Diadalmas visszatérés

spigott - 2022. június 26. 12:52

Nem nyomta agyon a teher a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupárost a szolnoki felnőtt és U23-as világbajnoki válogatón.

Kép: MKKSZ

Szolnokon rendezik meg kajak-kenusok második felnőtt és U23-as válogató versenyét június 23. és 26. között, s a megméretésen ott vannak a DKSE kenusai is, akik közül Kulcsár Dorina, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám is vágott neki a viadalnak. A dunaújvárosiak közül Kulcsár Dorina két számban, a kenu egyesek 500 és 1000 méteres versengésében térdelt hajóba, s a rövidebbik távon az első előfutam jelentette számára a végállomást, míg 1000 méteren az A-döntő ötödik helyén fejezte be a küzdelmeket.

Slihoczki Ádám a paksi Kollár Krisztiánnal vágott neki a kenu kettesek 500 és 1000 méteres számának, s ötszázon a negyedik helyen "futottak be", míg a hosszabbik távon a második helyet szerezték meg a Kiss-Hodován kettős mögött. Mivel Ádámék párosa az előző válogatót megnyerte, így ebben a számban valószínűleg szétlövés dönt arról, ki indulhat majd a világbajnokságon.
Mivel a szegedi válogatón Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse nem tudott elindulni 500 méteren betegség miatt, így a mostani versenyen mindenképpen nyernie kellett a vb-ezüstérmes kenus egységnek ahhoz, hogy maradjon esélye a világbajnoki részvételre. Ebben az 1000 méterről átnyergelt, s az előző válogatót megnyerő Adolf-Fejes páros próbálta megakadályozni a Jonatánékat, szerencsére hiába, mert a Hajduék már a futam elején élre álltak, s előnyüket megtartva, magabiztos győzelmet arattak, így ebben a számban is szétlövés dönt a vb-részvételről.

A DKSE kiválósága a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján értékelte teljesítményüket.
– Az első kétszázig figyeltem magunkra, utána pedig ahogy jött. Nagyon sok párosozást kihagytunk, a világkupa előtt sem tudtunk már edzeni a sérülésem miatt, majd Ádám is lebetegedett. Az elmúlt másfél két hónap több mint fele kimaradt. Amit tudatosan átgondoltunk, azt megcsináltuk, de nem volt ez egy berögzült pálya. Ha most ez nem sikerült volna, valószínűleg az egész évünk megy a levesbe. Van még egy szétlövés, azt meg kell várni, de erre tettünk fel mindent.

(Főoldali kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.