Dunaújváros Hetilap

Tanszergyűjtő akciót szervez az Útkeresés – segítsen, aki tud!

Öcaline - 2022. június 25. 7:54

Az elmúlt évek szép hagyományát folytatva újra tanszergyűjtő akciót szervez a rászorulóknak az Útkeresés Segítő Szolgálat. Felhívás, deklarált nógatással!

Lakossági felajánlásokat vár, de cégek, vállalkozások segítségnyújtását is szívesen fogadja a napokban hirdetett tanszergyűjtő akcióján az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény az elmúlt esztendők tradíciójához híven újra közösségi kezdeményezés keretében szervezi meg jótékony célú akcióját. Mint Mészárosné Libor Ágnes, a segítő szolgálat vezetője elárulta, minden eszközt, tanszert szívesen fogadnak – de lényegében bármilyen segítség jól jöhet, ami a szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódik:
– Hatalmas segítséget jelentenek a velünk kapcsolatban álló családoknak az új vagy használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskák, iskolaszerek. E körbe a füzetek, borítók, ceruzák, tollak, színesek mellett a körző és vonalzó is beletartozik, de szívesen fogadjuk az ünneplő és tornaruhákat, cipőket is. Nagy öröm a családok számára, ha logikai, fejlesztő vagy társasjátékot kapnak – így ezeket is szeretettel várjuk!

A felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat címén, vagyis a Bartók utca 6/b. épületében fogadják, nyitvatartási időben – vagyis hétfőn és csütörtökön 8-16 óra között, szerdán 8-18 óra között, valamint pénteken 8-tól 15.30-ig. Fontos tudnivaló, hogy egyéb ruhaadományokat továbbra sem tud elfogadni a segítő szolgálat.
Az összegyűlt adományok kiosztására a nyár végén kerül sor – de a gyűjtés még akkor sem ér véget, egészen szeptember első hetéig tart.

Segítsen, aki tud – az Útkeresés Segítő Szolgálat szeretettel várja és örömmel továbbítja az adományokat!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

2022. nov. 27.

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, miszerint számos közszolgáltatási szakfeladat átkerül a DVG Zrt-től a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezethez. A jellemzően erdészeti, parkfenntartási munkálatok január 1-től tartoznak a városi költségvetési szervhez. A miértre pedig rendkívül egyszerű a válasz: kiadás csökkentés.