Döntetlen a szezonnyitón

spigott - 2022. július 31. 20:17

Hullámzó teljesítményt nyújtva ért el 1-1-es döntetlent a Paks II. elleni mérkőzésen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyitófordulójában.

Hazai környezetben, a Paks II. elleni összecsapással kezdte meg az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, s bár sérülések miatt több játékosát is nélkülözte Horváth Ferenc vezetőedző, a cél így sem lehetett más, mint a győzelem megszerzése.

A kezdésre nem is lehetett panasz, hamar beszorította ellenfelét a DFC, de Gosztonyi veszélyes lövésén kívül sajnos nem tudott igazán komoly lehetőséget kialakítani ellenfele kapuja előtt. A paksiak ráadásul meglehetősen gyorsan összeszedték magukat, a 15. és a 20. percben is megtornásztatták Hegedűs kapust, igaz a Horváth-csapat is számon kért a játékvezetőn egy jogosnak tűnő tizenegyest Novák akasztása után. A 26. percben valamelyest váratlanul megszerezte a vezetést a paksi alakulat, méghozzá Szekszárdi találatával, aki egy szögletet követően érkezett pontosan a hosszún, s két méterről a kapuba rúgta a játékszert (0-1).

Végh Zoltán felvételei

A gól után kicsit meg is zavarodtak a mieink, ám pár perc alatt újra átvették az irányítást, s hamar ki is egyenlítettek, ugyanis a 34. percben Jakab egy formás támadás végén lőtte ki tizennégy méterről a bal felsőt (1-1). Az első félidőből hátralévő időben már nem született újabb találat, s a második felvonásban is sokáig csak a mezőnyben birkóztak egymással a felek. Hol a mieink, hol a vendégek kerültek minimális fölénybe, de igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A játékrész derekán a paksiak reklamáltak tizenegyest, talán jogosan, de a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt. A véghajrához közeledve nagyon beszorította ellenfelét a DFC, s bár Novák a 82. és a 92. percben is komoly helyzetből próbálkozhatott, előbb lábbal, majd fejjel is célt tévesztett, így a hullámzó játékot hozó összecsapás végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

DFC - Paksi FC II. 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Szekszárdi a 27., illetve Jakab a 34. percben

DFC: Hegedűs L. - Szúnyog, Papp, Tóth, Galambos - Irimiás (Barna, 76.), Kesztyűs, Jakab - Hegedűs K. (Szepessy, 46.), Novák, Gosztonyi. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.