Dunaújváros Hetilap

Fajsúlyos és halaszthatatlan témákról döntöttek

Öcaline - 2022. június 16. 17:15

Hosszú tanácskozásra készülhettek a képviselők a Városháza közgyűlési termében, hiszen ezúttal is több mint 40 pont szerepelt a javasolt napirendben.

A napirend módosításával kezdődött a közgyűlés a Városházán csütörtökön délelőtt: az egyik fogászati ellátással kapcsolatos téma lekerült, ám két új bekerült. Arról döntöttek a képviselők, hogy javaslat születik az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai magasabb vezetői pályázat kiírására (Bölcskei Anna lemondása miatt), valamint módosítják a Dunaújvárosi Óvoda alapító okiratát. 

Beszámolóözön a képviselők előtt

Az ülés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, majd a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beszámolójával kezdődött,ezt követően került csak napirendre a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, majd a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés. Ezt követően a költségvetési rendeletet módosították a képviselők: az elfogadott javaslat szerint az intézményi bevételek és kiadások összesen 34,4 millió forinttal változtak, a tartalékok 374,8 millió forinttal csökkentek. 
A döntés után állásfoglalás született a megyei kormányhivatal törvényességi felhívásáról, majd a szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló rendelet módosításával kapcsolatban született döntés. Ezt követően újabb beszámoló elfogadásáról döntöttek a képviselők: a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány, továbbá a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány beszámolói mellett a kulturális, valamint az egészségügyi és szociális célú alapítványok tavalyi tevékenységéről szóló beszámolók tudomásulvételéről is döntött a közgyűlés. 

Intézményi színtéren

A közgyűlés 360 ezer forint plusz támogatást nyújtott az MMK Nonprofit Kft. részére, valamint az Útkeresés Segítő Szolgálat költségvetési előirányzatát is módosították: 200 ezer forintos forrást biztosítottak a nyári programok megvalósítására. A testület elfogadta a javaslatot a családok átmeneti otthonai részére külső férőhelyek kialakításához nyújtandó támogatáselnyerését célzó pályázaton történő indulásra. 
Javaslat születhet a nyertes ajánlattevő kilétéről az augusztus 20-i programok kapcsán – a Szent István ünnepe rendezvény lebonyolítására, a Majka&Curtis koncert rendezvényre és a Parázs-Varázs lebonyolítására kiírt tendert is az Euroshow Kft. nyerte.
Módosította a közgyűlés az Aquantis Élményfürdő kültéri csúszdamedencéjének felújítására, fóliázására kötött vállalkozási szerződést, több pályázati kiírás kapcsán is döntés született, majd a DVG-vel kötött, a város közigazgatási területén végzett közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási keretszerződésről is határozott a testület – ennek keretében az első negyedév maradványa, 55,5 millió forint átcsoportosításáról döntöttek.
Javaslat született az önkormányzati tulajdonú intézmények felújítási munkáira, a Polgármesteri Hivatal lapostetős épületének tetőszigetelésére, valamint a menetrend szerinti buszos közszolgáltatás megújításával kapcsolatosan pályázati kiírás elfogadásáról is döntöttek a képviselők.
Több „sportos tétel” is szerepelt a napirendben: a közgyűlés nyilatkozatot adott a DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. részére, módosították a Búvársuli Sportegyesülettel kötött támogatási szerződést, és az elfogadott javaslat szerint Horváth Tibor lett a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új ügyvezetője.
A nyílt ülést követően zárt ajtók mögött egyetlen napirendről, a Dunaújváros Közszolgálatáért díj adományozásáról határoztak a képviselők.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!