Két dunaújvárosi a vb-keretben

doszerk - 2022. július 19. 15:24

A DKSE két kiválósága, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám is helyet kapott a magyar kajak-kenu válogatott világbajnokságra utazó végleges csapatában.

Kép: MKKSZ

Mint arról a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja beszámolt, a Stopper Úszóházon tartott keddi csapatbemutató sajtóeseményen Szakács Bálint, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) ügyvezető igazgatója felidézte a belgrádi korosztályos Európa-bajnokságon és az egyesült államokbeli Világjátékokon elért sportági sikereket, majd előretekintett az év két fő versenyére, a vb-re és a müncheni multisport Eb keretében ugyancsak augusztusban sorra kerülő kontinensviadalra. Emlékeztetett, hogy a tavalyi, tokiói olimpián a magyar kajak-kenu csapat az éremtáblázaton és a pontversenyben is az élen végzett. "Az idei versenyek ugyan nem számítanak bele a párizsi kvalifikációba, de ezúttal sem lehet más a célunk, mint hogy bizonyítsuk, továbbra is a világ élvonalához tartozunk" - fogalmazott.
A sajtóeseményen megjelent Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár is, aki azzal kezdte köszöntőjét, hogy felesége, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin révén szoros a kapcsolata a sportággal. Mint mondta, a kajak-kenu mára a versenysport zászlóshajója lett, ezt több adat is alátámasztja, s a sportágnak Rio óta paralimpiai érmese, Tokió óta pedig paralimpiai bajnoka is van. Schmidt Ádám támogatásáról biztosította a vb-re készülő versenyzőket és sok sikert kívánt nekik "ebben a különleges évben, amely a szokásosnál rövidebb olimpiász első éve".

Kép: MKKSZ

Az épek csapatát Hüttner Csaba szövetségi kapitány, a para válogatottat pedig az ebben a minőségében első világversenyére készülő Hajdu Botond, parakenu szövetségi kapitány mutatta be. Hüttner emlékeztetett arra, hogy megváltozott az olimpiai program, ezzel együtt az a céljuk, hogy 2024-ben, Párizsban is minden számban legyen magyar induló. Az idei évet "próbaévnek" szánják, hogy felkészüljenek a jövő évi, duisburgi kvótaszerző világbajnokságra. A csapatát rutinos, világbajnoki címmel rendelkező, olimpiát megjárt versenyzők és feltörekvő fiatalok alkotják - a szakember megjegyezte: tavaly még nem tudhatták, hogy a hat tokiói aranyérmesük közül csak egy, Kopasz Bálint lehet ott az idei vb-n. A női kajaknégyes tagjai különböző okok miatt hagyják ki a 2022-es szezont, Tótka Sándor pedig olyan súlyos koronavírus-fertőzést kapott a májusi, racicei világkupán, hogy nem volt esélye felkészülni a válogatóversenyekre.

Hüttner Csaba elárulta, hogy a válogatott jövő pénteken utazik Kanadába, ahol aztán a következő hét szerdán kezdődnek a versenyek.

A magyar kajak-kenu válogatott kerete a halifaxi világbajnokságra

Férfi kenu:
C-1 200 méter: Korisánszky Dávid
C-1 500 méter: Fejes Dániel
C-1 1000 méter: Adolf Balázs
C-1 5000 méter: Adolf Balázs
C-2 500 méter: Hajdu Jonatán, Fekete Ádám
C-2 mix 500 méter: Gönczöl Laura, Fejes Dániel
C-2 1000 méter: Kiss Balázs, Hodován Dávid
C-4 500 méter: Kollár Kristóf, Slihoczki Ádám, Zombori Dominik, Koczkás Dávid

Női kenu:
C-1 200 méter: Takács Kincső
C-1 500 méter: Balla Virág
C-1 1000 méter: Balla Virág
C-1 5000 méter: Balla Virág
C-2 200 méter: Bragato Giada, Nagy Bianka
C-2 500 méter: Bragato Giada, Nagy Bianka
C-4 500 méter: Bragato Giada, Balla Virág, Takács Kincső, Nagy Bianka

Férfi Kajak:
K-1 200 méter: Csizmadia Kolos
K-1 500 méter: Balogh Gergely
K-1 1000 méter: Kopasz Bálint
K-1 5000 méter: Noé Bálint
K-2 500 méter: Nádas Bence, Kopasz Bálint
K-2 mix 500 méter: Kurucz Levente, Gazsó Alida Dóra
K-2 1000 méter: Noé Bálint, Kulifai Tamás
K-4 500 méter: Kuli István, Csizmadia Kolos, Varga Ádám, Nádas Bence

Női kajak:
K-1 200 méter: Lucz Anna
K-1 500 méter Rendessy Eszter
K-1 1000 méter: Rendessy Eszter
K-1 5000 méter: Kőhalmi Emese
K-2 200 méter: Lucz Anna, Kiss Blanka
K-2 500 méter: Lucz Anna, Kiss Blanka
K-4 500 méter: Fojt Sára, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Gazsó Alida Dóra

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.