Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

Öcaline - 2022. június 19. 18:02

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

Egyedülálló programra készül Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, vagyis a a CityRocks Dunaújvárosban – a szervezők csapata friss közleménye máris részletes programmal szolgál!

Csúcsrajáratás

A kínálat csúcsának a Szalki-szigetre tervezett, augusztus 6-án esedékes nagykoncert ígérkezik. Az egyedi, háromszintes színpadrendszeren 150 rockzenész mellett taiko dobosok, fúvósok játszanak majd együtt hazai és nemzetközi slágereket egy gyermekkórus közreműködésével. 
A koncerttel párhuzamosan három napos zenésztábort is tart a CityRocks – a zenészek nagy találkozásának és közös próbáinak természetesen szintén a Szalki-szigeti kemping ad otthont.

Tételes kínálattal

De lássuk a teljes kínálatot – egyelőre még csak címszavakban. Az első megmozdulás – nevezzük stílszerűen hangolásnak – augusztus 5-én, pénteken lesz a kempingben; a kisszínpad több zenekarnak, jam sessionöknek adnak helyet, de különleges zenei csemegéknek is tapsolhat a közönség. Ilyen lesz például a némafilmvetítés – méghozzá a műfaji hagyományokhoz híven élő zongora/dob kísérettel.
A már említett nagykoncert augusztus 6-án, szombaton csalogatja a közönséget: bevezetésként a nagyszínpadon a The Best Of Mode (Depeche Mode Tribute Band)lép színre, a 20.30-tól kezdődik a CityRocks 150 fős nagyzenekarának bemutatója, majd a Hollywood Rose (Guns N' Roses Tribute Band – Hungary) lép színre. 
És ezzel még mindig nincs vége: augusztus 7-én, vasárnap délután és este 40-50 zenész részvételével egy Rock Kamion járja majd Dunaújváros utcáit – ez sem lesz gyenge mutatvány, jövünk majd részletes útvonaltervvel.

Beszédes számok + tracklist itt!

A szervezők az idei kínálat mellett egy kis visszatekintéssel szolgáltak: a CityRocks 2021-es, dunaújvárosi rockflashmobján 400 zenész vett részt. A koncertet több ezren nézték meg élőben, az ott készült kisfilmek pedig már 30 milliónál is több megtekintést értek el. 
A CityRocks eddigi (szegedi, kecskeméti, bonchidai és dunaújvárosi) koncertjfilmjeit pedig a média partereiknek is köszönhetően már 160 milliónál többször nézték meg világszerte.

Végül, de közel sem utolsósorban jöjjön a nagyzenekari koncert dallistája, meg a teljes koncertfilm-gyűjtemény – íme:

Bikini - Mielőtt elmegyek 
Billy Idol - Rebel Yell
Black Sabbath - Paranoid
Blink-182 - All the small things
Depeche Mode / Lacuna Coil - Enjoy The Silence
Fish! - Gyere ki a rétre
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams
Linkin Park - New Divide
Metallica - Enter Sandman
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Ocho Macho - Jó nekem 
Pink Floyd - Another Brick in the Wall
Queen / Joan Jett – medley
Queen - The Show Must Go On (CityRocks 2020-ban készült karantén videoklip vetítés)
Republic - Neked könnyű lehet
Tankcsapda - Gyűrd össze a lepedőt
The White Stripes - Seven Nation Army

A dunaújvárosi merítés az alábbi címen érhető el!

2021-es dunaújvárosi koncertfilmek (katt) >>

És a legvégére egy fontos és igen-igen közönségbarát információ: a CityRocks összes eseményét díjtalanul látogathatják az érdeklődők!

(Archív fotó: Végh Zoltán, belső oldali plaki: CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Szabad Szemmel: "Ezt levezekelni nem lehet" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Ezt levezekelni nem lehet" a Szertelen Házban

2023. már. 20.

Az évad egyik legsúlyosabb darabja pörög a Szertelen Házban futó KineDok sorozat keretében – mind a témaválasztást, mind a feldolgozást illetően. Mindenkit várnak kedden délután!

Jazz Café – ezúttal a Gárdonyi iskolában

Jazz Café – ezúttal a Gárdonyi iskolában

2023. már. 18.

Folytatódik a Sándor Frigyes Zeneiskola koncertprogramja – a Jazz Café helyszíne a Gárdonyi iskola aulája lesz hétfőn délután, parádés kínálattal csalogatják a műfaj szerelmeseit.

DSTV: Petőfi nyomában a Cimborák

DSTV: Petőfi nyomában a Cimborák

2023. már. 16.

Jó hangulatú verses foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A Cimbora Klub tagjai Petőfi Sándor A Tisza című versével foglalkoztak a József Attila Könyvtár gyermekrészlegén – többen készülnek már a kapcsolódó rajzpályázatra is. Hangkép.

DSTV: böjti lélekemelő az evangélikus templomban

DSTV: böjti lélekemelő az evangélikus templomban

2023. már. 11.

Orgonakoncertről tudósít a DSTV összeállítása. Az evangélikus templom instrumentumát Tüzes Marcell orgonaművész szólaltatta meg – az esemény a böjti időszakhoz köthető sorozat dunaújvárosi hangversenye volt. Hangkép.
 

Jubilál a Zenélő Cukrászda sorozata

Jubilál a Zenélő Cukrászda sorozata

2023. már. 10.

Éppen tizedszerre várják a zenebarátokat igényes muzsikával és édességekkel – a helyszín a Vasmű úti Jakó Cukrászda lesz, szombaton. Édes élet, szép dallamokkal.

DSTV: búcsú a Holdtól és más égitestektől

DSTV: búcsú a Holdtól és más égitestektől

2023. már. 10.

Látványos kiállításhoz méltó búcsú is dukál – derül ki a DSTV összegzéséből. Tárlatvezetéssel zárult Gróf Ferenc Beleértve a Holdat és más égitesteket című bemutatója a Kortárs Művészeti Intézetben. Hangkép.

DSTV: "születésnaposok" a versszínpadon

DSTV: "születésnaposok" a versszínpadon

2023. már. 09.

Csemege várta az irodalom barátait az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Írisz Versszínpad teadélutánján ismét "születésnapos" írók, költők, zenészek műveit tolmácsolta a csapat – nagy sikerrel. Hangkép.