Dunaújváros Hetilap

Újra több mint 40 napirend a közgyűlés nyílt ülésén

Öcaline - 2022. június 15. 19:32

Monstre tanácskozásra készülhetnek a képviselők a Városháza közgyűlési termében: több mint 40 napirendről döntenek csütörtökön délelőtt.

Nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése június 16-án, csütörtökön 9 órától a – a tanácskozásnak természetesen a Városháza közgyűlési terme ad otthon.

Állásfoglalástól beszámolókig

Az ülést szokás szerint a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, majd a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés vezeti be, majd a költségvetési rendeletet módosíthatják a képviselők. Javaslat születhet állásfoglalás kialakítására a megyei kormányhivatal törvényességi felhívásáról, majd egy, a szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló rendelet módosításának hatályba nem lépéséről rendelkezhetnek, ezt követően pedig a rendelet újabb módosításáról dönthetnek.
Terítékre kerül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 2021. évben végzett tevékenységét összegző beszámoló, valamint a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi tűzvédelmi tevékenységéről szóló összegzés is. Javaslat születhet a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány beszámolója kapcsán, és a kulturális, valamint az egészségügyi és szociális célú alapítványok tavalyi tevékenységéről szóló beszámolók tudomásulvételéről is dönthet a testület. Szintén a közgyűlés dönthet a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról.

Intézményes tételek

A közgyűlés dönthet az MMK Nonprofit Kft., valamint az Útkeresés Segítő Szolgálat költségvetési előirányzatának módosításáról, és elfogadhatják a javaslatot a családok átmeneti otthonai részére külső férőhelyek kialakításához nyújtandó támogatáselnyerését célzó pályázaton történő indulásról is. Módosulhat a képviselők döntése nyomán a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros intézménnyel kötött támogatási szerződés, és több más tétel mellett két fogászati alapellátási körzetbe fogászati eszköz beszerzéséhez a nyertes ajánlattevő kiválasztásáról is dönthetnek.
Javaslat születhet a nyertes ajánlattevő kilétéről az augusztus 20-i Szent István ünnepe rendezvény lebonyolítására, valamint a Majka&Curtis koncert rendezvény és a Parázs-Varázs lebonyolítására a nyertes ajánlattevő kiválasztására is.
Módosíthatja a közgyűlés az Aquantis Élményfürdő kültéri csúszdamedencéjének felújítására, fóliázására kötött vállalkozási szerződést, pályázati témákról is határozhatnak, majd a DVG-vel kötött, a város közigazgatási területén végzett közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási keretszerződésről is dönthet a közgyűlés.
Javaslat születhet az önkormányzati tulajdonú intézmények felújítási munkáira, a Polgármesteri Hivatal lapostetős épületének tetőszigetelésére, valamint az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás megújításával kapcsolatosan pályázati kiírás elfogadására is.
A sport világára fordulva nyilatkozatot adhat ki az önkormányzat a támogatásokról a DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. részére a tao-elszámolást segítendő, módosíthatják a Búvársuli Sportegyesülettel kötött támogatási szerződést, és javaslat születhet a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének megválasztására is.
Több más tétel mellett dönthet a közgyűlés az önkormányzat tulajdonát képező, a DVG Zrt. kezelésében lévő lakások és nem lakás célú helyiségek vonatkozásában a 2021. évi ingatlankezelés, gazdálkodás bevételeiről és kiadásairól készült elszámolás elfogadásáról, a lakások bérleti díjhátralékából felhalmozódott tartozások leírásáról is, és ezzel összefüggésben javaslat születhet a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. idei ingatlankezelési terve elfogadására. Módosíthatják a DVG vezérigazgatói munkaszerződését, illetve dönthetnek egy, az Erdősoron lévő, műhely besorolású ingatlan eladásáról. 
A végén az intézményi színtérre kanyarodik a közgyűlés: előbb a volt Kőrösi Iskola épületére, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal kötött haszonkölcsön szerződés módosításáról, majd az önkormányzat és a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma között születő új együttműködési megállapodásról határozhatnak a képviselők.
És ezzel még nincs vége: zárt ajtók mögött egyetlen napirendről, a Dunaújváros Közszolgálatáért díj adományozásáról dönthet a testület.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

2022. jún. 30.

A köztisztviselők napjának ünnepét ünnepi zárva tartással ünneplik. (Ünnepélyesen.)

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

2022. jún. 30.

Dunaújvárosi fiatalok előtt is nyitott az a program, amelyre jelentkezőket vár a Mezőföld Népfőiskolai Társaság – a négy magyar résztvevő négy hónapot tölthet egy dán népfőiskolán augusztustól decemberig. Ragadd meg az alkalmat – jelentkezz!