Éremért játszhatnak a kézilabdázók

spigott - 2022. július 1. 12:24

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Főoldali és belső kép: ihf.info

A csoportkör és a középdöntő megnyerése után már az egyenes kieséses szakaszban várt feladat a magyar U20-as női kézilabda válogatottra a szlovéniai világbajnokságon. A dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar csapat a dánok ellen lépett pályára csütörtökön késő este, s nem is kezdett rosszul, hiszen szűk tíz perc elteltével már 6-2-re vezetett. Az ellenfél azonban nem akart leszakadni, fokozatosan zárkózott közelebb a támadásban többet is hibázó magyar fiatalokhoz sőt, az első játékrész utolsó percében a vezetést is magához ragadta (11-12).

A második felvonás elején gyorsan sikerült egalizálnia a mieinknek, ám a dánok továbbra is nagyot küzdöttek, s bő tíz percen keresztül rendre sikerült is előnybe kerülniük. 18-17-nél azonban fordult a kocka, a Kiss-csapat ismét fórba került, s ekkor már az irányítást is magához ragadta. Együttesünk feljavuló támadójátékának köszönhetően hat góllal meglépett vetélytársától, majd az utolsó tíz percben biztosan tartotta vezetését, s végül 31-26-os győzelemmel jutott be a vb elődöntőjébe, ahol a svédek lesznek a mieink ellenfelei.

A DKKA tehetsége, Farkas Johanna ezúttal is kulcsszerepet játszott a mieink győzelmében, jó játékkal, s hat góllal járult hozzá a magyar válogatott újabb győzelméhez.

Magyarország - Dánia 31-26 (11-12)

Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai, Besszer, Faragó 1, Farkas 6 (2), Ferenczy 1, Juhász 4, Kajdon 7 (1), Koronczai 4, Kukely 6, Mlinkó, Mérai, Török, Vámos 1, Vártok 1. Edző: Kiss Szilárd.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.