Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

Terdik Péter - 2022. július 6. 18:03

Már tavaly is hatalmas sikert aratott a látogatók körében a Szalki-szigeten megvalósult Alfa Romeo találkozó, avagy az AlfaCity. A szervezők akkor még csak a járványügyi korlátozásokhoz igazodva tudták elhozni a fesztivált – az idei évben már szabad a pálya! 

Több száz Alfa Romeo, az autók világában jártas szakemberek, valamint kiváló előadóművészek színesítették a 2021-ben is megrendezett AlfaCity névre keresztelt autós találkozót. A program idén is visszatér, a szervezők a tavalyinál is nagyobb volumenű eseményt ígérnek!

Értékes tapasztalatok 

Mindannyian emlékszünk a koronavírus-járvány korlátozásaira, amikor a közös rendezvények egyáltalán nem, vagy csak jelentős módosításokkal voltak megtartva. Az AlfaCity szervezői már ekkor is a Szalki-sziget mellett tették le a voksukat, és annak ellenére, hogy csak védettségi igazolvánnyal látogathattak el az érdeklődők a rendezvényre, több mint 3000 látogató fordult meg a kétnapos rendezvényen. A szervezők a napokban járták körbe újra a július 8-9.-re tervezett program helyszínét, és Halápi Zsolt ismét egy kiváló hangulatú esemény létrehozását reméli. Azt mondta, mind a település, mind pedig a kemping és környéke kiváló helyszínt biztosít az ország szívében ahhoz, hogy többezer Alfa Romeo tulajdonos és érdeklődő számára biztosítson helyet.

Változatos felhozatal 

A kétnapos rendezvény különleges programokkal várja a leendő látogatókat. Az igazán elhivatottak azonban már egy nappal korábban, azaz július 7-ig birtokba vehetik AlfaCity kempinget, hogy egy kiadós strandolást követően felkészüljenek az azt követő két nap programjaira. Ezekből idén sem lesz hiány, hiszen a járgányokban jártas, autóipart jól ismerő szakemberek beszélgetései mellett zenei előadók sokasága, sőt, stand-up fellépés is biztosítja majd a hangulatot. Ezen felül a járműcsodák szerelmesei egy (két) nem mindennapi csemegét is láthatnak: a helyszínen megtekinthető lesz a vadonatúj Alfa Romeo Tonale, valamint részt vesz a forgatagon egy limitált kiadású Alfa Romeo Giulia GTAm tulajdonosa is, közszemlére bocsátva ezt a mérnöki csodát. 

A jegyárakról, valamint a rendezvény további tudnivalóiról az AlfaCity 2022 hivatalos oldalán tájékozódhatnak a látogatók;  a 2022-es AlfaCity teljes programsora így épül fel!

július 7. csütörtök
18.00 AlfaCity kemping – kapunyitás 

július 8. péntek
10.00 Pénteki kapunyitás 
12.00 Pénteki műsorvezetők: Halesz és HaNGyA, bemutatják a nap legizgalmasabb autóit és vendégeit 
19.00 DJ Miller fellépése 
21.00 DJ Naksi fellépése, retro és mai slágerekkel 
23.00 DJ Miller visszatérésével zárul a programsor 

július 9., szombat
10.00 Szombati kapunyitás 
12.00 Szombati műsorvezető: Rákóczi Ferenc az Alfa Romeo magyarországi nagykövete. 
13.00 Csikós Zsolt alfás kalandjai: Csikós Zsolt (Speedzone.hu) elhozza AlfaCitybe új szerzeményét, a közel 60 éves Alfa Romeo Giulia Sprint GT-t 
13.30 Band of Streets: az utcazenészek retro és mai slágereket játszanak fúvós- és ütőhangszereken. 
14.00 Dumaszínház: Musimbe Dávid Dennis fellépése 
15.00 Alfa Romeo Tonale - magyarországi közönségpremier 
17.30 Eredményhirdetés és tombola
19.30 Bréda Bia fellépése 
21.00 STERBINSZKY / MYNEA retro és modern slágerei 
22.30 Rony Bass lesz szombat éjszakai hangulatért felelős fellépő

Nagy buli lesz, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)