Horváth Petra is Dunaújvárosban folytatja

doszerk - 2022. június 10. 17:15

A gólerős átlövő a Szombathely mezét cseréli a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének szerelésére a 2022/2023-as szezonban.

Főoldali és belső kép forrása: SZKKA

Mint arról a klub hivatalos honlapja beszámolt, újabb átlövővel erősítette meg 2022/2023-as játékoskeretét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely megegyezett Horváth Petrával abban, hogy a 25 éves balátlövő Dunaújvárosban folytassa pályafutását. A remek adottságokkal bíró kézilabdázó Győrben töltötte utánpótlás évei nagyobbik részét, 2015-ben a Mosonmagyaróvár együtteséhez szerződött, s itt mutatkozott be a felnőtt élvonalban is.

A következő években hol az ETO, hol a Mosonmagyaróvár csapataiban szerepelt, majd 2017-ben Szombathelyre szerződött, ahol hamar alapemberévé vált az akkor még NB I/B-ben játszó gárdának. A szombathelyiek 2019-ben jutottak fel az élvonalba, ahová Petra is követte őket, első NB I-es szezonjában 18 meccsen 38 gólt szerzett, míg a tavaly és idén véget ért szezonban 65-65 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

Horváth Petrára talán drukkereink is emlékeznek, mert a két csapat dunaújvárosi bajnokiján remek játékkal, hat góllal szomorította a mieinket, igaz, végül ez sem ért akkor pontszerzést együttesének.Klubunk vezetése természetesen abban bízik, hogy Petra a DKKA-nál is tovább fejlődik, s jó játékkal,
gólokkal segíti hozzá akadémiánk felnőtt együttesét céljai eléréséhez.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.