Továbbra is hibátlanul a vb-n

spigott - 2022. június 30. 12:30

Középdöntős csoportját is megnyerte a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon.

Kép forrása: IHF

A középdöntő utolsó mérkőzését játszotta a szlovéniai U20-as világbajnokságon a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar női kézilabda válogatott szerdán este. A mieink ellenfele ezúttal a horvát csapat volt, s együttesünknek mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy bebiztosítsa első helyét középdöntős csoportjában. Ifjabb Kiss Szilárd együttese ennek megfelelően vágott is neki az összecsapásnak, hamar magához ragadta a kezdeményezést, s a félidei szünetig magabiztos, 13-8-as előnyt épített ki magának.

Fiataljaink lendülete a fordulást követően sem tört meg, a jó védekezés mellett a támadójátékkal sem volt komoly probléma, így tovább nőtt a különbség a két gárda között. Kézilabdázóink fokozatosan növelték fórjukat, a véghajrában már örömjátékot nyújtva szerezték góljaikat, s végül nagyon sima, 29-17-es győzelemmel szerezték meg a két pontot, s ezzel középdöntős csoportjuk első helyét is.

A mieink legeredményesebb játékosa a DKKA tehetsége, Farkas Johanna volt hét szerzett góllal, de az egész csapat remek játékkal örvendeztette meg az érte szurkolókat. Együttesünk következő ellenfele a másik középdöntős csoport második helyezettje, Dánia lesz, s itt már az elődöntőbe jutás lesz a tét a felek számára.

Horvátország - Magyarország 17-29 (8-13)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai B. 1, Besszer, Faragó, Farkas J. 7 (4), Ferenczy 2, Juhász 1, Kajdon 3 (1), Kiss Zs. 1, Koronczai 5 (1), Kukely 5, Mérai 1, Mlinkó Zs. 1, Török, Vámos M., Vártok 2. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd. 

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.