Véghajrában a labdarúgók

spigott - 2022. július 23. 14:25

Hasznos edzőmeccseket vívott ellenfeleivel a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a stadionban ma délelőtt.

Végh Zoltán felvétele

Embert próbáló feladat várt a Dunaújváros FC labdarúgóira ma délelőtt, ugyanis két edzőmeccs is várt Horváth Ferenc alakulatára, mely délelőtt kilenc órától az NB III Nyugati Csoportjában szereplő Mór, míg tizenegytől a megyei első osztályú Főnix FC ellen lépett pályára. Persze nem ugyanabban az összeállításban, ugyanis Horváth Ferenc vezetőedző kettébontotta a keretet, méghozzá azzal a nem titkolt céllal, hogy a jövő heti bajnoki rajt előtt minden játékos játsszon még egy-egy teljes meccset.

A foglalkozás maximálisan el is érte a célját, a délelőtti meccsen látványos és eredményes játékot produkáltak labdarúgóink, akik az első felvonásban kettő, míg a másodikban három találattal szomorították ellenfelüket úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, így Novák (2), Papp, Galambos és Hegedűs találatainak köszönhetően sima, 5-0-s győzelmet arattak.

A tizenegy órakor kezdődő mérkőzésen már óriási volt a hőség, s ez bizony a játékon is nyomot hagyott, főleg a helyzetek kihasználásánál hagyott ki a figyelem, s bár Szepessy góljával így is sokáig vezetett együttesünk, a véghajrában tizenegyesből egalizált a székesfehérvári alakulat, így ez a mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

DFC - Móri SE 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Novák 2, Galambos, Papp, Hegedűs

DFC: Hegedűs (Pokorni) - Szúnyog, Papp, Tóth, Galambos - Kesztyűs, Irimiás, Jakab - Hegedűs, Novák (Novák a 70.), Gosztonyi.

DFC - Főnix FC 1-1 (1-0)
Gólszerző: Szepessy

DFC: Molnár (Gregus a félidőben) - Juhász, Bozsoki, Hesz, Uzoma - Dorogi, Gergely, Vörös - Tóth (Horváth), Szepessy, Stampfel.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.