Dunaújváros Hetilap

Tanszergyűjtő akciót szervez az Útkeresés – segítsen, aki tud!

Öcaline - 2022. június 25. 7:54

Az elmúlt évek szép hagyományát folytatva újra tanszergyűjtő akciót szervez a rászorulóknak az Útkeresés Segítő Szolgálat. Felhívás, deklarált nógatással!

Lakossági felajánlásokat vár, de cégek, vállalkozások segítségnyújtását is szívesen fogadja a napokban hirdetett tanszergyűjtő akcióján az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény az elmúlt esztendők tradíciójához híven újra közösségi kezdeményezés keretében szervezi meg jótékony célú akcióját. Mint Mészárosné Libor Ágnes, a segítő szolgálat vezetője elárulta, minden eszközt, tanszert szívesen fogadnak – de lényegében bármilyen segítség jól jöhet, ami a szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódik:
– Hatalmas segítséget jelentenek a velünk kapcsolatban álló családoknak az új vagy használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskák, iskolaszerek. E körbe a füzetek, borítók, ceruzák, tollak, színesek mellett a körző és vonalzó is beletartozik, de szívesen fogadjuk az ünneplő és tornaruhákat, cipőket is. Nagy öröm a családok számára, ha logikai, fejlesztő vagy társasjátékot kapnak – így ezeket is szeretettel várjuk!

A felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat címén, vagyis a Bartók utca 6/b. épületében fogadják, nyitvatartási időben – vagyis hétfőn és csütörtökön 8-16 óra között, szerdán 8-18 óra között, valamint pénteken 8-tól 15.30-ig. Fontos tudnivaló, hogy egyéb ruhaadományokat továbbra sem tud elfogadni a segítő szolgálat.
Az összegyűlt adományok kiosztására a nyár végén kerül sor – de a gyűjtés még akkor sem ér véget, egészen szeptember első hetéig tart.

Segítsen, aki tud – az Útkeresés Segítő Szolgálat szeretettel várja és örömmel továbbítja az adományokat!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.