Dunaújváros Hetilap

Pedagógusok elismerése az ünnepen (FRISSÍTVE)

Öcaline - 2022. június 10. 17:49

Ünnepélyes keretek között, a pedagógusnapra időzítve vehették át az elismeréseket az arra érdemesek a Városházán ma délután – a pedagógusdíjakat Pintér Tamás polgármester és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester adta át; itt az összes díjazott, és az összes méltatás. Figyelem, összeállításunk a díjátadó galériájával frissült!

Az évtizedes hagyományt folytatva a pedagógusnapra időzítve adták át az oktatási szféra önkormányzati elismeréseit – a díjátadónak a Városháza "C" szárnyának díszterme adott otthont.

A köszönet hangján

Az esemény Futó Gábor és Futó-Mészáros Krisztina rövid műsorával kezdődött, az Ady Endre és József Attila verseinek megzenésített verseiből álló összeállítás ünnepi hangulatot teremtett. A folytatásban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntöte a díjazottakat, kiemelve, hogy az elmúlt időszak, s kivált a mögöttünk hagyott pandémiás évek komoly kihívásokat jelentettek az oktatási szféra dolgozóinak:
– Ahogy én visszaemlékszem az óvónénikre és tanáraimra, úgy lehetnek önök is biztosak abban, hogy gyermekek százai zárták a szívükbe önket, és tíz, húsz, harminc év távolából is kísérik őket az önökhöz fűződő emlékek. Szeretettel gondolnak önökre, éppen úgy, ahogy önök is szeretettel emlékeznek tanítványaikra. Az emlékek felidézésén túl természetesen hálával is tartozunk, és hálás szívvel köszönünk minden energiát és minden áldozatot, amit iskoláikért, gyermekeikért hoztak. Végül, de közel sem utolsósorban: őszintén remélem, hogy lesznek követőik ezen a nehéz, komoly és feleősségteljes pályán. 

Díjak és méltatások

A polgármesteri köszöntő után következett a díjátadó – az elismeréseket Pintér Tamás polgármestertől, valamint Barta Endre alpolgármestertől vehették át az arra érdemesek. Természetesen elhangzottak a kitüntetésekhez rendelt, alább olvasható méltatások is.

Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj azoknak a pedagógusoknak adományozható, akik a köznevelés területén és az oktatásában legalább 20 éve kimagasló, áldozatkész és önzetlen tevékenységet látnak el. A díjazott személyére az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a tantestületek és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. 

Horváth Éva

2022-ben a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjra jelölést kapott Horváth Éva, az Arany János Általános Iskola tanára, alapító tagja. 
Horváth Éva 1982-ben a Budai Tanítóképző Főiskolán rajz-népművelés szakon tanítói diplomát; 1986-ban a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen kitüntetéses rajztanári diplomát szerzett. Az intézmény arculatának, hírnevének egyik legmeghatározóbb eleme 36 éve az emelt szintű rajz tagozat, amelynek Horváth Éva tanárnő a kezdetektől tevékeny mozgatórugója. 
Remek osztályfőnök, aki mindig is nagy energiákat fektetett a valódi osztályközösségek létrehozásába. A vizuális képzéshez kapcsolódva pályája során 52 tábort - gyalogos vándortáborokat és rajzos alkotótáborokat - szervezett. Egyik kitalálója és megvalósítója volt például a képespusztai alkotótábornak. Ezek során nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket is sikeresen tudta bevonni a csapatmunkába, ők is közösséggé alakultak. 
Szakmai munkájában igényes, folyamatosan képezi magát, képes mindig megújulni. Keresi az új lehetőségeket, az új technikákat, amivel az alkotás örömét és a művészeteket közelebb hozhatja a tanítványaihoz. 
Volt tanítványai közül a legtöbben tervezők, mérnökök lettek. A művészeti vonalon tovább tanulók között egyre több a ma már hírnevet, rangos díjakat nyert alkotó. Egyikük írta nemrégiben:
 "Kedves Éva néni! Éppen Lyonban tanulok Erasmus ösztöndíjjal. Ellátogattunk Cézanne műtermébe, és rögtön eszembe jutott, hogy nyolcadikban milyen sokat foglalkoztunk vele és az impresszionistákkal, mennyire szerettem. Szóval csak szeretném megköszönni és visszaigazolni, hogy micsoda értéket kaptam az Aranyban töltött évek alatt, és hogy ezáltal igazán tudom értékelni a művészetet."
Tagja a magyar rajztanárok Országos Egyesületének. 2015-ben a Gál Ferenc Főiskolán kitűnően szakvizsgázott tehetségfejlesztő szakterületen. 
Alapítója a rajz tagozatos képzést segítő Aranyecset alapítványnak. 
Számos vezető beosztást is vállalt, volt úttörő csapatvezető, DÖK vezető, munkaközösség vezető, város és városkörnyéki rajz szakmai munkaközösség vezető, a bakancsos természetjáró csoport vezetője. 
Időt, energiát nem kímélve, a napi munkája mellett mindig szervezett valamit. 
Mélységesen elkötelezett a pedagógusok és a pedagógus pálya mellett. Közéleti tevékenységét az iskolában és a környező településeken is ismerik, elismerik. Nehéz lenne minden területet felsorolni, ahol aktivitásának, bártor kiállásának tanúi lehettünk az elmúlt években. Volt Közalkalmazotti Tanácsvezető is. jelenleg a PDSZ dunaújvárosi ügyvivője. Létrehozta a facebookon a Pedagógus klubot a környező települések pedagógusainak összekovácsolására. Horváth Éva ízig-vérig pedagógus, aki ért a gyerekek nyelvén, akitől mindig szeretetet és odafigyelést, türelmet kap minden tanítványa. 
Kollégái között mindig meg tudta találni azokat az embereket, akik a munkáját segíthetik. Valószínűleg azért, mert ha az önzetlen segítségadást osztályozhatnánk, ő is mindig jeles osztályzatot kapott volna. Igazi példakép. 
Horváth Éva 41 éve van a pedagógus pályán – ebből 40 évet az Arany János Általános Iskolában tanított. 
Horváth Éva több évtizeden át végzett elhivatott, sokoldalú és magas színvonalon végzett oktató-nevelő munkájának elismeréseként Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjban részesül. 

Pók-Németh Katalin

2022-ben a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjra jelölést kapott Pók-Németh Katalin, a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusa, intézményvezető-helyettese. 
Pók-Németh Katalin tanítói diplomáját 1983-ban szerezte Kaposváron. 
Diplomája megszerzése után 1983 augusztusában Dunaújvárosba került, ahol közép-Európa akkori legnagyobb, 32 tantermes intézményébe, a Ságvári Endre Általános Iskolába vették fel tanítónak. 
Hihetetlen lelkesedéssel valósította meg minden feladatát. 1996-ig dolgozott tanítóként, majd ezután az intézményvezetőtől bizalmat kapva igazgatóhelyettes lett szeretett iskolájában, amely abban az évben vette fel Szilágyi Erzsébet nevét. 2011-ig három igazgató munkáját segítette végtelen kitartással, hittel és munkabírással. Aktívan részt vett az iskola képzési irányának innovációjában, a városban egyedüliként működő informatika tagozatos osztályok elindításában. 
A 2011-2012-es tanévben új korszak kezdődött az életében. Áthelyezéssel került a Vasvári Pál Általános Iskolába, amely városunk sport tagozatos intézménye. Mivel 2006-ban felsőfokú kézilabda szakedzői végzettséget szerzett, felkérést kapott, hogy az új iskolájában népszerűsítse a kézilabda sportkört. Mint minden másban, ebben is kiválóan teljesített, de vezetői múltja és akkori igazgatója visszairányította őt a vezető helyettesi feladatokhoz. Így 2012 márciusától, immár 10 éve újra az iskola vezetés meghatározó tagja általános igazgató helyettesként. 
40 év a pedagógus pályán, ebből 25 év vezetőként számtalan kihívás, lehetőség, innováció, alkalmazkodás a változásokhoz. Katalin folyamatosan képezte magát.
Mindig arra törekedett, hogy a gyermekek tanulását, beilleszkedését segítse, tehetségüket kibontakoztassa és a tanulást igazi élménnyé tegye. Bárkit, bármelyik órájára szívesen látott, legyen az kolléga, szülő vagy éppen minősítő szakértő, mindenki kiválóra értékelte a felejthetetlen élményt és példaértékű szaktudást. 
Vezetőként is képzi magát: közoktatás vezetői szakképesítés, projekttervezés és pályázatírás, minőségirányítás, korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében. Ezekkel a továbbképzésekkel maximálisan segítette vezetőtársait, az intézményvezetők minden feladatnál számíthattak rá, és bízhattak lényeglátásában, kiváló problémamegoldó képességében.
Pedagógus pályája nemcsak tanító és vezető szerepben teljesedett ki, harmadik pillére az edzői munka volt. 16 év alatt kézilabda szakedzőként mindkét iskolájában több csapattal foglalkozott. A 7-9 éves gyermekekkel megismertette a szivacskézilabdát, majd fokozatosan profi játékosokká fejlesztette őket. Heti 3-4 edzést tartott, hétvégéit a meccseken töltötte. Igazi sikerélményt adott a leghátrányosabb helyzetű kisdiáknak is, csapatai meghatározó közösségek lettek. A diákolimpiákon elért sikerek, régiós, megyei győzelmek, a nyári edzőtáborok óriási motivációt jelentettek. Kézilabda utánpótlást nevelt, legtehetségesebb játékosait magasabb szintű csapatokba ajánlotta, ahol azóta is megállják a helyüket. 
Kivételes munkabírású, fáradhatatlan ember, mai napig nem létezik számára megoldhatatlan feladat sem szakmailag, sem pedagógiai tekintetben. Lelkesedése és töretlen optimizmusa követendő példa mindenki számára. 
Kovács Erzsébet intézményvezető így vall róla: "21 éve dolgozunk együtt közvetlen munkatársként. Kiemelkedő szakmai tudása, tapasztalata végtelen szerénységgel és alázattal párosul. Magasságokat és mélységeket éltünk meg együtt, volt részünk bőven csodákban, vidámságban, és őszinte hittel támogattuk egymást a nehéz időszakokban is. Egy pillantásból tudjuk, hogy mit gondol a másik, befejezzük egymás mondatait, én pedig végtelenül hálás vagyok a sok-sok segítségéért, a szép emlékekért, a barátságáért. Ma még felfoghatatlan, hogy reggelente nem ő vár majd az irodában a laptop előtt ülve, ugyanis idén nyugdíjba vonul. Számomra Kati örök példakép, PEDAGÓGUS és EMBER, csupa nagybetűvel." 
40 éve kimagasló, áldozatkész és önzetlen oktató-nevelő munkájáért Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjban részesül. 

