A darálós vagy a kapszulás kávéfőző a jobb?

doszerk - 2022. július 25. 10:15

Akik komolyabb kávéfőzőre szeretnék cserélni a kotyogósukat, bizonyára elgondolkodtak már azon, melyik verzió lenne a jobb számukra. (X) 

Az, amelyik frissen darálja a kávét vagy a kapszulás? Nos, mindkettőnek van előnye és hátránya, így a szokásokat megfigyelve érdemes választani.

A kapszulás kávéfőzők előnye

A Cremesso kávékapszula használatával jóval egyszerűbb elkészíteni a reggeli feketét, sőt, nem csak azt! Ugyanis a legtöbb gyártó igyekszik különböző ízvilágú terméket piacra dobni.

A kapszulás kávé nagy előnyt élvez azoknál, akik az egyszerűbb megoldásokat kedvelik. Nincs gond a darálással, nem kell figyelni arra, hogy tele legyen a kávétartály. Csak egyszerűen be kell illeszteni a kapszulát a helyére, és máris folyik a finom nedű.

A Cremesso kávéfőző gép az egyik legismertebb kapszulás kávégép, a Premiumshop24.hu webáruházból meg is rendelhető. Nagyon fog tetszeni azoknak, akik halkan működő, dizájnos, kis méretű kávéfőzőt keresnek otthonra vagy egy kisebb irodába.

Ugyanis az egyik előnye az ilyen gépeknek az, hogy diszkréten, háttérzajok nélkül képesek működni. Így nem kel fel reggel a gyerkőc a darálás hangjára, és a tárgyalások is zavarmentesek lehetnek, miközben készül a kávé.

Ízesített kávékapszulák

A Cremesso kapszulás kávéfőző a legjobb választás azoknak, akik nemcsak sima espressót kívánnak fogyasztani, hanem valami többre vágynak. Igaz, hogy az emberek többsége az erős feketét kedveli, de sokan vannak azok is, akik a cappuccinót, a ristrettót vagy a latte macchiatót részesítik előnyben. És olyanok is vannak, akiknek a hagyományos kávé túl keserű, túl erőteljes és szívesebben innák valamilyen ízesítéssel - például vaníliással - a kávéjukat!

Számukra ajánlott a darálós kávéfőző helyett kapszulásat beszerezni. Itt ugyanis csupán egy gombnyomással a kedvencüket fogyaszthatják. Nem kell külön lefőzni az espressót és ízesíteni, hanem a megfelelő kávékapszulát kell csak kiválasztani.

A Premiumshop24.hu-nál rendelhető Cremesso Lungo Caramello például karamellaízt biztosít az italnak. De ugyanitt limitált kiadású, igazi prémium minőségű kávékapszulák is kaphatók. Elég csak megemlíteni a Cremesso Guatemala Limited Edition kávékapszulát, mely feledhetetlen élményt nyújt. Az espresso és a lungo kedvelői odáig lesznek a csokoládé, szilva és dió ízjegyeket hordozó különlegességtől!

Darálós vagy kapszulás?

Ezek után talán már nem is kérdés, melyik kávéfőző a jobb. Persze senkit sem szeretnénk lebeszélni a darálós automata kávéfőzőről sem, de aki egy kicsit is szereti a változatosságot, bizonyára kapszulásat fog választani.

A kompakt méret is mellette szól: nem kell nagy hely neki a konyhában, mégis képes kiszolgálni az igényeket. Ha vendégek jönnek, akkor ők is választhatnak, milyen kávét szeretnének fogyasztani és mekkora csészében kérik. A Cremesso kávéfőzőknél ugyanis ez is beállítható!

Nem utolsósorban az ár is lehet döntő a választásnál. A kapszulás gépek jóval olcsóbbak, mint a darálós vagy karos verziók, mégis tökéletes kávét tudnak készíteni.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

2024. már. 29.

A 6-os útról szemlélve sem volt nagyon feltűnő a dunaújvárosi repülőtér múlt szombati rendkívüli programja – de aki benézett a hangárok környékére, az nagyon is láthatta, óriási nyüzsgés volt, sokan voltak, mindenki tett-vett, pakolt, takarított.

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)