Brutális kánikula következik – zivatarokkal

Öcaline - 2022. június 27. 9:22

Már él az idei nyár első hőségriasztása, és a kánikula folytatódik, sőt, további durvulást ígér a DO időjárási szakértője. Masszívan 35 fok közelében lehetnek a hőmérsékleti értékek, enyhítő zivatar a hét közepén és végén jöhet. Brutál.

"Jön a forróság" – ezzel beköszöntéssel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. A mára rendelt mutatók már igazolják, miért döntött az országos tisztifőorvos a nyár első hőségriasztásáról – szinte zavartalan, forró napsütésre számíthatunk. Csapadék nem alakul ki, gyenge délies széllel számolhatunk – ennek nyomán országos hőség lesz 32-37 fokos csúcsértékkel.
A friss modellek szerint kedden is sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel – és elsősorban a nap első felében, főként az északi hegyek-völgyek között lakók számolhatnak néhol zivatarral. Fokozódik a hőség, délután már 33-38 fok lesz – és megélénkül a szél, ami északiasra vált. Marad a forróság szerdán és csütörtökön is, sok napsütés valószínű, miközben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de ezekből csak egy-egy helyi, frissítő zivatar fordul elő. A hőmérséklet tekintetében nem várható változás – 35 fok körüli maximumokkal számolhatunk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint péntek, majd a hét végén sem várható lényeges változás időjárásunkban – igazi strandidő lesz napsütéssel, néhol záporral, zivatarral. És folytatódik a rekkenő hőség is – 31-37 fokos értékek lehetnek.

Itt a tomboló nyár – aki teheti, vízparton vészelje át!

(Fotó: Így látjuk MI! – Nagy Viktor felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.