Zsebben az újabb három pont

spigott - 2022. május 5. 7:30

A második félidőben nyújtott jobb játékának köszönhetően aratott 2-0-s győzelmet a Paks II. elleni hazai rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kép forrása: DPASE/Anda Fábián felvétele

Hétközi fordulóval, a Paks II. elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata szerdán délután öt órától. A második helyért harcban lévő dunaújvárosi alakulatnak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy tartsa a lépést a Balassagyarmattal, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a tabellán ötödik paksiak ellen.

Nem is kezdődött úgy a meccs, ahogy azt reméltük, a szervezetten játszó vendégek alaposan megnehezítették a mieink dolgát, így hiába igyekezett együttesünk, nem nagyon találta a fogást ellenfelén. Ez azonban a paksiaknak sem sikerült, így az első felvonás nagyobbik részében inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, helyzetig alig, gólig egyáltalán nem jutottak.

A térfélcserét követően négy helyen is megváltoztatta csapatát dr. Dobos Barna vezetőedző, s ez meg is hozta az eredményét, mert a mieink azonnal átvették az irányítást sőt, Szepessy találatával már a 48. percben megszerezték a vezetést (1-0). Tíz perccel később a csereként beállt Petró volt eredményes, megduplázva ezzel labdarúgóink előnyét, s mivel a vendégek a folytatásban mindössze egyetlen igazán nagy, de végül kivédett helyzetet tudtak összehozni, így együttesünk végül megérdemelten tartotta itthon a pontokat, s négy fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is pontazonossággal áll a tabella harmadik helyén.

Dunaújváros PASE - Paks II. 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Szepessy, Petró.

DPASE: Pokorni – Huszty, Bozsoki, Tölgyesi, Molnár (Hompót 46. p.), Barna, Dorogi, Balogh (Novák 46.), Kesztyűs (Jakab 46,), Szepessy, Székely (Petró 46.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.