Ezüstérmes juniorok

spigott - 2022. július 4. 7:30

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Kép: ihf.info

Óriási feladat várt a magyar U20-as női kézilabda válogatottra a szlovéniai világbajnokságon, ahol a norvégok ellen már az aranyérem volt a tét fiataljaink számára vasárnap este. A dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar együttes hibátlan teljesítménnyel menetelt a fináléig, ám itt nem kezdtek jól, mert Kiss Szilárdnak igen korán, már a 10. percben időt kellett kérnie (2-6).
A rövid pauza alatt rendezte is sorait együttesünk, mely szépen lassan megkezdte a felzárkózást, de hiába érte utol ellenfelét a 18. percben, nem sokkal később már ismét hárommal mentek a norvégok (13-10). Fiataljaink persze nem adták fel, Besszer és Kajdon találataival ismét egalizáltak, ám véghajrában pontosabban játszott az ellenfél, így a szünetre 15-17-es hátránnyal vonulhatott válogatottunk.

Juniorjaink a térfélcsere után is ott loholtak ellenfelük nyakában, s ugyan többször is sikerült egyenlíteniük, a vezetést nem tudták magukhoz ragadni sőt, a játékrész derekánál megint jelentősebb előnynek örülhettek a norvégok (25-22). A Kiss-csapat óriásit küzdött, támadásban és védekezésben is feljavult, míg az ellenfél egyre többet hibázott, így a mieink ismét egalizáltak, majd a vezetést is átvették sőt, az 54. percben már két góllal álltak közelebb a világbajnoki címhez (26-28).

Ekkor jött azonban az újabb fordulat, mert három elhibázott támadást is góllal büntetett a vetélytárs, s hiába egalizált Farkas a negyedik góljával, 29-29 után már csak a norvégok találtak kapuba, s 31-29-es győzelmükkel megnyerték a világbajnokságot, míg a mieink végül a második helyen fejezték be a küzdelmeket.

Norvégia - Magyarország 31-29 (17-15)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai 1, Besszer 2, Faragó 3, Farkas 4, Ferenczy 5, Juhász, Kajdon 8 (5), Koronczai 1, Kukely 3, Mlinkó, Mérai, Török, Vámos 2, Vártok. Edző: Kiss Szilárd.

A rovat további hírei: Sport

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.