Dunaújváros Hetilap

Három ünnepi köszöntés a közgyűlés előtt

Öcaline - 2022. július 13. 10:46

Ünnepi esemény előzte meg a rendkívüli közgyűlést a Városházán délelőtt: a több rangos erőpróbán jelentős sikereket elért sportolóink mellett a menekültellátás terén jeleskedők, valamint a nyugállományba vonuló dr. Deák Mária főosztályvezető munkáját is megköszönte  Pintér Tamás polgármester.

Személyes hangütésű köszöntővel kezdte a rendkívüli közgyűlést a város első embere – mint kiemelte, több területen is olyan teljesítmények születtek a közelmúltban, amelyekre méltán lehet büszke az egész város közössége.

Sportolók elismerése

A sort a tornászokkal kezdte Pintér Tamás; sportolóink legutóbb az országos bajnokságon remekeltek – hárman összesen tizenegy dobogós helyezéssel öregbítették a DKSE és a dunaújvárosi tornasport hírnevét. Kovács Zsófia három arannyal (ugrás, felemáskorlát, egyéni összetett), egy ezüsttel (gerenda) és egy bronzzal (talaj) zárt, Mayer Gréta két arannyal (gerenda, talaj), egy ezüsttel (felemáskorlát), és egy bronzzal (egyéni összetett), míg Makovits Mirtill két bronzot (egyéni összetett, gerenda) szerzett. Nem csak a hazai mezőnyben remekeltek tornászaink: Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Makovits Mirtill – Székely Zója és Szilágyi Nikolett társaságában – a magyar női tornászcsapat tagjaként a dobogó legfelső fokára állhatott az első ízben megrendezett Austrian Openen. A rangos megméretésen Kovács Zsófia egyéni összetettben sem talált legyőzőre. Ezt megelőzően a szlovéniai Koperben rendezett Világkupán is sikert sikerre halmoztak a dunaújvárosi versenyzők: Kovács Zsófia három aranyéremmel, Mayer Gréta két értékes bronzzal zárta a megméretést.
A felnőtt mezőny mellett az utánpótlás vonalon is szép sikernek örülhet a DKSE torna szakosztálya – az ünnepségen szintén köszöntötték Czifra Bettina Lilit, aki a közelmúltban rendezett ifjúsági bajnokságon tarolt. A magyar női tornászok utánpótlásának legfényesebb csillagaként egyéni összetettben is győzött, majd felemáskorláton, gerendán és talajon szerzett aranyérmet. Az ünnepségen külön köszöntötték edzőiket, Trenka Jánost és Badics Rékát is.
Emlékezetes sorozatot produkált, remek teljesítményt nyújtva a világbajnoki dobogó második fokán fejezte be a rangos erőpróbát a magyar női vízilabda válogatott  a Budapesti Vizes Világbajnokságon – a nemzeti együttest négy dunaújvárosi sportoló, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine és Szilagyi Dorottya erősítette, mindannyian remek játékkal vették ki részüket a sikerből. Az ünnepségen Garda Krisztina és Gurisatti Gréta képviselte az ünnepelteket, Dorka és Geraldine igazoltan maradt távol a köszöntésről.

Köszönet a segítségért

A sportolók köszöntése után azoknak mondott köszönetet Pintér Tamás, akik tevékenyen kivették részüket a orosz invázió miatt városunkba érkezett ukrajnai menekültek ellátásából. Mint  a város első embere hangsúlyozta, köszönet illeti a civil szervezetek aktivistái mellett a dunaújvárosi óvodák és bölcsődék, valamint a védőnői hálózat és az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársainak áldozatos munkáját.  A polgármester külön is köszönetet mondott Feth Katalinnak, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete vezetőjének, valamint Müller Bernadettnek, az Útkeresés intézményvezető helyettesének.
Pintér Tamás kiemelte: a Széchenyi kollégiumban kialakított bázison folyó, a menekültek ellátását segítő munka nemcsak országos viszonylatban bizonyult példaértékűnek, de elnyerte a helyszínre látogató ENSZ-delegáltak, valamint a Helsinki Bizottság és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek elismerését is.

Könnyes búcsú a főosztályvezetőtől

Végül, de közel sem utolsósorban szó szerint könnyfakasztó monológgal köszöntötte a polgármester dr. Deák Máriát, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának nyugállományba vonuló vezetőjét. Mint hangsúlyozta, szakmailag kifogástalan munkát végző, segítségnyújtásra mindig kész, empatikus vezető búcsúzik a hivatali munkától – dr. Deák Mária és munkája nagyon hiányzik majd a Városházáról.
A köszöntöttek tiszteletére Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester mondott pohárköszöntőt a közgyűlési terem előtt – méltatva mind a sportolók és a menekültellátás segítői, mind a távozó főosztályvezető kiemelkedő tevékenységét.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.