Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

Öcaline - 2022. június 19. 18:02

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

Egyedülálló programra készül Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, vagyis a a CityRocks Dunaújvárosban – a szervezők csapata friss közleménye máris részletes programmal szolgál!

Csúcsrajáratás

A kínálat csúcsának a Szalki-szigetre tervezett, augusztus 6-án esedékes nagykoncert ígérkezik. Az egyedi, háromszintes színpadrendszeren 150 rockzenész mellett taiko dobosok, fúvósok játszanak majd együtt hazai és nemzetközi slágereket egy gyermekkórus közreműködésével. 
A koncerttel párhuzamosan három napos zenésztábort is tart a CityRocks – a zenészek nagy találkozásának és közös próbáinak természetesen szintén a Szalki-szigeti kemping ad otthont.

Tételes kínálattal

De lássuk a teljes kínálatot – egyelőre még csak címszavakban. Az első megmozdulás – nevezzük stílszerűen hangolásnak – augusztus 5-én, pénteken lesz a kempingben; a kisszínpad több zenekarnak, jam sessionöknek adnak helyet, de különleges zenei csemegéknek is tapsolhat a közönség. Ilyen lesz például a némafilmvetítés – méghozzá a műfaji hagyományokhoz híven élő zongora/dob kísérettel.
A már említett nagykoncert augusztus 6-án, szombaton csalogatja a közönséget: bevezetésként a nagyszínpadon a The Best Of Mode (Depeche Mode Tribute Band)lép színre, a 20.30-tól kezdődik a CityRocks 150 fős nagyzenekarának bemutatója, majd a Hollywood Rose (Guns N' Roses Tribute Band – Hungary) lép színre. 
És ezzel még mindig nincs vége: augusztus 7-én, vasárnap délután és este 40-50 zenész részvételével egy Rock Kamion járja majd Dunaújváros utcáit – ez sem lesz gyenge mutatvány, jövünk majd részletes útvonaltervvel.

Beszédes számok + tracklist itt!

A szervezők az idei kínálat mellett egy kis visszatekintéssel szolgáltak: a CityRocks 2021-es, dunaújvárosi rockflashmobján 400 zenész vett részt. A koncertet több ezren nézték meg élőben, az ott készült kisfilmek pedig már 30 milliónál is több megtekintést értek el. 
A CityRocks eddigi (szegedi, kecskeméti, bonchidai és dunaújvárosi) koncertjfilmjeit pedig a média partereiknek is köszönhetően már 160 milliónál többször nézték meg világszerte.

Végül, de közel sem utolsósorban jöjjön a nagyzenekari koncert dallistája, meg a teljes koncertfilm-gyűjtemény – íme:

Bikini - Mielőtt elmegyek 
Billy Idol - Rebel Yell
Black Sabbath - Paranoid
Blink-182 - All the small things
Depeche Mode / Lacuna Coil - Enjoy The Silence
Fish! - Gyere ki a rétre
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams
Linkin Park - New Divide
Metallica - Enter Sandman
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Ocho Macho - Jó nekem 
Pink Floyd - Another Brick in the Wall
Queen / Joan Jett – medley
Queen - The Show Must Go On (CityRocks 2020-ban készült karantén videoklip vetítés)
Republic - Neked könnyű lehet
Tankcsapda - Gyűrd össze a lepedőt
The White Stripes - Seven Nation Army

A dunaújvárosi merítés az alábbi címen érhető el!

2021-es dunaújvárosi koncertfilmek (katt) >>

És a legvégére egy fontos és igen-igen közönségbarát információ: a CityRocks összes eseményét díjtalanul látogathatják az érdeklődők!

(Archív fotó: Végh Zoltán, belső oldali plaki: CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

2022. jún. 20.

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.

Muzsikáltak és lakatoltak a zeneiskolások (galériával)

Muzsikáltak és lakatoltak a zeneiskolások (galériával)

2022. jún. 17.

Ahogy ígérték, úgy folytatták az elmúlt évek tradícióját – kirobbanó sikerrel rendezték az intézmény épülete mögötti "lakatolós" téren a Sándor Frigyes Zeneiskola tanévbúcsúztató koncertjét.