Dunaújváros Oktatásügyéért Díj

A Dunaújváros Oktatásügyéért Díj azoknak a pedagógusoknak adományozható, akik legalább 20 éve kiemelkedő oktató – nevelő vagy segítő munkát végeztek. A díjazott személyére az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a tantestületek és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. 

Pálné Kellner Márta

A díjra 2022-ben jelölést kapott Pálné Kellner Márta, a Dózsa György Általános Iskola igazgatóhelyettese. 
Pálné Kellner Márta 1990-ben kapta kézhez tanítói diplomáját az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán.  
A diploma megszerzése után Dunaújvárosban helyezkedett el, az Aranyvölgyi Általános Iskolában. Itt azonnal lehetőséget kapott, hogy bekapcsolódjon az Értékközvetítő és Képességfejlesztő Programba, amely akkor egyedüliként ebben az iskolában működött. Ez a program a gyermekek egyéni képességeinek a kibontakoztatására helyezi a hangsúlyt. Tanítóként elsősorban az anyanyelv tanítása áll a legközelebb hozzá, ez a legfőbb területe.
Időközben gyógypedagógusi végzettséget szerzett 1976-ban a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, amely jelzi, hogy fontos számára az egyéni odafigyelés, az egyéni fejlesztés.
A Dózsa Iskolába 1999-ben került. Az intézménybe hamar beilleszkedett, igazi közösségi ember: éveken át a közalkalmazotti tanács vezetőjeként dolgozott. Számtalan programot, közösségi megmozdulást, kirándulást, csapatépítő tréningeket szervezett a pedagógus közösségnek. Mindez jelezte, hogy kiváló pedagógusi munkája mellett nagyon jó vezetői érzékkel is rendelkezik, ezért 2012-ben az intézmény vezetője felkérte az alsó tagozatos munkáért felelős igazgatóhelyettesnek. Ezt a munkát azóta is kiemelkedő eredménnyel végzi. A vezető stabil támasza, a feladatait mindig maximális energiával és odafigyeléssel végzi. Annak érdekében, hogy az adminisztráció területén ma már nélkülözhetetlen digitális platformokat is magabiztosan tudja kezelni, számtalan számítástechnikai tanfolyamot végzett el. A pedagógusok kimagasló szakmai tudásáért, emberi magatartásáért, a mások irányába tanúsított empátiájáért, toleranciájáért tisztelik és szeretik. 
Időközben közoktatási vezető szakvizsgáját is megszerezte. 2020 óta mesterpedagógus fokozatban van. A minősítés során bemutatott mestermunkája nem volt új keletű, hiszen az innováció, a gyermekek irodalom iránti érdeklődésének a felkeltése mindig fontos volt a számára, s a minősítés során bemutatott program már évek óta be van építve mindennapi tanítói munkájába. 
A vezetői feladatok mellett sem felejtette el azonban, hogy elsősorban tanító. Tanítványai és azok szülei is szeretik és tisztelik őt humánumáért és szakmai tudásáért. 
Kimagasló tanítói, pedagógusi és vezetői munkájáért DMJV Közgyűlése Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesíti. 

Szalai Ildikó

A díjra jelölést kapott Szalai Ildikó, a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanára. 
Szalai Ildikó általános iskolai tanító diplomáját 1988-ban, szakvizsgáját 1999-ben szerezte. 2020 óta minősített mesterpedagógus. A különféle továbbképzéseken, tanfolyamokon, konferenciákon, tréningeken elsajátított ismereteit rendre beépíti az oktató-nevelő munkájába, kollégáival megosztva azokat. 
Mesterpedagógusi programja – érzelmi intelligencia fejlesztése az alsó tagozaton – hozzájárul az intézmény által felállított követelményekhez, elvárásokhoz. Képviseli azt az elvet, amely a kor ifjúsági nevelésének fontos része. Innovációja töretlen. A differenciált óraszervezés, a csoport-és páros munka alkalmazása tanóráin mindennaposak. 
"Az az alázat, amit ő tanítóként biztosít a szakmában, azt gondolom, példaértékű" – fogalmazott Horváthné Ottinger Hajnalka, igazgató. 
Szívügye a tiszta, szép magyar beszéd, az integrált anyanyelvi nevelés, szövegértés fejlesztése a kortárs irodalmon keresztül, olvasóvá nevelés, művészeti értékek átadása, a kultúra iránti vágy fejlesztése, valamint az Élménysuli, amelynek mozgatórugója az interaktív, tanulók bevonásán alapuló kreatív feladatmegoldás, az együtt tanulás élménye. Pedagógiai munkájában – az oktatási munka eredményessége mellett – fontosnak tartja tanítványai lelki egészségét, érzelmi intelligenciája fejlesztését, ehhez képzi is magát. Ez a mai világban elengedhetetlen és szükségszerű. 
Újszerű ötleteivel hozzájárul az intézmény fejlődéséhez: a minőségbiztosítási rendszer kidolgozás, a gyermek-és ifjúságvédelmi tevékenység, szakmai órák megtartása dunaújvárosi és város környéki iskolák kollégái számára, a mentor tevékenység, ÖKO tudatosság kialakítása, mind-mind bizonyítják tudatosságát, felkészültségét, szakmai irányultságát, a szakma szeretetét, tiszteletét. 
Tehetséggondozó, felzárkóztató és fejlesztő munkájára igen nagy hangsúlyt fektet. Kiváló kapcsolatot ápol szülőkkel, gyerekekkel egyaránt. Az oktató-nevelő munkája mellett önkéntes, karitatív feladatokat is szívesen vállal, tanítványai felé is ezt közvetíti. Szakmai életútja a pedagógusok, az oktatásban dolgozók számára példaértékű lehet, ő az, aki hisz a munkája sikerében és tesz is érte. 
Munkáját, pályáját az élethosszig tartó tanulás fontossága járja át. Rendkívül motivált, aktív tagja a nevelőtestületnek több mint 30 éve. 
Sokrétű, példamutató és magas szintű munkájának elismeréseként DMJV Közgyűlése a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Szalai Ildikónak adományozza. 

