Vb-döntős a junior válogatott!

spigott - 2022. július 2. 12:14

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.

A svédek elleni elődöntővel folytatta szereplését a szlovéniai világbajnokságon a magyar U20-as női kézilabda válogatott pénteken késő este. A dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar csapat ezúttal sajnos nem kezdett olyan jól, mint korábbi mérkőzésein, az első felvonás nagyobbik részében csak futott ellenfele után. Hiába vezettek már három góllal is a svédek, fiataljaink a 22. percben utolérték vetélytársukat, majd fordítani is tudtak, így a félidei pihenőre a mieink 15-14-es előnyével vonulhattak a felek.

A térfélcserét követően fordulatos, nagy csatát vívtak egymással a csapatok, hol a skandinávok, hol a mieink álltak jobban egy-két találattal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól sőt, a 48. percben még mindig egált, 23-23-as állást mutatott az eredményjelző.

Farkas Johanna tizenegy gólig jutott a világbajnokság elődöntőjében! (Képek: ihf.info)

A magyar csapat azonban nem tört össze a tét nyomása alatt, a véghajrában támadásban, illetve védekezésben is extrát nyújtottak játékosaink, az utolsó tíz percben a mieink nyolc, míg a svédek mindössze egyetlen gólig jutottak, így junior válogatottunk végül 33-25-ös győzelemmel jutott be a világbajnokság döntőjébe, ahol a hollandokat 32-23-ra legyőző norvég csapat lesz kézilabdázóink ellenfele.

A DKKA kiválósága, Farkas Johanna ezúttal is válogatottunk húzóembere volt, összesen tizenegy alkalommal talált be a svédek kapujába, elévülhetetlen érdemeket szerezve ezzel a világbajnoki döntő elérésében.

Svédország - Magyarország 25-33 (14-15)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai 6, Besszer 4, Faragó, Farkas 11 (5), Ferenczy 2, Juhász, Kajdon 2, Kiss 1, Koronczai 2, Mlinkó 1, Mérai 2, Török, Vámos 2, Vártok. Edző: Kiss Szilárd.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.