Milyen előnyökkel jár a webáruház bérlés?

doszerk - 2022. június 15. 10:01

Webáruházat indítani ma már gyerekjáték, köszönhetően az e-commerce platformoknak, bérelhető webáruházrendszereknek. (X)

Ezek a megoldások ráadásul költségtakarékosabbak a saját fejlesztésű webshopokkal összehasonlítva. Napjainkban az e-kereskedelem nemcsak globális szinten, hanem hazai viszonylatban is dübörög, a pandémia csak még inkább felgyorsította ezt a trendet.

Már alapkövetelmény!

A digitális világ terjeszkedése egyre inkább megköveteli a kereskedelem szereplőitől az online jelenlétet is, sőt elmondható, hogy az offline lét már nem is feltétel, ugyanis egyre több olyan webshop létezik, amely fizikai üzlettel nem is rendelkezik.

Aki külföldre szeretne értékesíteni, annak alap egy webshop megléte, de a hazai piac is egyre inkább elvárja szereplőitől az online elérhetőséget. Melyik a legjobb megoldás webáruház indítására? 

Melyiket válassza: saját fejlesztés, e-kereskedelmi platform vagy bérelt webáruház?

Webáruház bérlés esetén a dizájn ugyan korlátozott, viszont a rendszer rendkívül könnyen megtanulható, saját üzemeltetésben is működtethető és biztonságos. A bérlőnek nem kell sem a hostinggal, sem a fejlesztésekkel foglalkoznia, egy normál összegű havidíjért cserébe készen kapja a működőképes szisztémát.

Sem az e-kereskedelmi platformok (Shopify, Magento, OpenCart, Woocommerce), sem a bérelt webáruházrendszerek, amilyen az Unas is, nem korlátozzák a termékpalettát, amit értékesíteni szeretne. 

Egy saját fejlesztésű webshop jelentős költségeket emészt fel, ezért a pénzért viszont 100%-ban olyan lesz, amilyet a megrendelő szeretne. Azonban üzemeltetése is költséges, még a legapróbb változtatás is webfejlesztői jelenlétet igényel.

A nyílt forráskódú platformok is igényelnek némi kezdeti befektetést az induláshoz, azonban ez jóval alatta marad egy saját fejlesztésű webáruház költségeinek. Teljes mértékben személyre szabhatóak mind funkciókban, mind dizájnban. Hátrányuk, hogy szakértői segítséget igényelnek az optimalizált üzemeltetést illetően. 

Motiváció egy valódi esettanulmányon keresztül

Amennyiben lelkes kezdőként most vágna bele webáruház indításába, hadd mutassuk be egy konkrét példán keresztül, hogyan válhat egy hobbiból jövedelmező üzlet egy bérelt webáruházrendszer segítségével.

Hobbiként indult egy saját fejlesztésű webáruházzal, mára azonban a piac egyik főszereplőjévé vált. A kezdeti webáruház fenntartása, fejlesztése nagyon sok pénzt elvitt, mégsem tudott megfelelni az elvárásoknak, nem tudta utolérni a többi webáruházat, így a tulajdonos a bérlés mellett döntött, amit azóta sem bánt meg. 

A bérelt rendszer adta előnyök már a kezdet kezdetén is érezhetőek voltak, az átállás sem okozott gondot. A rendszer maga is integrál számlázó, készletkezelő programokat, de a szinkronizálásoknak köszönhetően más rendszerek felé is nyitott, kész az automatizálásra. A bérelt webshop keresőoptimalizálásra is kiválóan alkalmas. A nyújtott szolgáltatások megkönnyítik a piacra webáruházzal most lépők dolgát.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)