Tóth Géza

A díjra jelölést kapott Tóth Géza, a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusa.
Tóth Géza 1982-ben szerzett orosz-testnevelés szakos tanári diplomát, első munkahelye a 340. számú Szakmunkásképző Intézet volt, ahol osztályfőnökként, testnevelőként dolgozott. A mindennapos mozgás megszerettetése érdekében már ekkor nagy hangsúlyt fektetett a tömegsportra. 
1984 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, a sportban élen járó, testnevelés tagozatos Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolában. Az iskolai testnevelés munkaközösség vezetését igazi küldetésnek tekintette. Triatlon, atlétika és kosárlabda sportágban testnevelőként és edzőként többször volt eredményes tanulóival országos döntőn, diákolimpián. Kezdeményezésére indult a városi kosárlabda bajnokság, valamint a streetball utcai kosárlabda fesztivál.
1999-2002-ig az intézmény vezetője volt. 
Szakmai elkötelezettségét mutatja, hogy vezetőként is folyamatosan képezte magát, további diplomákat, nyelvvizsgát szerzett. Ösztönzésére bevezették a német nyelv csoportbontását, nyelvi labor létesítését, a matematika nívócsoportokban történő oktatása és a városban először a tanulásmódszertan tantárgyi beépítése.
Innovatív vezetőként, hagyományteremtő céllal szakmai és kulturális területen is egyedülállót alkotott: például a szorobán használata a matematikában, városi szintű műveltségi vetélkedő, városi diákliga, szavalóverseny szervezése. Számos, azóta is működő iskolai hagyomány megteremtője: elsősök avatása, diákolimpikonok fogadása, suligyűlés, beiskolázási nyílt nap, karácsonyi hangverseny templomi keretek között. 
A szakmai életútjának fontos állomása volt a Vasvári iskola fennállásának 50. évfordulója. Ennek tiszteletére hozta létre a vasváris sportmúzeumot, az iskola belső udvarának új arculatát, a várostörténeti jelentőségű Vasvári Évkönyvet. Megvalósította az 50. évfordulóra készített iskolai gálaműsort, amelyet 1200 néző tekintett meg a Dunaferr Sportcsarnokban. 
Vezetőként erősítette az intézmény testnevelés tagozatos jellegét. Az itt folyó szakmai munka elismeréseként 1993-ban "Testnevelésben és Sportban Kiváló Intézmény" lett a Vasvári. A diákolimpiai eredményességnek köszönhetően sikeresen pályázott a Közoktatási típusú sportiskolai módszertani központ címre, amelyet 2007-ben nyert el az iskola. Ennek keretében napjainkig működhetnek a kiemelt sportosztályok, a kezdetektől tekintve több mint 25 millió forintos támogatással. 
A testnevelés tagozat hírét tovább erősítve, a sportélet minden területére élményközpontú programot dolgozott ki és működtetett. Évtizedes hagyománnyá vált az országos szinten egyedülálló új vasváris sporttábor és zöldtábor rendszere. 20 éven keresztül szervezőként vett részt az országos Olimpiai Ötpróba mozgalomban, két alkalommal is országos első helyet ért el az intézmény az általános iskolák között. Az egészséges életmódra nevelést küldetésnek tekintette, kerékpáros kastélytúrákat szervezett, melyen diákok és pedagógusok egyaránt örömmel vettek részt. Kezdeményezésére lett tagja az intézmény az Egészségesebb Iskolákért Hálózatnak, melynek keretében Országos Gyermekkonferenciát rendezett. Szintén szervezője volt a több alkalommal létrejött Országos Pedagógus Sporttalálkozónak is. 
A közösség iránti tenni akarását és alkotóvágyát bizonyítja , hogy 1993-ban létrehozta a mai napig működő "A Vasváris Gyermekekért Alapítványt", amely a 30 év alatt több mint 20 millió forinttal támogatta az iskolát. Hitvallása szerint összefogja a diákok, szülők, pedagógusok közösségét. Városunkban elsőként szervezett, majd 15 alkalommal rendezett alapítványi sportbált, többször közös iskolai kirándulást. Jelenleg is társadalmi munkában látja el az alapítvány elnöki tisztségét. 
Csapatépítő tevékenysége kiemelkedő volt. Évente támogatókat megnyerve több napos külföldi és hazai tantestületi kirándulással építette a közösséget. 
2003-tól testnevelő tanárként és edzőként többször is országos dicsőséget szerezett az iskolának. Kosárlabda sportágban lány csapata országos 3. helyezett lett. Meghonosított az iskolában egy új diákolimpiai sportágat, a floorballt, melyben csapatai többször országos bajnoki címet szereztek. Legutóbb az idei tanévben. 2013 és 2015 között a KLIK Dunaújvárosi Tankerület igazgatójaként tevékenykedett. Ez idő alatt egyedülálló újításaként valósult meg az irányítása alá tartozó 27 intézmény pedagógusainak szervezett szakmai nap, alakult meg a mérés-értékelés munkacsoport, partnerség a szegedi tudományegyetem eDia programjával. Új ötletként, közösségteremtő szándékkal szervezte meg a tankerület pedagógusnapi gálaműsorát, és a városi bolondballagást. 
Kiemelkedő munkássága, személyisége meghatározó az iskola, Dunaújváros életében és példaértékű minden pedagógus számára. 
40 éve kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért Dunaújváros Oktatásügyéért Díjban részesül. 

Chrenóczy-Nagy Attiláné

A díjra jelölést kapott Chrenóczy-Nagy Attiláné, a Dunaújvárosi Óvoda óvodapedagógusa.
Chrenóczy-Nagy Attiláné óvodapedagógusként 40 éve töretlen szorgalommal, lendülettel, odaadással végzi munkáját. 
1982-ben szerezte meg diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben és 1982 augusztusától az egykori 8-as, ma Aprók Háza óvodájában kezdte meg szakmai munkáját. 1993-tól a 18-as, ma Bóbita óvodában dolgozott, majd 2004-ben a 14-es számú óvodában folytatta munkáját. 
Az Eszterlánc tagóvoda 2006-os megalakulásakor a legelső aktív tagok egyike volt. Megyei szintű matematika bemutatót tartott, folyamatosan képezte magát: az ott tanultakat sikeresen beépítette mindennapi munkájába, tapasztalatait átadta kollégáinak. Munkáját a rendszeresség, pontosság, precizitás jellemzi. Munkabírása és temperamentuma példa az egész nevelőtestület számára.
 Nemcsak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel is közvetlen a kapcsolata. 2016 óta az Eszterlánc tagóvoda vezetője. Vezetőként számos figyelemre méltó fejlesztéseket vitt végbe a gyermekek érdekeit szem előtt tartva. Időt és energiát nem kímélve pályázati úton bővítette az udvari és tornatermi eszközöket. 
Pozitív személyiségével, őszinteségével elősegíti a nevelőtestületünk harmonikus együttműködését. A közösségért való tenni akarása, példaértékű mindenki számára. A fiatal pályakezdő kolléganőknek mindenben segítséget nyújt, bizalommal fordulhat hozzá bárki. 
Egyik régi kollégája szerint nagyon jó a humora, ami sokszor segítette Őt konfliktusok megoldásában és a nehéz helyzetek kezelésében.
Személyében egy rendkívül határozott, céltudatos, kemény, de egyben támogató vezetőt ismerhettem meg. Az együtt töltött évek alatt az első perctől kezdve, tudatosan nevelt és készített fel, mint utódját. Sok építő kritikával és rengeteg tapasztalatcserével, úgy érzem, hogy amit lehetett átadott magából. Érveivel, gondolataival a maga által kitaposott ösvényre terelt. Hálásan köszönöm neki, hogy felemelt maga mellé és tanított.
A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek problémáira érzékenyen reagál, minden tőle telhetőt megtesz a helyzetük javítása érdekében. Fő szervezője volt a pandémia előtti óvodabáloknak, melyek bevétele lehetővé tette a klimatizált óvodai csoportokat. 
Chrenóczy-Nagy Attiláné  óvodapedagógusi tevékenységét a mai napig, fáradhatatlanul őszinte hivatástudattal, folyamatosan magas színvonalon végzi. 
Kimagasló nevelő munkájának elismeréseként Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesíti. 

