Vereség az első edzőmeccsen

spigott - 2022. június 24. 19:57

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Hazai környezetben kezdte meg nyári felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely az előző NB I-es szezon negyedik helyezettjét, a MOL Fehérvár FC-t látta vendégül a stadionban ma délután öt órától.

A napokban kinevezett Horváth Ferenc vezetőedző a Pokorni Péter - Molnár Sándor, Papp Máté, Tölgyesi Viktor, Rabi Dávid, Barna Zsolt, Kesztyűs Máté, Petró Balázs, Jakab Dávid, Tóth Ákos, Novák Zsombor összeállításban küldte a pályára együttesét, s az első igazán komoly lehetőség a mieink előtt adódott, ám Novák közeli lövését védeni tudta Kovács kapus. A folytatásban egyre komolyabb mezőnyfölénybe került a fehérvári alakulat, mely Petrjak 15. percben szerzett góljával a vezetést is megszerezte, s bár a folytatásban is jobbára a DFC térfelén folyt a játék, a Molnárék jól védekeztek, így igazán komoly lehetőséget már nem tudott kialakítani az ellenfél a félidei szünetig.

Végh Zoltán felvételei

A fordulást követően több helyen is változtattak a vendégek, s egyik cserejátékosuk, Babos Bence már két perc elteltével bevette a hazai kaput, majd miután a 60. percben Dárdai lövése a felső lécről vágódott a hálóba, már 0-3-as állást mutatott az eredményjelző. A fehérváriak a folytatásban sem álltak le, többször is sikerült megbontaniuk a hazai védelmet, s mivel akcióikból előbb a volt dunaújvárosi Hangya Szilveszter, majd Papp Milán is gólt tudott szerezni, a 76. percben már öt góllal vezettek a vendégek (0-5). A véghajrában egy tizenegyest kérhettek számon a játékvezetőn a mieink, de az eredmény már nem változott, így a MOL Fehérvár FC végül 5-0-s győzelemmel távozott a Dunaújvárosi Stadionból.

DFC - MOL Fehérvár FC 0-5 (0-1)
Gólszerzők: Petrjak, Babos, Dárdai, Hangya, Papp.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.