Engedély nélkül gurultak el a munkatársuk kocsijával

Öcaline - 2022. július 27. 10:08

Minden létezhető szabályt megszegtek: több bűncselekménnyel is vádolják a két férfit, akik előbb unalmukban kocsikáztak egyet, aztán hazahajtottak – Salgótarjánba. (De onnan legalább visszaszóltak, hol a verda.)

A hülyeségi világrekordot is fenyegető esetről a megyei főügyészség adott részletes tájékoztatást – Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a Dunaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és további bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik egyik munkatársuk gépkocsiját anélkül vitték el, hogy arra engedélyt kaptak volna. 
Nem csak a kocsi elkötése terheli az elkövetők számláját: az egyik vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ugyanakkor közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt – éppen engedély nélküli vezetés miatt. A kacskaringós történet tavaly augusztusban esett: egy Fejér megyei gyár építési területén kezdtek volna munkához, azonban a munkahelyen kiderült, hogy egyik férfi sem kezdhette meg aznap a munkát, mivel kitiltották őket az építkezésről. A brigádvezető megengedte a vádlottaknak, hogy a gépkocsijában várakozzanak az építési területen kívül, amelyben benne hagyta az indítókulcsot – azonban a gépjármű használatára a vádlottaknak engedélyt nem adott. 
Mivel a vádlottak unatkoztak, elhatározták, hogy a tulajdonos engedélye nélkül autóznak a környéken, majd amikor visszaérkeztek az építkezésre, már nem volt a helyszínen senki. Ekkor elhatározták, hogy a gépjárművel salgótarjáni otthonukba hajtanak. A gépkocsit mindvégig az a vádlott vezette, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. A vádlottak Salgótarjánból felhívták a gépkocsi tulajdonosát, hogy az autója Salgótarjánban található. 

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazta, valamint közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott, derül ki az ügyészségi közleményből.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.