Dunaújváros Hetilap

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Öcaline - 2022. július 1. 18:18

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

"Így alakul a forgalom a Sugárúti Fesztivál ideje alatt" – ezzel a címmel jelent meg összegzés a város hivatalos weboldalán. A beszámoló arra is kitér, amiről már szólt egy összeállítás a DO-n – a Sugárúti Fesztivál megeleveníti Dunaújváros és a Vasmű út elfeledett arcát: minden érdeklődőt különböző kulturális programok, előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, koncertek és izgalmas események várnak július 2-án, szombaton délelőtt 10 órától késő estig.

A kedvcsináló a tételes kínálattal itt érhető el!

Sugárúti Fesztivál – beharangozó a DO-n (katt) >>

A részletes és tételes program mellett fontos viszont, hogy a fesztivál idejére, még pontosabban reggel 8 órától 24 óráig lezárják a Vasmű útnak a Kohász utcától a Kossuth Lajos utcáig tartó szakaszát. Ebből eredően
– a Május 1. utcát, a Babits Mihály utcát, a József Attila utcát és az Ady Endre utcát a Bartók Béla utca felől lehet majd elérni. A Béke Étterem körüli egyirányúsítás irányát megcserélik
– a Babits Mihály utcát gépkocsival elérni a Bartók Béla utca-Május 1. utca-József Attila utca-Rakodó út-Babits Mihály utca útvonalon lehet majd elérni
– a József Attila utcát a Rakodó út-Ady Endre út-Május 1. utca útvonalon lehet majd elhagyni

A rendezvény teljes ideje alatt a Vasmű út lezárt részén parkolási tilalom lesz – arra kérik az autósokat, hogy gépjárműveiket már a lezárás kezdetére vigyék el a területről!

Az Ady Endre utcai buszmegállókat a mellékelt térképen található ábra szerint helyezik át – fontos viszont, hogy a buszok menetrendjét a fesztivál nem érinti.

Mulassanak jól és közlekedjenek okosan – a legjobb persze az lenne, hogy aki csak teheti, kiszállna a kocsiból és bekapcsolódna a fesztivál forgatagába!

(Címlap- és nyitókép: Sugárúti Fesztivál – facebook; belső oldali illusztráció: dunaujvaros.hu)

 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.