Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli közgyűlés lesz – 24 (!) napirenddel

Öcaline - 2022. július 12. 11:15

Az önkormányzat ügyrendi, igazgatási és jogi bizottsága kezdeményezte a tanácskozás megtartását – az ülésre szerdán délelőtt kerül sor a közgyűlési teremben. Bónusz: rendkívüli zárt ülés is lesz!

A nyílt ülésen 24, míg zárt ajtó mögött további 2 napirend vár a képviselőkre a rendkívüli közgyűlésen július 13-án, szerdán 9 órától. A rendkívüli ülés lényegében a normál közgyűlést helyettesíti (ez magyarázza a terjedelmes napirendet és a zárt ülést), a bizottsági indoklás szerint ugyanis a július 14-én megtartandó, munkaterv szerinti ülés ülésvezetése nem biztosított a polgármester, illetve az őt helyettesítő alpolgármester távollétében.

Eskütétel után fontos döntések

A közgyűlés elején esküt tesz az időközi képviselő-választáson megválasztott képviselő, majd többek között a közgyűlési SZMSZ módosítása szerepel a napirenden. Határozhatnak az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról rendelet módosításáról, valamint módosíthatják az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról és kialakításáról szóló rendeletet is.
Elfogadhatják a város településszerkezeti tervének módosítását, és változhat a helyi építési szabályzatról szóló rendelet is. Külön javaslat célozza a a fenntartható városfejlesztési stratégia, valamint a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv megismerését, és módosíthatják  A Közlekedésfejlesztési TOP-projektek kivitelezésére vonatkozó szerződéseket.

Városokkal a városokért

A közgyűlés dönthet a European City Facility (EUCF), vagyis a Városokkal a városokért című, a helyi fenntartható energetikai beruházások támogatását célzó pályázaton történő indulásról,  és elfogadhatják a Táborállás közterületi munkáinak elvégzésére vonatkozó javaslatot is. Dönthetnek a közvilágítás elemeinek karbantartásával kapcsolatos kontraktus módosításáról, valamint újabb zárt kutyafuttató kialakításáról (a Hengerész utca és a Béke körút határolta parkos területen). Napirenden lesz a Volánbusz Zrt. idei 1-4. havi tájékoztatója, és fontos kiegészítéssel bővülhet a DVG-vel kötött, a Szabadstrand, Táborhely-Kemping üzemeltetését szabályozó szerződés.
Elfogadhatják az új víziközmű üzemeltető, valamint az önkormányzat Polgármesteri Hivatala és intézményei szolgáltatási átalánydíj fizetési kötelezettség vállalására vonatkozó javaslatot, és dönthetnek a Széchenyi Kollégium bérbeadásáról is a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetével. Módosíthatják az ingatlanok cseréjére vonatkozó ajánlatot több önkormányzati telek vonatkozásában,  és változhat a Búvársuli Sportegyesülettel kötött támogatási szerződés is.
Elfogadhatják a Dunasor 15. szám alatti intézmény szakmai és technikai létszámának meghatározásáról szóló határozat módosítását, és változhat a József Attila Könyvtár költségvetési előirányzata is a közgyűlés döntése nyomán.
Dönthet a testület a Miskolci Zsidó Hitközséggel szociális konyha működtetésére kötendő ellátási szerződés jóváhagyásáról, és módosíthatják a CityRocks Kft.-vel kötött megbízási szerződést a szerdai tanácskozáson. Egy adásvételi kontraktust is megváltoztathat a testület, majd módosíthatják az idei közgyűlési munkatervet is.

Zárt ajtók mögött is döntenek

A rendkívüli nyílt ülés után zárt ajtók mögött folytatódik a közgyűlési – előbb a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény magasabb vezetői álláshelyére benyújtott pályázat elbírálásáról, az intézmény magasabb vezetőjének megbízásáról dönthet a testület.
Utolsó napirendként a Székesfehérvári Törvényszéken fiatalkorúak büntető ügyében eljáró ülnök megválasztásáról határozhatnak a képviselők.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.