Dunaújváros Hetilap

Fajsúlyos és halaszthatatlan témákról döntöttek

Öcaline - 2022. június 16. 17:15

Hosszú tanácskozásra készülhettek a képviselők a Városháza közgyűlési termében, hiszen ezúttal is több mint 40 pont szerepelt a javasolt napirendben.

A napirend módosításával kezdődött a közgyűlés a Városházán csütörtökön délelőtt: az egyik fogászati ellátással kapcsolatos téma lekerült, ám két új bekerült. Arról döntöttek a képviselők, hogy javaslat születik az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai magasabb vezetői pályázat kiírására (Bölcskei Anna lemondása miatt), valamint módosítják a Dunaújvárosi Óvoda alapító okiratát. 

Beszámolóözön a képviselők előtt

Az ülés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, majd a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beszámolójával kezdődött,ezt követően került csak napirendre a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, majd a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés. Ezt követően a költségvetési rendeletet módosították a képviselők: az elfogadott javaslat szerint az intézményi bevételek és kiadások összesen 34,4 millió forinttal változtak, a tartalékok 374,8 millió forinttal csökkentek. 
A döntés után állásfoglalás született a megyei kormányhivatal törvényességi felhívásáról, majd a szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló rendelet módosításával kapcsolatban született döntés. Ezt követően újabb beszámoló elfogadásáról döntöttek a képviselők: a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány, továbbá a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány beszámolói mellett a kulturális, valamint az egészségügyi és szociális célú alapítványok tavalyi tevékenységéről szóló beszámolók tudomásulvételéről is döntött a közgyűlés. 

Intézményi színtéren

A közgyűlés 360 ezer forint plusz támogatást nyújtott az MMK Nonprofit Kft. részére, valamint az Útkeresés Segítő Szolgálat költségvetési előirányzatát is módosították: 200 ezer forintos forrást biztosítottak a nyári programok megvalósítására. A testület elfogadta a javaslatot a családok átmeneti otthonai részére külső férőhelyek kialakításához nyújtandó támogatáselnyerését célzó pályázaton történő indulásra. 
Javaslat születhet a nyertes ajánlattevő kilétéről az augusztus 20-i programok kapcsán – a Szent István ünnepe rendezvény lebonyolítására, a Majka&Curtis koncert rendezvényre és a Parázs-Varázs lebonyolítására kiírt tendert is az Euroshow Kft. nyerte.
Módosította a közgyűlés az Aquantis Élményfürdő kültéri csúszdamedencéjének felújítására, fóliázására kötött vállalkozási szerződést, több pályázati kiírás kapcsán is döntés született, majd a DVG-vel kötött, a város közigazgatási területén végzett közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási keretszerződésről is határozott a testület – ennek keretében az első negyedév maradványa, 55,5 millió forint átcsoportosításáról döntöttek.
Javaslat született az önkormányzati tulajdonú intézmények felújítási munkáira, a Polgármesteri Hivatal lapostetős épületének tetőszigetelésére, valamint a menetrend szerinti buszos közszolgáltatás megújításával kapcsolatosan pályázati kiírás elfogadásáról is döntöttek a képviselők.
Több „sportos tétel” is szerepelt a napirendben: a közgyűlés nyilatkozatot adott a DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. részére, módosították a Búvársuli Sportegyesülettel kötött támogatási szerződést, és az elfogadott javaslat szerint Horváth Tibor lett a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új ügyvezetője.
A nyílt ülést követően zárt ajtók mögött egyetlen napirendről, a Dunaújváros Közszolgálatáért díj adományozásáról határoztak a képviselők.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

2022. jún. 30.

A köztisztviselők napjának ünnepét ünnepi zárva tartással ünneplik. (Ünnepélyesen.)

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

2022. jún. 30.

Dunaújvárosi fiatalok előtt is nyitott az a program, amelyre jelentkezőket vár a Mezőföld Népfőiskolai Társaság – a négy magyar résztvevő négy hónapot tölthet egy dán népfőiskolán augusztustól decemberig. Ragadd meg az alkalmat – jelentkezz!