Rendőrkézen a futtatók

spigott - 2022. június 17. 12:58

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozást folytat több ember sérelmére rendszeres előnyszerzés céljából szexuális cselekmény végzésére történő rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt T. Attila és társai ellen.

A nyomozás adatai szerint a dunaújvárosi férfi 2019-ben internetes közösségi oldalon megismerkedett egy somogy megyei nővel, akit rávett arra, hogy Dunaújvárosba hozzá költözzön, és prostitúciós tevékenységet végezzen a lakásán. Az áldozat 2020 júniusában elmenekült kizsákmányolójától, ezért az elkövető még ebben a hónapban rávett egy rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő nőt, hogy hozzá költözzön, és rendszeres haszonszerzés céljából prostituáltként dolgozzon.

A sértetteknek az így megszerzett illegális jövedelmet a férfinak, vagy a bűncselekmény elkövetésében segédkező édesanyjának, vagy a férfi két testvérének kellett adniuk, amit az elkövetői kör saját kiadásaira fordított.

Főoldali és belső kép forrása: police.hu

T. Attila és bűnsegédként vele együttműködő családtagjainak elfogására a dunaújvárosi rendőrök a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt 2022. június 15-én akciót szerveztek. A nyomozók az ingatlanban tartott kutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható valamennyi bizonyítási eszközt lefoglalták, továbbá a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottaktól több millió forint értékű gépkocsit és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

A rendőrök a férfit, édesanyját és két testvérét a rendőrségre előállították és kihallgatták. T. Attilát és anyját őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság 2022. június 17-én elrendelt. A két testvér szabadlábon védekezhet, derült ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!