Gyenes Józsefné

A díjra jelölést kapott Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője. 
Gyenes Józsefné 38 éve az óvodás korú gyermekek vidám óvodai életéért dolgozik, tevékenykedik. Csoportban dolgozó óvodapedagógusként számára mindig a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése kapta a legnagyobb hangsúlyt. Személyiségéből adódóan vidámság, jó kedv veszi körül.
Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mely differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését.
Folyamatos önfejlesztésével is arra törekszik, hogy szakmai munkája színvonalát, módszertani kultúráját javítsa, fejlessze. Igénye van arra, hogy megismerje az újdonságokat, továbbképzések állandó résztvevője legyen. Töretlen fejlődés jellemzi. Sokoldalú feladatvállalása, állandó önképzésre való igénye egész pedagógiai pályáját átszövi. 2015 óta a Dunaújvárosi Óvoda vezetője. Elkötelezettsége, vezetői eredményei a gyermekek, a pedagógus hivatás iránti alázatot mutatják. Személyisége meghatározó az intézmény működésében: következetesen, innovatív szemlélettel, problémamegoldó és rugalmas attitűddel irányítja az óvodát, annak nevelőtestületét. Hivatástudatát mi sem példázza jobban, mint az, hogy az intézmény minden ügyét és történését számon tartja, minden dolgozót név szerint ismer. Nem ismer lehetetlent, vallja – mindent meg lehet oldani. 
Fiatal pályakezdő óvónők felnéznek rá, nagyon szeretik közvetlen, barátságos stílusát. Hivatástudata, életpályáján elért eredményei mintát, követendő példát adnak számunkra.
Közvetlen kollégái szerint fontos számára hogy állandó pörgésben, mozgásban legyen. Mindig valamilyen program szervezésében vagy átrendezésben, felújítás megvalósításában vagyunk. 
Lételeme a folyamatos mozgás, a változásokat kihívásként éli meg.
Éva vallja, hogy az információ és az emberi kapcsolatok egy jól működő intézmény alapja.
Mind a 228 dolgozója gondját a lelkén viseli. Empatikus, segítőkész személyiség. Szíve szerint minden nehéz sorsú gyermeket és kóbor állatot befogadna!
A közéletben is aktív szerepet vállal, bátran és hangosan képviseli kollégái érdekeit.
Munkájának köszönhetően még jobban megerősödött a Dunaújvárosi Óvoda szakmai színvonala, fejlődött az infrastruktúra, a tagóvodák közötti együttműködés.
Vezetése alatt a Dunaújvárosi Óvoda az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett, melynek kapcsán továbbképzéseknek adhat helyszínt, bemutatva saját jó gyakorlataikat, illetve főiskolai hallgatók gyakorlati képzését, gyakorlati záróvizsgáját is vállalják. 
Nevéhez kötődik a Csicsergő című kiadvány, mely félévente jelenik meg, érdekes szakmai cikkekkel, kollégák bemutatkozó soraival, a munkaközösségek munkájáról, a kollégákat, szülőket foglalkoztató éppen aktuális témákról. Cikkei rávilágítanak a pedagógusokat foglalkoztató témákra, gyermekneveléssel kapcsolatos problémákra, sikerekre.
Vezetése alatt 7 tagóvoda kapott – Dunaújváros Önkormányzata támogatásával, az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány segítségével – műfüves, multifunkciós focipályát. Sportszerető lokálpatriótákkal karöltve egy éve elindították a városi Ovifoci Bajnokságot. Munkája eredményessége miatt az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány elnöke meghívta az országos elnökségbe.
Nagy kutyabarát, ennek köszönhetően kutyaterápiás foglalkozások is indultak az egyik tagóvodában. Ezzel a programmal lehetőséget biztosít a hátrányok leküzdésére, esélyt teremtve a fejlődésben akadályoztatott gyermekek sokoldalú fejlődéséhez.
Szívügyének tekinti, hogy minden tagóvodában magas szakmai, módszertani kultúrával rendelkező óvodapedagógusok, segítő szakemberek dolgozzanak.
2016-ban elkészítette Mesterpedagógus pályázatát, majd sikeres mestervizsgát tett. Jelenleg mesterprogramjának megújításán dolgozik. Személyes példamutatásával és támogatása révén több kolléga megírta portfólióját a pedagógus II. fokozat illetve mesterpedagógus fokozat elérése céljából, gyakornokaink sikeres minősítő vizsgát teljesítettek.
A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának alelnökeként is fontos céljának és feladatának tekinti a dunaújvárosi gyermekek sportolásra való ösztönzését játékos formában, a tehetségek felismerését, majd fejlődésének segítését. Vezetői feladatai mellett fontosnak érzi társadalmi szervezetekben való részvételét, a kapcsolatok ápolását, fejlesztését.
A pandémiás járványhelyzet időszakában példaértékűen szervezte, koordinálta és biztosította a Dunaújváros Óvoda működését az egészségügyi eljárások fegyelembe vételével. Arra is figyelmet fordított, hogy az intézmény dolgozói a veszélyhelyzet kezdeti időszaka idején hatékonyan közreműködjenek a városlakók megsegítésében (bevásárlás, gyógyszerkiváltás) Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve.
Intézményvezetői tevékenységét jelenleg is fáradhatatlanul, őszinte hivatástudattal, folyamatosan magas színvonalon végzi.
A Dunaújvárosi Óvoda érdekében végzett pedagógiai tevékenysége és óvodavezetői munkája alapján  Dunaújváros Oktatásügyéért Díjban részesül. 

Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújváros díj

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem minden olyan dunaújvárosi oktatási intézményből nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktató-nevelő munkában legalább 30 éven át eredményesen tevékenykedett. A díjazott személyére az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a tantestületek és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. 

Szepessyné Azari Éva Beatrix

2022-ben a díjra jelölést kapott Szeppesyné Azari Éva Beatrix, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusa.
Szeppesyné Azari Éva Beatrix aktív sportpályafutás után kezdett el tanítani – ezt megelőzően válogatott kézilabdásként több hazai és külföldi klubnál megfordult. Az oktatás területén 1991-től tevékenykedik. Kezdetben az általános iskolás korosztály nevelése érdekelte. Tanított Budapest több iskolájában, majd 2001-től Dunaújvárosban az Arany János Általános Iskolában. 
Diplomáját 1984-ben szerezte a Testnevelési Főiskolán, mint kézilabdaedző. 2005-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar, Gyógytestnevelő tanári szakán is diplomát kapott. 
A szabadidős sportok terén is aktívan tevékenykedik. Minden tanítványával és kollégájával is megszeretette kedvenc mozgásformáját, a zumbát. Népszerűsítését mesterprogramja is tartalmazza. Mentorként rendszeresen részt vesz a jövő testnevelő tanárainak a szakmai képzésében. 
Érdeklődési köre túlmutat a diákok és kollégák egészséges életmódra nevelésén és sportok iránti szeretetének átadásán. Sokoldalúságát bizonyítja számítástechnikai és digitális kompetenciájának folyamatos fejlesztése és idegen nyelvi ismereteinek aktív bővítése. 
Gyakran részt vesz kirándulásokon, utazásokon, sportos programokon. Gyógytestnevelőként fáradhatatlanul segíti a tanulók és a kollégák egészségi állapotának megőrzését. 
Önzetlen, kiváló szakember. Diákjai és kollégái tisztelik, becsülik. Kiegyensúlyozott, harmonikus személyiség. Pozitív életszemlélete példa mindannyiunk számára. Jó tanár, kiváló tehetséggondozó. Mindenkiben meglátja a jót. 
Pályája során tanítványai boldog, egészséges életét tartja legfontosabb pedagógusi tevékenységének. 

Baksa Judit

2022-ben a díjra jelölést kapott Baksa Judit, a Dózsa György Általános Iskola tanára. 
Baksa Judit 1982-ben kapta meg diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tanárképző Főiskolán, magyar-orosz szakon. Tanári pályáját az Arany János Általános Iskolában kezdte: felső tagozatos diákoknak tanított orosz nyelvet és magyar nyelv és irodalmat. 
A Dózsa György Általános Iskolában 1987-ben kezdett dolgozni és a szaktantárgyak tanítása mellett azonnal osztályfőnöki feladatot is kapott. 
Az idegen nyelv tanítása mellett mindig rendkívül fontos volt számára, ezért az orosz nyelv oktatásának megszűnésével elsőként képezte át magát és végezte el az ELTE német nyelv tanári szakát. A német és a magyar tantárgyak oktatásában rendkívül eredményes, diákjai a városi versenyeken mindig eredményesen szerepeltek, dobogós helyezéseket értek el. A német nyelvet nem csupán tanórákon, hanem nyári táborokban is népszerűsítette, évtizedeken keresztül szervezett az érdeklődők számára nyelvi táborokat ahol a diákok játékos formában mélyíthették el a nyelvi tudásukat. 
A nyelvek oktatásán kívül bekapcsolódott az iskola más tevékenységeibe is: részt vett minden iskolai megmozdulásban, rendezvényeken, kulturális és szabadidős tevékenységeken. Több alkalommal is szervezett iskolai szintű kirándulásokat, amelyek során felejthetetlen élményeket szerzett minden résztvevőnek. 
Pályafutása során mindig volt osztálya és osztályfőnökként következetes, határozott, segítőkész volt, tanítványai mindig számíthattak tanácsaira. Nagy hangsúlyt fektetett az osztályközösség alakítására, formálására, tanítványainak nevelésére. 
Oktató-nevelő munkáján kívül mindig végzett más feladatokat is: hosszú időn át munkaközösség-vezetőként fogta össze és irányította a magyart és az idegen nyelvet tanítók munkáját a Dózsában, ezzel az iskolavezetés munkáját segítette.
Munkája példaértékű lehet kollégái számára.

