Szeretné, ha webshopja sikeres és jövedelmező lenne?

doszerk - 2022. július 27. 9:33

Elsőre talán badarságnak tűnik feltenni egy ilyen kérdést, hiszen melyik az a webshoptulajdonos, akinek teljesen mindegy, hogy milyen forgalmat bonyolít? (X)

Manapság, amikor a vásárlások döntő hányada az internetes platformokon történik, nem létezik annál nagyobb hiba, minthogy a webshopunknak nincs erőteljes online jelenléte.

Hogy ez minek is kell? Ennek jártunk utána Madarász Gábor e-üzletfejlesztő segítségével!

Mielőtt továbbmennénk, fontos tisztázni, hogy a marketingtrendek manapság már messze elkerülik az erőszakos és értelmetlen tukmálást, és helyette inkább arra koncentrálnak, hogy a megfelelő célközönséggel úgy ismertessék meg az adott terméket vagy szolgáltatást, hogy úgy érezzék, nekik erre mindenképp szükségük van!

A világ súlypontja eltolódott!

Míg korábban a vásárlások java része offline történt, mára ez az arány már nagyon eltolódott, így nagy vétek, ha szolgáltatásunkkal, termékünkkel nem veszünk részt az online, vagy más néven digitális marketingben.

A nagy számok törvénye értünk dolgozik: minden tíz látogatóból ha csak egy vásárlással, vagyis konverzióval zárul, akkor már csak az a feladatunk, hogy megnöveljük a látogatók létszámát és a konverziók arányát.

De mivel tudjuk elérni, hogy minél több embert tereljünk a holnapunkra vagy épp a webshopunkba? Mutatjuk is a legfontosabb eszközöket!

Hogyan lehet erőteljesebb online jelenlétünk?

A saját honlap az origó. Innen indul ki minden egyéb eszköz alkalmazása.

– Google Ads: megelőzhetünk vele minden organikus találatot.
– facebook és Instagram posztok és hirdetések: a legnagyobb közösségi portálok megkerülhetetlenek.
– keresőoptimalizálás, SEO: tudatosan, a megfelelő kulcsszavakkal törhetünk az élre.
– tartalommarketing: blogcikkek, PR cikkek írásával adhatunk tartalmat a közösségnek.
– e-mail marketing: ami sosem megy ki a divatból, hiszen így közvetlenül tarthatjuk a kapcsolatot a közönséggel.
– remarketing: a nem konvertált látogatókat kereshetjük fel újra, immáron kihagyhatatlan ajánlattal.
– bannerek: kevésbé népszerű, de nem érdemes azt sem kihagyni, hogy más honlapokon jelenjünk meg.

Hosszú a lista, szinte mindegyik elem szakembert kíván, ezért mielőtt kétségbeesnénk, bátran kérjük az olyan e-üzletfejlesztők segítségét, mint amilyen Madarász Gábor is.

Minden nem megy egyszerre!

Talán ez az egyik legnehezebb lecke minden vállalkozó számára, hiszen a vállalkozói agy mindig ezer témán pörög, hatalmas lángon ég, és legszívesebben mindenbe azonnal belevágna.

Ám ha nem szeretnénk, hogy üzletünk káoszba torkolljon, és ezzel kudarcba fulladjon, akkor annyit vállalunk magunkra, amennyit bírunk. Ha ez eleinte azzal jár, hogy csak hírlevelezünk, vagy épp csak a közösségi médiára koncentrálunk, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel visszük sikerre a webshopunkat.

Természetesen nem kell egy eszköznél megállni, szépen sorban hadba lehet állítani az összes marketinglehetőséget, míg fel nem építjük a tökéletesen működő marketingrendszerünket.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

2022. aug. 01.

Mind a verdás résztvevők, mind a közönség körében osztatlan sikert aratott a BMW-k rajongóinak szervezett DSC OFF BMW Találkozó – a Fejér Megyei Bömbisek és az EVILS Egyesület rendezvényének a hét végén adott otthont Dunaújváros.