Szerető gazdira várnak a telep négylábú lakói

doszerk - 2022. július 17. 8:36

Az Önkormányzati Ebrendészeti Telepen jelenleg mintegy 30 gazdátlan kutyus keresi szerető otthonát és gazdáját – köztük keverékek és fajtatiszták. 

Ha az örökbefogadás mellett döntünk, logikusan át kell gondolnunk minden apróságot, mielőtt valóban a hosszú, boldog gazdis lét útjára lépünk., mondta Létai Attila ebrendészeti telep vezetője:

– Egy négylábú barát hosszútávú gondozást és nevelést igényel, éppen ezért a legfontosabb, hogy a kutyusok a számukra legideálisabb környezetbe, a leginkább hozzájuk illő társhoz kerüljenek. Olyan állatot válasszunk magunk mellé amely nem csak az életvitelünkhöz, de korunkhoz is megfelelő, és akinek gondozását, oktatását, nevelését hosszú távon tudjuk vállalni.

30 kutya vár otthonra

Az ebrendészeti telepen jelenleg mintegy 30 kutya keresi otthonát, köztük keverékek és fajtatiszták is. Mint azt Létai Attila hangsúlyozta: a komoly szándék mellett a saját ingatlan és a megfelelő körülmények az örökbefogadás kritériumai. Mindemellett pedig a leendő tulajdonosnak meg kell fizetnie egy körülbelül 10 ezer forintos díjat, amely a jogszabályban előírt veszettség elleni oltást, parazitamentesítést és chipet tartalmazza.  
Létai Attila a leendő örökbefogadóknak rendelkezésükre áll, szívesen körbevezeti Őket a telepen és a legfontosabb, hogy tanácsot ad.       
Az állatok előre egyeztetett időpontban az Ebrendészeti Telepen megtekinthetők, az alábbi összeállításunkban pedig néhány védenc bemutatkozik.

Hárman a nagy kínálatból
Csámpi 
Csámpi az igazán jófej keverék kutyusok közé tartozik, hiszen barátságos, együttműködő, nyugodt, és minden ingert, simogatást örömmel és hálával fogad. Aprócska termeténél már csak a csámpás lábacskái elbűvölőbbek. Ha a te szíved is megdobbant, látogasd meg, ismerkedjetek meg! 

Gréti 
Gréti egy fekete-fehér 6 hónap körüli keverék kislány, aki a házőrző kutyusok minden tulajdonságával rendelkezik: éber, aktív, nyitott és tettre kész eb. Ugyanakkor igazi társasági lény, így kiváló partner sétában és minden földi jóban, ami játék. 

Guszti 
Guszti rendkívül aktív, 7 hónap körüli, igéző tekintetű fiúcska, aki sok foglalkozást igényel, így, ha kertes házban élsz, és a szó szoros értelmében „kutyázni” szeretnél, akkor Guszti rád vár. A hatalmas, közös séták, a hosszú labdázások és Guszti életre szóló barátsága, valamint hűsége garantált.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!