Rohonczi István

2022-ben a díjra jelölést kapott Rohonczi István, a Széchenyi István Gimnázium tanára.
Rohonczi István 1995-től a Széchenyi István Gimnázium tanára. Pályáját kis kitérőkkel a művészi érdeklődésén keresztül kezdi, eljutva a tanításig. Először amatőrként szakkörökön keresztül ismerkedik a művészi szakmával, Dunaújvárosban Birkás István amatőr műhelyében. Innen vezet az útja a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző karára, ahol 1983-ban végez a tanárképző karán földrajz-rajz szakon. 
Pedagógusként általános iskolában, a Móriczban és a Vasváriban kezd dolgozni. Egy rövid nevelőtanári munkálkodás után került a gimnáziumba. 2005-ben egészítette ki tanulmányait a Magyar Művészeti Egyetem Tanárképző Tanszékén vizuális és környezetkultúra szakon. Összesen 37 év szolgálati idővel rendelkezik. 
Tanári, oktatói tevékenysége mellett az iskolában folyamatosan működtette a rajz szakkört. Ezek népszerűsége mutatta hatékonyságukat is. Az elkészült anyagokból az iskola aulájában már évtizedek óta rendeznek kiállításokat. Ezek nem csak iskolai, hanem városi eseményekké is váltak, hiszen a szülők révén sokan látogatják a kiállított alkotásokat. A csoportos kiállítások mellett egy-egy tehetséges diák önálló lehetőséget is kapott és kap mind a mai napig ahhoz, hogy először színre lépjen. Ezek az alkalmak arra is lehetőséget adnak, hogy tágítsák az ismereteket, hiszen a megnyitókon értékelések és kritikák is elhangzanak, amik példaadók lehetnek és lettek a pályaválasztás tekintetében. 
A város életében is meghatározó művészetszervező tevékenységet folytat: szakköröket vezet, nyári táborokat szervez szorosan együttműködve a KMI-vel. Az ottani kiállítások szervezője, rendezője. Ezeken a tárlatokon a rajzóra keretében ismerkedhetnek a kortárs művészettel a diákok. Ezt újabban kamara kiállítások szervezése egészíti ki a Bartók Színház aulájában. Mindezeket elősegítette az is, hogy éveken keresztül volt a Modern Művészetért Alapítvány művészeti vezetője. A festészet mellett elsősorban a szobrászat foglalkoztatja. Az iskola névadójának szobrát is ő készítette, de számos más szobor a városban is a nevéhez fűződik a köztereken. Leghíresebb alkotása a Pákozdon elhelyezett Miska-huszár. 

Csibyné Vajda Tímea

A díjra jelölést kapott Csibyné Vajda Tímea, a Dózsa György Általános Iskola tanára. 
Csibyné Vajda Tímea 1985-ben kapta meg diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tanárképző Főiskolán földrajz-népművelés szakon. Tanári pályáját, mint végezett pedagógus 1985-ben kezdte meg a Dózsa György Általános Iskolában, ahol földrajzot és környezetismeretet tanított a diákoknak. Az eltelt 37 évben hű maradt iskolájához, agy most, amikor az iskolától búcsúzik, egyúttal a pedagógusi pályáját is befejezi. 
Tantárgyai iránti szeretetét jelzi, hogy tanítványait szívesen készítette fel versenyekre, vetélkedőkre és sok esetben sikeresen szerepeltek ezeken a megmérettetéseken. De munkája során nem csak a szakterületére fordított nagy figyelmet, az elmúlt években rendszeresen vett részt a tudatos gazdálkodásra nevelésben, amelyet alátámaszt, hogy a „Gazdálkodj okosan” tankerületi vetélkedőn az ő tanítványai hozták el minden évben a dobogó első helyét.  Fontos volt számára az is, hogy a tananyag tartalmat közelebb hozza a tanítványaihoz, ezért sokszor vitte ki őket a természetbe, ahol személyesen vizsgálhatták meg a természet csodáit.  Az iskola más tevékenységeibe is, mint például a nagysikerű Határtalanul program szívesen becsatlakozik és segít. 
De részt vesz sok más iskolai megmozdulásban, rendezvényeken, kulturális és szabadidős tevékenységeken. Szívesen csatlakozott a gyermekek számára szervezett nyári táborok megszervezéséhez és megvalósításához is. Pályafutása sorén mindig volt jó ötlete, tanácsa kollégái, tanítványai és szülők számára is. 
Oktató-nevelő munkáját a naprakészség, állandó önfejlesztés jellemezte, a szakmai fejlődésre mindig nagy hangsúlyt fektetett. 

Móró Józsefné

2022-ben a díjra jelölést kapott Móró Józsefné, a Dózsa György Általános Iskola pedagógusa.
Móró Józsefné 1984-ben szerezte pedagógusi diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző karának matematika-kémia szakán.  A diploma megszerzése után elsőként Perkátán alsó tagozatosakkal foglalkozott, majd egy újpesti általános iskolában vállalt állást, majd 2 évgyakorlat után hazaérkezett Dunaújvárosba. Itt az akkor induló Aranyvölgyi Általános Iskolában kapott állást, mint matematika-kémia szakos tanár. 
Osztályfőnökként és szaktanárként is kimagasló eredményeket ért el, tanítványaival számtalan versenyen indult, sikerrel. Hamar az intézmény gyermek és ifjúságvédelmi felelőse lett, amely feladatot lelkiismeretesen és kiváló hozzáértéssel végezte. 1997-ben megszerezte második diplomáját mérnöktanár-mérnökinformatikus képesítéssel. 
A Gárdonyi Gáza Általános Iskolába helyezték, a tőle megszokott lelkiismeretességgel végezte feladatait, tagja lett az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének, kollégáinak több esetben tartott informatikai továbbképzéseket. 
Időközben a matematika-kémia-informatika-fizika munkaközösség vezetője lett, éveken át szervezte a Zrínyi Ilona országos matematika verseny megyei fordulóját. 
2009 óta tanít a Dózsa György Általános Iskolában, ahol azonnal bekapcsolódott a szakmai élet irányításába, a természettudományi munkaközösség vezetője lett. Feladatait lelkiismeretesen, nagy szakmai hozzáértéssel végzi. Folyamatosan képzi magát: 2011-ben közoktatási vezető szakvizsgát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tanítványaival is sorozatos sikereket ér el: az országos kémia versenyeken diákjai mindig az első 10-ben végeznek. 
2018 óta mesterpedagógusa az intézménynek. 
Magas színvonalú pedagógus tevékenysége, a város oktatási életében betöltött aktív tevékenysége lelkiismeretes, diákokat mindig önzetlenül támogató munkája alapján Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesül. 

Gerencsér Tamás

A díjra jelölést kapott Gerencsér Tamás, a DSZC Dunaferr iskola tanára. 
Gerencsér Tamás 1980. augusztus 16-án kezdte meg szolgálatát a tanítás kötelékében a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, majd 12 év múlva átigazolt a Dunaferr Iskolába, ahol a korábbiakhoz hasonlóan becsülettel és odaadással végezte a diákok pallérozását, egészen márciusig. Ezen röpke, Dunaújváros oktatásában eltöltött 42 év alatt rengeteg diák tanulhatta meg tőle a gépészet és a robotika tudományok minden apró részletét, érdekességét. 
Tudását folyamatosan naprakészen tartotta, melyet nem sajnált a rendes munkaidő után is, a diákok vagy az iskola rendelkezésére bocsátani. Sok fiatal emberi tartást, méltóságot, becsületet tanult tőle. Szolgálati ideje alatt a Dunaferr Iskolában meghonosította a mechatronika szakot, kidolgozva annak részleteit, amelyet a mai napig használ az iskola a szükséges modernizálásokkal. Szakmai ismeretei, pedagógia tudása és emberi méltósága mind-mind nagy hasznára vált az iskolának és a közösségnek. Az iskolában ledolgozott idő alatt számos osztályt kísért végig a középiskola nehézségein osztályfőnökként, gyakran pótapaként. 
A kollégák mindig kereshették bújukkal-bajukkal, sosem kaptak elutasítást, megértő fülekre találtak. Gerencsér tanár úr precizitása, elvárásai és hangja legendásak voltak, s azok a mai napig. A diákok nem ritkán többszöri nekifutásra merték csak munkájukat megmutatni neki, amikor az már elérte az elvárt szintet. 
Azon nagy műszaki tanárok egyik utolsó képviselője, akik az iskolák elvégzése után pedagógusi pályára léptek és nem engedve a több pénz, kevesebb gond ígéretének, kitartottak a diákok mellett és építették a magyar nép jövőjét gyermekeink tanítása révén. 
Neve örökre bevésődött a Dunaferr Iskola történelmébe. 

Vadászné Kéri Adrien

A díjra jelölést kapott Vadászné Kéri Adrien, a DSZC Dunaferr Iskola pedagógusa. 
Vadászné Kéri Adrien 1975 augusztusában kezdte meg munkáját az oktatásban, amelyet azóta is kiemelkedő módon végez. 
Ezen alig 40 év alatt rengeteg diák tanulhatta meg tőle a műszaki rajz, gépészet minden apró részletét, érdekességét, majd a matematika rejtelmeit. 
Tudását odaadóan, nagy-nagy türelemmel adta át a diákoknak. Tartásával, becsületével, munkabírásával, elhivatottságával sok fiatal és kolléga elismerését vívta ki, ezzel jó példát mutatva. 
Az általa felkészített diákok rendre eredményesen szerepelnek az országos szakmai és tanulmányi versenyeken. 
Az iskolában ledogozott idő alatt számos diákot kísért végig a középiskola nehézségein. 
Munkabírása óriási, kreativitása példaértékű. Személyisége, kiemelkedő szakmai tudása, emberi hozzáállása példát mutat a diákok és fiatal pedagógusok számára egyaránt.
Több évtizedes, kiemelkedő, magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Vadászné Kéri Adrien részére adományozza. 

