6 tény, amit a faktoringról mindig is tudni szerettél volna

doszerk - 2022. július 15. 9:03

A faktoring a világ számos országában közkedvelt, és régóta használt vállalatfinanszírozási mód, melynek lényege a vevőkövetelések adásvétele, ezáltal a cég finanszírozása a pénzügyi stabilitás érdekében. (X)

Ahhoz, hogy egy vállalkozás fedezni tudja a kiadásait, valamint újabb megrendeléseket szerezzen, bevételekre van szüksége. Azonban azokban az esetekben, ha a vevők nagy része hosszú határidőre, 30, 60, 90 napra fizet, likviditási nehézségek adódhatnak, amelyek megnehezíthetik a napi működést, a jövőbeni növekedést. 

Kedvező faktoring finanszírozás

A faktorálás rugalmas és egyszerű lehetőséget nyújt a vállalkozások finanszírozására, akár induló vállalkozások esetében is, valamint olyan, fizetési sajátosságokkal küzdő iparágakban is, mint az építőipar, a szállítmányozás, a kereskedelem. A FlexiBill számos cégnek segített szaktudásával, tapasztalatával, az erről szóló esettanulmányokat a blogukban olvashatod. 

A faktorálás a számlakövetelések faktorcég részére történő eladását jelenti, pénzügyi biztonságot nyújt az igénybevevő vállalkozás számára. Olyan esetekben optimális megoldás, amikor a számlák teljesítése hosszabb határidőre történik.

Tények a faktoringról

A faktoring pénzügyi finanszírozást jelent, akár egy bankhitel, azonban annál jóval kedvezőbb feltételekkel, egyszerűbben és gyorsabban segíti pénzhez a vállalkozásokat. 

Háromszereplős ügyletet takar, az ügyfél/eladó szerződés keretében a faktorcégre engedményezi a számláit, ezáltal a hosszú, 30-90 napos fizetési határidő lejárta előtt pénzhez jut, a bruttó számlaérték 90%-át megkapja a faktoráláskor, amely akár 24 órán belül is megtörténhet. A maradék összeget a számla teljesítésekor utalja számára a faktor a faktoring díj levonása után. 

Milyen előnyöket kínál a faktoring?

– Megoldást jelent a cég cashflow jellegű problémáira.
– Védelmet biztosít a késedelmes vagy nemfizetés esetén, ezáltal kockázatcsökkentő tényező.
– Elősegíti a hosszú távú partneri kapcsolatokat.
– A faktor a követelések megvásárlása mellett naprakészen tartja és kezeli ügyfele követeléseit.
– Szükség esetén behajtást is végez.
– Nem az eladó, hanem a vevő(k) fizetőképességét vizsgálja, értékeli.

A faktoring nemzetközi adásvételi ügyletek esetén is alkalmazható. 

Amennyiben a szerződés alapján, magasabb díj ellenében a faktor viseli a vevő nemfizetésének kockázatát, vagyis ügyfelét nem éri kár, vissztehermentes faktoringról beszélünk. Ellenkező esetben a nemfizetés esetén az eladóra visszaszáll a követelés.

A jövő megoldása ma: a digitális faktoring

Digitális faktoring esetén a teljes folyamat, a regisztrációtól a cégminősítésen át a szerződéskötésig, faktorálásig 100%-ban online zajlik, személyes jelenlét nélkül, így akár még aznap pénzhez juthatsz. 

Gyors és rendkívül rugalmas megoldást jelent, hiszen alkalmazás segítségével minden egy gombnyomásra történik, így irodád vagy otthonod kényelméből intézheted céged ügyeit.

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)