A hét közepétől ismét beüt a kánikula

Öcaline - 2022. július 11. 11:21

Visszatér a nagy meleg, masszívan 30 fok fölött lesz a csúcshőmérséklet a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végére zavartalan napsütés, durva kánikula várható.

"Ismét hőség szerdától" –  ezúttal is három szóban foglalta össze az előttünk álló időszak legfontosabb jellemzőit Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk, már ma is sok napsütésre számíthatunk, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ebből inkább csak az északkeleti tájakon és az északi hegyes-völgyes vidékeken alakul ki futó zápor, egy-egy komolyabb zivatar. Az északnyugati szél viszont több helyen megerősödik, és 21-27 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.
A friss modellek szerint napos, gomolyfelhős idő lesz kedden is, annyi különbséggel, hogy az északkeleti vidékek mellett a délnyugati területeken is kipattanhat egy-egy zivatar. Erős marad a légmozgás, és országszerte 25-27 fok köré melegszik a levegő.
A fordulópont szerdán várható, amikor ragyogó napsütésre, kevés felhőre van kilátás. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél még megélénkül, ugyanakkor újra 30-31 fok körüli kánikula várható már. A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön és pénteken északnyugat felől ugyan meg-megnövekszik a felhőzet, de továbbra is sok napsütés ígérkezik, és csak elvétve lehet csapadék. Tovább melegszik a levegő: országos hőség lesz, masszívan 30 fok fölötti értékekkel, több helyen 34-36 fok közötti maximumokkal.
A kánikula jellemzi a hét vége időjárását is – szombaton és vasárnap igazi strandidő várható, zavartalan napsütéssel, 35 fok körüli csúcsokkal. 

Aki teheti, válassza a vízpartokat – és persze újra készülhetünk a menetrend szerinti hőségriasztásra!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)