Kovács két aranya a Duna Aszfalt ob-n

doszerk - 2022. július 9. 16:23

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza ugráson és felemáskorláton sem talált legyőzőre a Duna Aszfalt Országos Bajnokságon.

Mint arról a Magyar Torna Szövetség honlapja beszámolt, a szerenkénti döntők első napjával folytatódott a tornászok Duna Aszfalt országos bajnoksága nagy érdeklődés mellett a Központi Tornacsarnokban. A hölgyek felemáskorláton és ugráson, a férfiak pedig talajon, gyűrűn és lólengésen mutatták be gyakorlataikat, ahol a felnőttek mellett ugyanezeken a szereken az ifik és a kadetek is szerepeltek.

A hölgyeknél a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia folytatta a pénteken megkezdett sorozatát, ezúttal is magabiztos és pontos gyakorlatokat mutatott be. A dunaújvárosiak kiválósága ugráson 13.700, felemáskorláton pedig a versenynap legmagasabb pontjával 15.000 utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Utóbbi szeren az Eb-ezüstérmes Székely Zója (Postás SE, 14.200) és Zsófi klubtársa Makovits Mirtill (13.400) fért fel a dobogóra. Ugráson pedig szintén egy dunaújvárosi Mayer Gréta (13.150) és a Postás SE kiválósága Bácskay Csenge (13.000) végezetek a második illetve harmadik helyeken.

Képek forrása: MATSZ

Kovács Zsófia: - Az ugrásomnak nagyon örültem, mert tegnap egy könnyített gyakorlatot mutattam be. A korlátom jól sikerült, azt hiszem, hogy ezt mutatja az a pontszám is amit kaptam. Elértem a célomat a mai versenynapon, hiszen mindkét szeren nyerni tudtam.

A tornászok Duna Aszfalt országos bajnoksága vasárnap 10:30 órától a szerenkénti döntők második napjával zárul.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.