Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

Öcaline - 2022. június 19. 18:02

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

Egyedülálló programra készül Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, vagyis a a CityRocks Dunaújvárosban – a szervezők csapata friss közleménye máris részletes programmal szolgál!

Csúcsrajáratás

A kínálat csúcsának a Szalki-szigetre tervezett, augusztus 6-án esedékes nagykoncert ígérkezik. Az egyedi, háromszintes színpadrendszeren 150 rockzenész mellett taiko dobosok, fúvósok játszanak majd együtt hazai és nemzetközi slágereket egy gyermekkórus közreműködésével. 
A koncerttel párhuzamosan három napos zenésztábort is tart a CityRocks – a zenészek nagy találkozásának és közös próbáinak természetesen szintén a Szalki-szigeti kemping ad otthont.

Tételes kínálattal

De lássuk a teljes kínálatot – egyelőre még csak címszavakban. Az első megmozdulás – nevezzük stílszerűen hangolásnak – augusztus 5-én, pénteken lesz a kempingben; a kisszínpad több zenekarnak, jam sessionöknek adnak helyet, de különleges zenei csemegéknek is tapsolhat a közönség. Ilyen lesz például a némafilmvetítés – méghozzá a műfaji hagyományokhoz híven élő zongora/dob kísérettel.
A már említett nagykoncert augusztus 6-án, szombaton csalogatja a közönséget: bevezetésként a nagyszínpadon a The Best Of Mode (Depeche Mode Tribute Band)lép színre, a 20.30-tól kezdődik a CityRocks 150 fős nagyzenekarának bemutatója, majd a Hollywood Rose (Guns N' Roses Tribute Band – Hungary) lép színre. 
És ezzel még mindig nincs vége: augusztus 7-én, vasárnap délután és este 40-50 zenész részvételével egy Rock Kamion járja majd Dunaújváros utcáit – ez sem lesz gyenge mutatvány, jövünk majd részletes útvonaltervvel.

Beszédes számok + tracklist itt!

A szervezők az idei kínálat mellett egy kis visszatekintéssel szolgáltak: a CityRocks 2021-es, dunaújvárosi rockflashmobján 400 zenész vett részt. A koncertet több ezren nézték meg élőben, az ott készült kisfilmek pedig már 30 milliónál is több megtekintést értek el. 
A CityRocks eddigi (szegedi, kecskeméti, bonchidai és dunaújvárosi) koncertjfilmjeit pedig a média partereiknek is köszönhetően már 160 milliónál többször nézték meg világszerte.

Végül, de közel sem utolsósorban jöjjön a nagyzenekari koncert dallistája, meg a teljes koncertfilm-gyűjtemény – íme:

Bikini - Mielőtt elmegyek 
Billy Idol - Rebel Yell
Black Sabbath - Paranoid
Blink-182 - All the small things
Depeche Mode / Lacuna Coil - Enjoy The Silence
Fish! - Gyere ki a rétre
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams
Linkin Park - New Divide
Metallica - Enter Sandman
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Ocho Macho - Jó nekem 
Pink Floyd - Another Brick in the Wall
Queen / Joan Jett – medley
Queen - The Show Must Go On (CityRocks 2020-ban készült karantén videoklip vetítés)
Republic - Neked könnyű lehet
Tankcsapda - Gyűrd össze a lepedőt
The White Stripes - Seven Nation Army

A dunaújvárosi merítés az alábbi címen érhető el!

2021-es dunaújvárosi koncertfilmek (katt) >>

És a legvégére egy fontos és igen-igen közönségbarát információ: a CityRocks összes eseményét díjtalanul látogathatják az érdeklődők!

(Archív fotó: Végh Zoltán, belső oldali plaki: CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.