Új helyen, régi lendülettel a Csomagtartóvásár

Öcaline - 2022. május 12. 18:14

A volt újtelepi iskolából a Béke városrészbe, egészen pontosan a Szabadság utcai nagy pakolóba költözik a népszerű közösségi kezdeményezés: szombaton várják a kincsvadászokat – ki ne hagyják!

Régi álmot váltanak valóra a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervezői, amikor egy (illetve kettő, de pszt, ez még titok) kitelepülés erejéig elhagyják az újtelepi bázist. Mint Coletti Éva a DO érdeklődésére elárulta, május 14-én, szombaton 9-12 óra között egy új helyen debütál az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált közösségi kezdeményezés:
– A Béke városrészben várjuk a régi és új árusokat, és persze a kincsvadászokat, egészen pontosan a Béke városrészi nagy parkoló Szabadság úti végébe, nem messze a Coop (régen Profi) áruháztól. A helyszínt leszámítva minden változatlan, a lelkesedés és a koncepció is a régi: reméljük, hogy egy kicsit vándorolva többekhez is eljut a lehetőség, egyrészt arra, hogy az újrahasznosítás jegyében felcsapjon árusnak, másfelől az érdeklődőknek, akik a jó alkalmat kihasználva olcsón tehetnek szert hasznos és szép holmikra. Az már most biztos, hogy lesz miből válogatni, hiszen közel negyven árus jelezte részvételét a vásáron! És még az utolsó napokban is növekedhet a létszám.
A kezdeményezés egyik főszervezője kérdésemre elárulta: külföldön már hosszabb ideje virágzanak a használt holmik vásárai, és hazánkban is egyre népszerűbbé válnak az újrahasznosítás pénztárcakímélő szigetei:
– Fontosnak tartjuk, hogy lehetőleg minél kevesebb holmi minősüljön menthetetlen szemétnek. Nagyon sokszor egy kis szeretettel sok minden újra használható és szemet gyönyörködtető lehet. 
Coletti Éva azt is elárulta, hogy júniusban ismét új helyszínnel jelentkeznek – hogy hol lesz a vásár, az még titok –, de a nyár derekán visszatérnek, és újra a volt újtelepi iskolában ünneplik a Csomagtartóvásár és Bolhapiac egy éves szülinapját!

De ez még a jövő, most legyen elég a soron következő esemény – mindenkit várnak a szombati kavalkádba!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.

Ismerd meg jobban a begóniákat!

Ismerd meg jobban a begóniákat!

2024. máj. 10.

Valószínűleg mindenki kapott már az élete során begóniát ajándékba. Gyakran adjuk anyák napjára, születésnapra, évfordulóra, hiszen szép, egyedi, nem túl drága, és sok fajtája létezik. (X)