Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

doszerk - 2022. június 30. 16:30

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.

Hét napirend szerepelt a képviselők előtt a rendkívüli ülésen. Az első és legfontosabb ezek közül az ELENA projektről szólt, melynek részeként Dunaújváros teljes közigazgatási területén, összesen 4536 darab lámpa cseréje történik meg. Ennek kapcsán Pintér Tamás polgármester azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy a közlekedést biztonságossá tegyék a város egész terültén, így a legkorszerűbb, energiatakarékos ledes fényforrások kerülnek majd kihelyezésre. Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester a témához hozzáfűzte: a „Rajta, Újváros!” Egyesület ígérte és indította el a közvilágítás korszerűsítését, a projekt megvalósulása pedig egy mérföldkő Dunaújváros életében. Kiemelte: nem lehet többé sötét a város, és csak olyan projektek valósulhatnak meg a településen, amelyek valóban a dunaújvárosiakat szolgálják. A tervezet tartalmazza az Arany János Általános Iskola felújítását is, hogy a diákok megfelelő körülmények között folytathassák a tanulmányaikat. 
A képviselők elfogadták a Palacenter Bt.-vel kötendő vállalkozási szerződés módosítását, valamint támogatták az Innopark Nkft. elszámolását, SZMSZ-ét és gépkocsihasználati szabályzatát, és a támogatási szerződés módosítását is. A képviselők elfogadták a DVG Zrt. tavalyi évéről szóló belső ellenőrzési jelentését, valamint támogatták a DKKA Nonprofit Kft. tulajdonosi hozzájárulási kérelmét, illetve a dunaújvárosi Jégcsarnokra vonatkozó üzemeltetési szerződés módosítását. Az ülés végén elfogadták a képviselők a Táborállás csapadékvíz elvezetésű című TOP-os projekt keretében a Barsi Dénes utca kivitelezési feladatainak ellátására irányuló szerződés megkötését a Dunanett Nonprofit Kft-vel, amely összesen bruttó 137,16 milliós vállalkozási díjat rögzít.

Varga Richárd
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.