Vért kell izzadni egymásért és a szurkolókért!

doszerk - 2022. július 15. 17:47

Két szezon után tért vissza Dunaújvárosba az Acélbikák hokisainak saját nevelésű játékosa, Somogyi Balázs, akivel hazatérése okán készített interjút a DAB közösségi oldala.

Nosztalgikus is lehetne a kezdés, hiszen sokan várták már az igazolásodról szóló bejelentést. Adja magát a kérdés: Miért épp most? Hazahúzott a szíved?

– Megfordult a fejemben, hogy befejezem a pályafutásom a szezon végén, de fontolóra vettem és úgy  döntöttem, hogy ahol ez a szenvedély elkezdődött jó lenne ott pontot tenni a végére! Ez Dunaújváros! Szeretnék innen visszavonulni! Dunaújvárosiként, a szülővárosomban!

Hogyan látod? Milyen jövő formálódik jelenleg az Acélbikáknál? Mi változott az elmúlt évekhez képest? Gondolom ez is közrejátszott a döntésedben...

– Az elmúlt évekhez képest most nagyon sok változást látok! Egy új csapatot, egy új struktúrát, egy új szemléletet és azt gondolom, hogy ezt a szurkolók is láthatják már. A megújuló, sikerre éhes csapatnál idén finn edző lesz Niko személyében és a légiósok is Finnországból érkeznek! Természetesen tudom, hogy az elmúlt években hiányzott az a  bizonyos eredmény! Talán éppen emiatt a szurkolók számára sem volt annyira vonzó a mérkőzések látogatása. Pedig, ha visszagondolok, nagyon sok libabőrös pillanat ugrik be: amikor a szurkolók megtöltötték a lelátót, amikor bajnoki címeket ünnepelhettünk, ha valamiért, akkor ezért érdemes Acélbikának lenni! Újra szeretném látni a sok szenvedélyes embert a lelátón, akik imádják a csapatot! A sok gyermeket, akik az utánpótlásban szerepelnek! Nekik is kellenek példaképek, ahogy nekünk is voltak, amikor kicsik voltunk!

Mit vársz a csapattól? Hogyan indultok neki a szezonnak?

– Sok tehetséges, fiatal magyar és finn játékos lesz a csapatban! Remélem, hogy mindenki érezni fogja, hogy aki idén felveszi az Acélbikák mezét, annak vért kell izzadnia minden egyes meccsen egymásért és a szurkolókért!  Vissza kell helyeznünk együtt a dunaújvárosi jégkorongot a térképre!

Említetted a szurkolókat és hogy szeretnétek, ha a dunaújvárosi jégkorong újra a régi fényében tündökölne, de mit üzensz nekik Te személy szerint?

– Azt üzenem nekik, hogy ne adják fel és támogassák a csapatot jóban és rosszban is! Nélkülük mi sem lehetünk 100%-ig sikeresek, de velük ez lehetséges! Köszönöm a rengeteg üzenetet, mindig jó érzés hazatérni, hiszen Dunaújváros az otthonom!

Úgy kezdtük az interjút, hogy azt mondtad, megfordult a fejedben a befejezés lehetősége. Ez most sokak örömére tolódik, de vajon eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lesz Somogyi Balázs a profi pályafutása után?!

– Sok minden megfordult a fejemben! Legyek vállalkozó, vagy foglalkozzak gyerekkel mint edző, esetleg később a felnőtt csapatnál?! Az elképzelés megvan a fejemben és nem félek attól, hogy nem lesz mit csinálnom a hoki után! Most viszont nem az a lényeg, hogy mi lesz később. A jelenben élek. Szeretnék minden egyes percet élvezni, hogy jégen lehetek és hogy a családom ezt végig követheti! Ez a legfontosabb, a többit meg majd meglátjuk és majd megoldjuk!

Legyen ez a végszó. Mindent megoldunk! A pályafutásod folytatásához pedig nagyon sok sikert kívánunk. Örülünk, hogy újra itthon vagy!

(Forrás: DAB)

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.