Józan Lajos

A díjra jelölést kapott Józan Lajos, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusa.
Józan Lajos 1985 óta dolgozik a Bánki iskolában, 1991 óta műszaki és informatika szakos tanárként tevékenykedik. 
Kiváló szakmai felkészültségű, lelkiismeretes, megbízható pedagógus, évtizedeken át lelkiismeretesen látta el az elméleti és gyakorlati oktatással kapcsolatos feladatokat. 
Szaktanári feladatát mindig magas színvonalon végezte. Óravezetése lendületes, határozott, diákjai következetes magatartásáért mindig becsülték. Magyarázatai világosak, gondolatmenete jól követhető, precizitása példamutató. 
Tanítványai közül nagyon sokan szerepelnek kimagaslóan a technikusi minősítő vizsgákon. Egyes tanítványai országos műszaki versenyeken is jól szerepelnek. 
Kollégái, tanítványai lelkesedéséért, szervezői tevékenységéért is szeretik, becsülik és elismerik kimagasló szakmai munkájáét. 
Hosszú idő óta magas színvonalon, és lelkiismeretesen végzi pedagógiai tevékenységét. 

Simonné Nagy Zsuzsanna

A díjra jelölést kapott Simonné Nagy Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusa.
Simonné Nagy Zsuzsanna óvodapedagógus elkötelezett tudásának folyamatos bővítése iránt. Szakmai fejlődése érdekében számtalan továbbképzésen részt vesz, munkája során pedig beépíti az új ismereteket a gyakorlatba. Kiemelt figyelmet fordít az óvoda hagyományainak ápolására, őrzésére.
Több éven át szerepet vállalt pályázatfigyelésben, majd aktívan vett részt pályázatok megírásában és a feladatok megvalósításában. Óvodai rendezvények és események hatékony szervezője és résztvevője.
Kölcsönösen jó kapcsolatot ápol mind a szülőkkel, mind pedig a gyerekekkel. Munkájával elősegíti az intézmény hatékony és eredményes működését. Kollegialitása, a közösségért tenni akarása példaértékű lehet mindenki számára.
Nevelő-oktató munkája során kifejezte elkötelezettségét az óvodapedagógus élethivatás mellett, hiszen 47 évig magas szintű szakmai felkészültséggel látta el feladatát nap, mint nap.
Közel fél évszázadon át vállalta azt a felelősséget, amellyel a felnövekvő nemzedékek nevelése-oktatása jár. Pályája során óvodás gyermekek százait nevelte, tanította szépre-jóra, köztük sok kisgyermek szüleinek is az óvó nénije volt. 
Tette ezt hatalmas szeretettel, humorral, derűvel, örökös lelkesedéssel és lendületes energiával. Személyiségével vidámságot varázsolt a gyermekek és a kollektíva körében is.
1989. április 1. óta, 33 éven át, együttműködésével, segítőkészségével, színvonalas szakmai munkájával segítette a dunaújvárosi Napsugár Óvoda hatékony- és eredményes működését. 
Kollegalitása, a közösségért tenni akarása példaértékű lehet mindenki számára. Mindenkihez volt egy kedves szava, mindig talált időt arra, hogy egy jó szót szóljon a gyerekekhez, a szülőkhöz vagy a kollégákhoz. Kapcsolataiban arra törekedett, hogy mások véleményét, értékeit tiszteletben tartsa.
Szaktudását folyamatosan fejlesztette. Rendszeresen vett részt szakmai továbbképzéseken, valamint autodidakta módon is bővítette ismereteit. Ezt az elkötelezett tudását lelkiismeretesen, felkészülten alkalmazta a mindennapos munkája során. Kiemelt figyelmet fordított az óvoda hagyományainak, értékeinek ápolására, őrzésére.
Több éven át szerepet vállalt pályázatírásban, majd aktívan vett részt azok megvalósításában.
Bizalommal fordulhattak hozzá mind a fiatalabb, mind pedig az idősebb kollégák, hiszen széleskörű ismereteivel, szakmai tapasztalataival hasznos tanácsot adott mindenkinek. Megszerezett tudását, tapasztalatát szívesen megosztotta mindenkivel.
Önzetlen szeretettel, az őszinte segítségnyújtás szándékával fordult mind a gyermekek, mind pedig szüleik felé. Hasznos tanácsaival sokszor segítette a szülőket a gyermekneveléssel kapcsolatos nehézségek megoldásában.
Kedvességével, vidámságával mindig jó hangulatot teremtett a „napsugaras hétköznapokban”. 
2018-ban "Dunaújváros Oktatásügyért" díjban részesült. 

Nagy Éva

A díjra jelölést kapott Nagy Éva, a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusa. 
Nagy Éva Szekszárdon született, ott végezte általános és középiskolai tanulmányait, majd a kecskeméti Óvónő képző Intézetben szerzett óvodapedagógusi diplomát.
1980-tól dolgozott Pálfán, Gyönkön, Udvariban, majd 1989 augusztusa óta a Dunaújvárosi Óvoda Aranyalma tagóvodájának oszlopos tagja.
Pályája során nyitott volt az új dolgokra, folyamatosan képezte magát, nagyon sok továbbképzésen vett részt, és az ott megszerzett tudást beépítette az óvodai munkájába.
 Aktívan részt vett a "Játék munkaközösség" megalakításában, és a mai napig aktívan segíti a munkaközösség munkáját.  Anyanyelvi nevelés iránti elhivatottságát mutatja, hogy segített a logopédus anyanyelvi programjának a tesztelésében, és beépítette az óvodai munkájába, a munkaközösségi munkába.
Szakmai tudása, elhivatottsága példaértékű, mintaként szolgálhat minden pedagógus számára. Munkájára igényes, precíz, pontos.
Gazdag módszertani tudásával, támogató magatartásával, türelmével sok gyakornoknak nyújtott támogatást, segítve őket, hogy hozzá hasonló elhivatott pedagógussá váljanak. A gyerekek nagyon szeretik, a szülőkkel jó kapcsolatot ápol, és praktikus tanácsaival segíti őket eligazodni a gyermeknevelés útvesztőiben. Nagyon jó kolléga, segítő, támogató, őszinte, hiteles személyiség.
Óvodapedagógusi tevékenységét 35 éve fáradhatatlanul őszinte hivatástudattal, folyamatosan magas színvonalon végzi.  

Knódel György

A díjra jelölést kapott Knódel György, a Hild iskola pedagógusa.
Knódel György az általános iskola elvégzése után a 340-es Szakmunkásképző Intézetben burkoló szakmát szerzett, majd tovább tanult, és magasépítő technikus végzettsége alapján 1983-ban, mint szakoktató tért vissza iskolájába. 
19 esztendőn át a tanulókkal építették, szépítették városunkat, többek között a Béke II. városrészt. Ez idő alatt tanítványai több alkalommal is dobogós helyezéseket értek el az országis szakmai versenyeken.
1993-2000-ig nevelőtanárként segítette a fiatalokat, és munkájában a komplex személyiség fejlesztését tűzte ki célul. 
A fejlődés igénye végigkísérte pályafutását, és ebben az időszakban több kollégájával a helyi főiskolán szakoktatói diplomát szerzett. 2000-ben Budapesten a rendőrtiszti főiskolát is elvégezte, és a büntetésvégrehajtásban is megmérette magát. 
Azonban a szíve visszahúzta a pedagógus pályára, és a rövid kitérő után napjainkig itt kamatoztatta szakmai és pedagógiai tudását. 
Számtalan fiatalt tanított és készített fel a szakmunkás vizsgára, és büszke arra, hogy azok egytől egyig megtalálták helyüket az életben. Azonban a legbüszkébb arra, hogy sok hátrányos helyzetű fiatalnak segített és adott nagybetűs esélyt az élethez. 
Nagy emberi és szakmai űrt hagy maga mögött, különös tekintettel arra, hogy szinte alig van a szakmában pedagógus utánpótlás ezen a területen. 

