon árusnak, másfelől az érdeklődőknek, akik a jó alkalmat kihasználva olcsón tehetnek szert hasznos és szép holmikra. Az már most biztos, hogy lesz miből válogatni, hiszen közel negyven árus jelezte részvételét a vásáron! És még az utolsó napokban is növekedhet a létszám.
A kezdeményezés egyik főszervezője kérdésemre elárulta: külföldön már hosszabb ideje virágzanak a használt holmik vásárai, és hazánkban is egyre népszerűbbé válnak az újrahasznosítás pénztárcakímélő szigetei:
– Fontosnak tartjuk, hogy lehetőleg minél kevesebb holmi minősüljön menthetetlen szemétnek. Nagyon sokszor egy kis szeretettel sok minden újra használható és szemet gyönyörködtető lehet. 
Coletti Éva azt is elárulta, hogy júniusban ismét új helyszínnel jelentkeznek – hogy hol lesz a vásár, az még titok –, de a nyár derekán visszatérnek, és újra a volt újtelepi iskolában ünneplik a Csomagtartóvásár és Bolhapiac egy éves szülinapját!

De ez még a jövő, most legyen elég a soron következő esemény – mindenkit várnak a szombati kavalkádba!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)