Kölcsönadta kapusát a Kohász

doszerk - 2022. június 15. 7:30

A mögöttünk hagyott szezonban jó teljesítményt nyújtó Wéninger Alexa a frissen feljutott NEKA együttesénél folytatja pályafutását.

Kép forrása: kohaszkezi.hu

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, hogy Wéninger Alexa kölcsönben a NEKA együttesénél játszik a 2022/2023-as szezonban. Mint az a DKKA közleményéből kiderült, a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese nemrégiben azzal a szándékkal kereste fel csapatunkat, hogy kölcsönvenné kapusunkat a következő idényre, ugyanis elsőszámú kapuvédőjére, a korábban négy idényt is akadémiánkon nevelkedő Németh Katára sérülés miatt sajnos hosszabb ideig nem számíthat a Bohus Beáta vezette csapat.

Az NB I-es tagságot sikeresen kivívó egyesületnek így szükségessé vált erősítés után néznie, s mivel akadémiánk örömmel vette a NEKA megkeresését, a játékossal történt egyeztetés után minden akadály elhárult az elől, Wéninger Alexa Balatonboglárra tegye át a székhelyét a következő szezonban.

Alexa kiváló teljesítményt nyújtott a szezonban, kiélezett meccseken akár csereként beállva is képes volt új erőt adni a pályán lévőknek és fontos védéseivel ponthoz, illetve pontokhoz segítette csapatunkat. Nem titok, számára is kiváló lehetőség ez, hiszen bár közel huszonöt életévével abszolút nem számít idősnek, megszerzett rutinja és NB I-es tapasztalata sokat érhet egy alapvetően fiatal játékosokra építő gárda tagjaként.

"Örültem a megkeresésnek, mivel lesz lehetőségem minél többet kapuban lenni és játszani, ami a DKKA-nál nem lett volna biztos, hiszen két remek és tapasztalt kapus van a jövő évi keretben. Egyik szemem sírt, a másik nevetett, mert nagyon megszerettem a csapatot, de úgy éreztem erre a hívásra nem mondhatok nemet. Sok sikert kívánok a Lányoknak és az egész DKKA-nak az elkövetkezendő szezonra és remélem lesz még lehetőségem Dunaújvárosban játszani" - nyilatkozta Wéninger Alexa az előtte álló kihívásról.

Természetesen, ahogy Alexa is célzott rá, mi sem maradunk kiváló kapuvédők nélkül, hiszen nemrégiben nyilvánossá vált, hogy a DKKA-val EHF Kupát nyerő Oguntoye Viktória visszatér Dunaújvárosba, illetve a szezonban szintén ihletett formában játszó horvát kapus, Gabrijela Bartulović is a keret tagja marad, így két felnőtt kapussal vágunk neki a következő bajnoki kiírás küzdelmeinek, zárult a Kohász hivatalos közleménye.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.