Gubán Zsuzsanna

A díjra jelölést kapott Gubán Zsuzsanna, az Arany János Általános Iskola tanára. 
Gubán Zsuzsanna az érettségi után Előszálláson, majd Mezőfalván helyezkedett el képesítés nélküli nevelőként, majd felvételt nyert a JPTE történelem-orosz tanári szakára. A diploma megszerzése után a Római városrészi 2. számú Általános Iskolában tanított, és a gyermekvállalás mellett a nyelvtanárok akkori átképzésében vett részt. 
Ez inspirálta arra, hogy az ELTE-n elmélyítse angol nyelvtanári tudását újabb módszertani alapokkal. 1993-ban a Széchenyi István Gimnáziumba helyezték, ahol a középiskolai oktatás-nevelés részese lehetett, de visszavágyott az általános iskolai közegbe, és az első lehetőséget megragadva két év múlva már a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában dolgozott.
 A tantestületnek rövid időn belül aktív, és meghatározó tagja lett. Az angol nyelv tanításában nemcsak a tagozat megújításában, rendezvényeinek megszervezésében, hanem a hátrányos helyzetű, tanulók felzárkóztatásában is sok szerepet vállalt. A tagozatos tanulóinkat rendszeresen tanulmányi kirándulásra vitte Angliába, nyári táborokban, a nyelvtanulás mellett a szabadidős foglalkozások megszervezésében is tevékenykedett. Osztályfőnökként, jó kapcsolatot ápolt tanítványaival, és szüleikkel, a közösségépítés mindig is erőssége volt. Tanítványai megállták helyüket a továbbtanulás után is, és szeretettel gondolnak Zsuzsa néni, precíz pontos, jól felépített óráira, vázlataira, és szigorú, de segítő szándékára. Történelem tanárként nem tananyagot tanított, hanem igyekezett szemléletet formálni, a véleményalkotó diák volt számára a fontos cél. Mindig azt vallotta, hogy a tudáshoz vezető út tanárnak, és diáknak is nagyon megterhelő, de a közös élmények mindig feledtetik a nehézségeket.
Gubán Zsuzsanna tanárnőt példamutató oktató-nevelő munkájáért a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesül.

Barabás Magdolna

A díjra jelölést kapott Józsáné Barabás Magdolna, az Arany János Általános Iskola tanára.
Józsáné Barabás Magdolna az Arany János Általános iskola matematika – fizika szakos tanára pedagógus családból származik. Pedagógusi pályája 1982-ben indult a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, ahol napközis nevelőként tevékenykedett első gyermeke születéséig. 1987-ben az Aranyvölgyi Általános Iskolában állt ismét munkába, ahol matematikát és fizikát tanított, az iskola bezárásáig. 1995-ben a Barátság Általános Iskolába került. A tagozatot és tanítványait az iskola bezárását követően átkísérte a Gárdonyi Géza Általános Iskolába, és segítette a beilleszkedésüket. 2002-től az Arany János Általános Iskolában folytatta pedagógiai tevékenységét, egészen a mai napig. 
Az elmúlt évtizedeket kitartása, lelkiismeretes és odaadó munkája jellemezte. Személyisége, szakmaisága és embersége példaértékű. Tanfolyamok és továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy minél magasabb színvonalon végezhesse feladatát. 
Több évig irányította a város matematika – fizika munkaközösségét, amikor is az ő vezetésével szerveztek matematika versenyt az 5.-6. évfolyam tanulói számára, ezen felül az iskola természettudományi munkaközösség tevékenységét is hosszú éveken keresztül koordinálta.
A gyermekek nevelésében, fejlesztésében kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Rendszeresen készíti fel tanulóit városi, megyei versenyekre, ahol tanítványai megállják helyüket. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is az iskolai elvárásoknak megfeleltesse. Kiemelkedő osztályfőnöki tevékenységet végez, közösségformálása kivételes. Nem csak tanítványait segíti mindenben, fiatalabb kollégáinak is állandó mentora. 
Munkáját a rendezettség, pontosság és precizitás jellemzi. Munkabírása és temperamentuma példa az egész tantestület számára. Megbízható, áldozatos munkájának köszönhetően többször kiérdemelte a tantestület és a szülők, valamint az iskolavezetés megbecsülését. 2016-ban Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyért Díjat adományozta részére. 

Juhász Béláné

A díjra jelölést kapott Juhász Béláné, az Arany János Általános Iskola pedagógusa.
Juhász Béláné Nagypaládon, a Szovjetúnióban született. Már általános iskolás korában is szeretett kisebb társaira vigyázni, türelme, gyermekszeretete már itt is megmutatkozott. A petrovói középiskolai évek után, az Uzsgorodi Egyetem magyar nyelv és irodalom szakán szerzett diplomát, majd a Péterfalvi Középiskolában tanított pályakezdőként. 
A családalapítás tervei hozták az anyaországba, és a magyar nyelv szeretete. 1987-ben orosz nyelvtanári diplomát is szerzett Szegeden, majd ’89-ben a Római városrészi II. számú Általános Iskolában helyezkedett el. Az volt az álma, hogy német nyelvtanárként is dolgozhasson, ezért nem sokkal később az Arany János Általános Iskolában tanítva elvégezte ezt a szakot is. 
Céltudatosságából adódóan rövid időn belül a tantestület meghatározó személyisége lett. Tanárként nemcsak a tananyag elsajátítása volt fontos számára, hanem a gondolkodtató, alkalmazni tudó tudás átadása, a szép magyar beszéd, az érthető, egyszerű fogalmazás. Versmondásai az érzelem átadásáról szóltak, és példamutatását látva tanítványai is szép számban értek el kiváló eredményeket a vers és mesemondó versenyeken, valamint az iskolai verses délutánokon. Nagyon értett ahhoz, hogy ezek meghitt, és bensőséges alkalmak legyenek, és az iskola tanulóinak maradandó élményt nyújtsanak. Természetesen sokat készített ünnepi megemlékező műsorokat, ezekben is, mint a tanításában egyaránt előtérbe helyezte a sablonmentes, figyelemfelkeltő, ötletes megoldásokat. A mindennapokban a felkészülést is szerette, és precízen dokumentált, a következetességet, és a kiszámíthatóságot, a rendszeres önképzést fontosnak tartotta.
Német nyelvtanárként beszédcentrikus órákat tartott, osztályfőnökként, és etikatanárként közösségében a tolerancia, valamint az egymás tisztelete fontos helyet kapott. Nevelőként a szociális, és önszervező képességeket is fejlesztette. Végtelen türelemmel, egyéni módszerek keresésével, és kitartással hitte, hogy a szakvéleményes tanulók, akiket felzárkóztatott, megállják majd a helyüket. Segítségnyújtása nemcsak diákjaira korlátozódott, hanem kollégáira is, a szülőkkel való kapcsolattartása mindig rendszeres, és baráti volt. 
Juhász Béláné csendes, nyugodt viselkedésével, kiemelkedő munkájával mindig példát mutatott. Szívügye a szép magyar beszéd és a helyesírás megtanítása. A tantestület tagjai, tanítványai és azok szülei szeretettel emlékeznek az együtt töltött évekre és hálásak a tudásért, amit neki köszönhetnek. 

Klamerusz Ilona Mária

A díjra jelölést kapott Klamerusz Ilona Mária, az Arany János Általános Iskola tanára.
Klamerusz Ilona Mária tanító 46 évet töltött a hivatása gyakorlásával. Mindig a tantestület alappillére volt, akinek a tudására, elhivatottságára bármikor lehetett számítani. 
Pedagógusi pályáját 1975-ben kezdte a ráckeresztúri általános iskolában. Ezt óvónőként töltött évek követték, majd járási, városi úttörőelnök volt. 1990-ben lett a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanítója. Munkáját mindenütt áthatotta a gyerekszeretet, a hivatása iránti elkötelezettség. Derűs személyisége, szakmai tudása példaértékű. A munkában töltött évtizedek alatt gyermekek százait kísérte az írás-olvasás megtanításától az alsó tagozat végéig. Tanítványai kezét a felső tagozatban sem engedte el, figyelemmel kísérte őket továbbra is. Lelkesen, elkötelezetten, magas színvonalon tanította diákjait. Arra törekedett, hogy tanítványai mindenben a jót keressék, nyitottak és együttműködőek legyenek. A nehezebben kezelhető, problémás diákokhoz is mindig megtalálta az utat. Tevékenységét a hivatástudat, kreativitás és közösségépítés jellemezte. 
Több éven át a diákönkormányzat vezetőjeként szervezett tartalmas, érdekes programokat. Diákjait rendszeresen vitte kirándulásokra, túrákra, táborokba. Színházlátogatásokkal, játszóházak szervezésével igyekezett nyitottá tenni a gyerekeket a kultúra szeretetére, tiszteletére. 
Sokoldalú közéleti tevékenységéért, a diákok számára egész évben szervezett szabadidős programok, az élvezetes túrák, az élményekben gazdag táborok megszervezéséért és lebonyolításáért 2016-ban méltán nyerte el a "Dunaújváros Ifjúságáért" díjat. 
Klamerusz Ilona Mária tanítónő a pedagóguspályán igen hosszú és termékeny időszakot töltött el, mely alatt kitartóan, hivatástudattal, odaadóan, lelkiismeretesen végezte munkáját. Az évtizedek alatt többször kiérdemelte a tantestület, a szülők, a gyermekek megbecsülését. 

