Sanyargatta is utasait a moldáv csempész

Öcaline - 2022. július 12. 9:30

Személyszállításra alkalmatlan járműben vállalkozott a szállításra a férfi – ráadásul csak komoly üldözés után fogták el. Több csempészett utasa elájult a kegyetlen kaland során. Ügyészi szakba került az eset.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt azzal a moldáv férfival szemben, aki 22 külföldinek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez idén februárban. A vádemelésről a megyei főügyészség tájékoztatta a DO-t – mint Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a vádlott és ismeretlen társai megállapodtak abban, hogy ellenszolgáltatás fejében Magyarország területére illegálisan belépő külföldieknek segítséget nyújtanak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.
A férfi 20 afgán és 2 pakisztáni állampolgárt vett fel egy kisbusz rakterébe a magyar-szerb határ közelében, majd az ország nyugati határa felé tartott az 51-es számú főúton. A gépjármű rakterében ablakok, ülések, klimatizáló berendezés nem volt, a gépjármű raktere alkalmatlan volt személyszállításra. 

Az utasok a túlzsúfoltság miatt a raktér padlójára sem tudtak leülni, közülük többen rosszul lettek, elájultak a mintegy három órás út alatt. 

A rendőrjárőrök éjszaka megkísérelték a gépjárművet ellenőrzés alá vonni, azonban a férfi a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, tovább hajtott, majd Előszállás lakott területén kívül, a mocsaras területen elakadt. A vádlott utasaiva együtt elmenekült a helyszínről, azonban őket még aznap elfogták.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről történő kiutasítását, valamint letartóztatása fenntartását indítványozta, erősíti meg a honlapunkhoz eljuttatott közlemény.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

2022. aug. 10.

Rosszul érezte magát egy dunaújvárosi társasház egyik lakója kedden délután, ezért kórházba került, ahol enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg nála. Nyáron is veszélyes!

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.