Cserépmanókkal kezdődött az Önkéntesek nyara a Jószoliban

Öcaline - 2022. június 14. 17:07

Kibővített programmal, ráadásul egész nyáron át tartó sorozattal rukkol ki az ellátottaknak a Jószolgálati Otthon Közalapítvány: az Önkéntesek hete helyett idén már Önkéntesek nyara a sorozat címe, az első foglalkozásnak ma adott otthont az intézmény.

Kibővítették az évek óta népszerű programsorozatot, és a név is módosult: az Önkéntesek hete helyett immár az Önkéntesek nyara eseményeit rendezi meg mostantól a Jószolgálati Otthon, tudatta a DO-val Kóty Zsuzsanna, az intézmény munkatársa, a programsorozat koordinátor-főszervezője:
– Ma volt nálunk az első résztvevő, a Kreatív Stúdióból jött Nagy Viktória, aki visszatérő vendég, most Cserépmanót készített az ellátottakkal. Nagyon örültünk, hogy újra láttuk, a foglalkozás remek volt, megérdemelten aratott jelentős sikert. Nagyon jó hangulatban folyt a közös munkálkodás, Viki mindenkinek segített – tökéletes sorozatnyitónak bizonyult! Őszintén szólva ezt a felépítést jobbnak tartom a korábbinál – meglehet, nem annyira tömény a kínálat, de így egész nyáron jönnek hozzánk, folyamatosan kapnak érdekes, vonzó, szórakoztató programot az ellátottak.

A folytatás is változatos, színes programot ígér, az Önkéntesek nyara következő vendégeként Pálfalvi János mesél az ellátottaknak június 16-án, csütörtökön délelőtt 10 órától. Ezt követően Délczeg Zsófia és zumbás csapat tart közös zenés-táncos edzést a Jószoliban június 22-én, azaz jövő szerdán délelőtt, majd másnap a Duna Dog Center tart kutyás foglalkozást Czibere Cecília vezetésével. A kínálatban szerepel még Vida Orsolya pilates edzése, Suplicz Mihály Miskapapa mesemondása, illetve a Gipsy Kings Experience formáció koncertje, valamint Hável Gábor fotókiállítása színesíti még a nyári kínálatot. Már biztos Zsorda Erik vendégeskedése is július elején – ő természetesen táncosokkal érkezik, táncolni fognak és táncot tanítanak az ellátottaknak. 
És ha mindezek után önkéntesként csatlakozna a Jószolgálati Otthon Közalapítvány közösségi kezdeményezéséhez, azonnal megteheti: várják a jelentkezéseket a joszoli.fejlesztes@gmail.com címen!

Soha szebb nyitányt – vidám, hosszú, boldog és boldogító nyarat, Jószoli!

(Fotók: Jószolgálati Otthon Közalapítvány)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)