Mázikné Pomázi Ildikó

A díjra jelölést kapott Mázikné Pomázi Ildikó, az Arany János Általános Iskola tanára. 
Mázikné Pomázi Ildikó a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola alapító tagja, hiszen a megnyitása, 1982 óta intézmény dolgozója. A tantestület tapasztalt, meghatározó, módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség, és a tehetséges, illetve felzárkóztatásra szoruló tanulókkal való foglalkozásban elért eredményesség.
Magas színvonalon végzett munkája igényes szakmai felkészültségével magyarázható. Pályája során mindvégig fontosnak tartotta, hogy a legmodernebb pedagógiai módszereket megismerje, majd azokat alkalmazza a mindennapi tanítói tevékenységében. Éveken át tanított a Zsolnai József nevéhez fűződő nyelvi, irodalmi- és kommunikációs nevelés programjával, majd számítógépkezelői ismeretekkel szélesítette tudását. A Dinasztia Kiadó tankönyveinek kidolgozásában is aktívan részt vállalt, ebben az időszakban továbbképzések keretén belül számtalan bemutató óra megtartásával segítette a város tanítóinak szakmai fejlődését. 
Az iskola közösségének meghatározó szereplője volt: óvodai összekötőként tartotta a kapcsolatot a városrész intézményeinek óvodapedagógusaival, napközis, majd alsós munkaközösségvezetőként segítette tanítótársai munkáját, iskolai koordinátorként vett részt a tanulói kompetenciamérésben.
Mindig türelmesen, odaadással segítette, mentorálta fiatal pályakezdő pedagógustársai munkáját. Igényesen felépített óráival példát mutatott nekik és segítségére a későbbiekben is bármikor lehetett számítani. 
Az iskoláért végzett munkáját 2000-ben Arany plakettel ismerték el, amit az iskola dolgozói szavaztak meg. 
Mindig megújulásra kész, elhivatott, segítőkész kollégának ismertük meg. A sok tanuló, akiket a 40 év során tanított, mind hálával és szeretettel gondol egykori tanító nénijére. Életpályáját a színesség, a sokrétűség, a dinamizmus, a pontosságra és tökéletességre való törekvés jellemezte.  

Puskásné Hilbert Katalin

A díjra jelölést kapott Puskásné Hilbert Katalin, az Arany János Általános Iskola tanára.
Puskásné Hilbert Katalin Erzsébet pedagógusi pályáját képesítés nélküli nevelőként kezdte, majd 1982-ben kapott diplomát magyar-orosz szakosként a Janus Pannonius Egyetem Tanárképző Karán. Második diplomáját a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán szerezte, amellyel angol nyelvszakos tanári képesítést kapott.  
Hosszú pályája során dolgozott Mezőfalván, Perkátán, Ajka Padragkúton, majd 1995-ben visszatért szülővárosába, Dunaújvárosba. 2001 óta erősítette a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola tanári karát angol-magyar szakos pedagógusként. 
Munkáját nagy odaadással, megbízhatóan végezte. Kollégái mindig számíthattak rá. Rengeteg emlékezetes, jól sikerült iskolai ünnepséget állított össze és adott elő diákjaival. Nagyon sok helyesírási versenyen vettek részt tehetséges tanulói. Kollégáival közösen verseket népszerűsítő iskolai rendezvényeket szervezett. 
Tehetséggondozó tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordított a felzárkóztatásra szoruló gyermekek iránt, akiknél megtalálta a kihívás örömét a nevelési problémák megoldásában.
Munkájában mindig a gyermekek érdekeit tartotta a legfontosabbnak. A tantestület egyik meghatározó tagjává vált. Néhány évig az iskolai humán munkaközösség vezetőjeként szervezte, segítette kollégái munkáját. 
Angol nyelvtanárként az iskola hagyományait megtartva több alkalommal szervezett a hatodikos diákok számára nyári tábort Velencén. Oktató-nevelő munkájának gazdagítása, színesítése érdekében az eltelt évek alatt folyamatosan képezte magát, számos továbbképzésen, informatikai tanfolyamon vett részt. 
Puskásné Hilbert Katalin Erzsébet tanár elhivatott, nagy szakmai tudással rendelkező pedagógus. Munkájában mindig tudatos, következetes. Legfőbb célja a gyermekek nevelésén túl, hogy a tanítványainak olyan tudást nyújtson, amivel megállják a helyüket a későbbi tanulmányaik Nyugdíjba vonulásával értékes, nehezen pótolható nagy tudású pedagógustól búcsúzik az iskola tantestülete. 

Dr. Baráthné Süki Jolán

A díjra jelölést kapott Dr. Baráthné Süki Jolán a Gárdonyi Gáza Általános Iskola pedagógusa.
Baráthné Süki Jolán 1982-ben a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerezte meg diplomáját könyvtáros és történelem szakos általános iskolai tanárként.
38 éves pedagógiai tapasztalatát három intézményben gyűjtötte össze.
Pályáját Perkátán kezdte 1982-ben magyar és történelem tanárként. Egy év elteltével mostani intézményébe került, a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolába – akkori nevén Római Városrészi II. sz. Általános Iskolába –, ahol már iskola könyvtárosi feladatokat is ellátott. 1997-ben új közegben próbálta ki magát, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában helyezkedett el, szintén történelem-tanárként és iskolai könyvtárosként. Három év után visszatért a Gárdonyi Géza Általános Iskolába, ahol azóta egyhuzamban dolgozik. Jelenleg osztályfőnök, történelem-  és erkölcstan tanár, iskolai könyvtáros és a humán szakmai munkaközösségünk vezetője.
Tanfolyamok és továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy minél magasabb színvonalon végezhesse faladatát. 2000-ben közoktatás-vezetői végzettséget szerzett. 2016-ban minősítő eljárásban portfóliót írt és a szakértők a Pedagógus II. fokozatba sorolták.
Munkáját évtizedek óta nagy odaadással és lelkiismeretesen végzi. Kimagasló osztályfőnöki munkát végez. Az évek alatt aktívan szerepet vállalt a diákönkormányzat munkájában is, több éven át patronálta a szervezetet. Rendszeresen szervez iskolai rendezvényeket, kulturális és szabadidős programokat, versenyeket. Tanulói kimagasló eredménnyel végeztek több ízben is a területi Vöröskeresztes vetélkedőkön.
Elhivatottan kapcsolódik be az iskolai életbe; a szabadidős tevékenységek tervezésébe, szervezésébe és koordinálásába. Év végi gálaműsorok, mesejátékok betanításával, iskolai ünnepélyek és ballagások megszervezésével formálja a közösséget. 
A tanítási óráira való felkészülést a lelkiismeretesség, a gyerekekkel szemben támasztott igényesség jellemezi. Arra törekszik, hogy érdekes, új, ötletes módszereivel minél jobban felkeltse tanítványai figyelmét és érdeklődését. Nagy hangsúlyt fektet a lemaradó diákok felzárkóztatására és a tehetségek felkarolására is. Folyamatosan fejleszti a gyengébbeket, segíti a rászorultakat. Osztályfőnöki munkáját dicséri, hogy összetartó közösséget formál. Tanulói jól neveltek, magatartásukon látható a következetes nevelői hatás. 
Barátságos, nyugodt és kiegyensúlyozott személyisége példamutató a kollégái és a tanítványai számára is. Szakmaisága és embersége példaértékű. Munkatársaival harmonikus kapcsolatot ápol, mindig készen áll az együttműködésre. Követendő mintát mutat kollégáinak szakmai felkészültségével, következetességével. Lényeglátásával, szervezőkészségével mindig megtalálta a felmerülő gondok, problémák megoldását. 
A szülők is szeretettel és bizalommal fordulnak felé, mert érzik, hogy szakmailag és emberileg is a legjobbat nyújtja gyermeküknek.
Határozott, sokat nyújtó és következetes pedagógus, aki oktató-nevelő munkájának egészét a gyerekek és az iskola érdekeinek figyelembe vételével szervezte és szervezi meg napjainkban is. 
Dr. Baráthné Süki Jolán Éva a tanári pályán eltöltött 40 év után idén nyáron nyugállományba vonul. Szakmai és emberi nagysága révén nagy űrt fog maga után hagyni. 

A díjátadót követően Szántó Péter, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt. A bizottsági elnök meglepetéssel készült: egy nyugalmazott pedagógus, Marosi László versét, A legszebb feladat című költeményt olvasta föl a vendégeknek – így méltatva a díjazottak évtizedes elhivatottságát a pedagóguspálya, áldozatvállalását az oktatás-nevelés terén.

UPDATE 06. 11. 7.52 – itt a képtár!

Összeállításunk a méltatások teljes listája mellett immár az ünnepség galériájával is frissült!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022)

Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:
Pedagógusdíj-átadó a Városházán (2022) - fotó:

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.