Szépen csillogó bronzérem az EYOF-on

spigott - 2022. július 27. 7:30

Óriási egyéni csúccsal szerzett bronzérmet Kovács-Seres Hunor a 16. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 1500 méteres gyorsúszás versenyszámában.

Kovács-Seres Hunor továbbra is remek formában! (Kép: DO-archív)

A hétfői 400-as "bemelegítés" után egy testhezállóbb számban, 1500 gyorson mérette meg magát a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor a 16. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Hunor rendkívül erős mezőnyben kellett helyt álljon, s a DKSE tehetsége ezúttal sem okozott csalódást, hiszen parádés úszással, az olasz Filippo Bertoni, valamint a török Emir Albayrak mögött a harmadik helyen csapott célba 15:29.36-os idővel, ami kicsivel több, mint húsz másodperccel jobb, mint eddigi egyéni csúcsa.

Érthetően elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét Szabó Gergő edző, aki itthonról követte figyelemmel Hunor kedd esti úszását.
– Óriási eredmény ez a harmadik hely, bár nagyon titkon reménykedtem, reménykedtünk benne. A mezőny rettentően erős volt, hárman is húsz-harminc másodperccel jobb egyéni idővel neveztek a számra, ám közülük csak Hunor tudott javítani eddigi legjobbján. Abban bíztam a döntő előtt, hogy sikerült 15 perc 40 másodperc alá mennie, éppen ezért ez a 15 perc 29-es idő óriási bravúr, különösen annak fényében, hogy a közelmúlt nyíltvizes versenyei miatt a medencés úszás valamivel hátrébb szorult a felkészülésünk fontossági sorrendjében. Óriási bravúr tehát ez a bronzérem, ezek után kíváncsian várom, mire lesz képes csütörtökön, amikor 200 gyorson áll majd rajtkőre.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.