Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

Terdik Péter - 2022. július 6. 18:03

Már tavaly is hatalmas sikert aratott a látogatók körében a Szalki-szigeten megvalósult Alfa Romeo találkozó, avagy az AlfaCity. A szervezők akkor még csak a járványügyi korlátozásokhoz igazodva tudták elhozni a fesztivált – az idei évben már szabad a pálya! 

Több száz Alfa Romeo, az autók világában jártas szakemberek, valamint kiváló előadóművészek színesítették a 2021-ben is megrendezett AlfaCity névre keresztelt autós találkozót. A program idén is visszatér, a szervezők a tavalyinál is nagyobb volumenű eseményt ígérnek!

Értékes tapasztalatok 

Mindannyian emlékszünk a koronavírus-járvány korlátozásaira, amikor a közös rendezvények egyáltalán nem, vagy csak jelentős módosításokkal voltak megtartva. Az AlfaCity szervezői már ekkor is a Szalki-sziget mellett tették le a voksukat, és annak ellenére, hogy csak védettségi igazolvánnyal látogathattak el az érdeklődők a rendezvényre, több mint 3000 látogató fordult meg a kétnapos rendezvényen. A szervezők a napokban járták körbe újra a július 8-9.-re tervezett program helyszínét, és Halápi Zsolt ismét egy kiváló hangulatú esemény létrehozását reméli. Azt mondta, mind a település, mind pedig a kemping és környéke kiváló helyszínt biztosít az ország szívében ahhoz, hogy többezer Alfa Romeo tulajdonos és érdeklődő számára biztosítson helyet.

Változatos felhozatal 

A kétnapos rendezvény különleges programokkal várja a leendő látogatókat. Az igazán elhivatottak azonban már egy nappal korábban, azaz július 7-ig birtokba vehetik AlfaCity kempinget, hogy egy kiadós strandolást követően felkészüljenek az azt követő két nap programjaira. Ezekből idén sem lesz hiány, hiszen a járgányokban jártas, autóipart jól ismerő szakemberek beszélgetései mellett zenei előadók sokasága, sőt, stand-up fellépés is biztosítja majd a hangulatot. Ezen felül a járműcsodák szerelmesei egy (két) nem mindennapi csemegét is láthatnak: a helyszínen megtekinthető lesz a vadonatúj Alfa Romeo Tonale, valamint részt vesz a forgatagon egy limitált kiadású Alfa Romeo Giulia GTAm tulajdonosa is, közszemlére bocsátva ezt a mérnöki csodát. 

A jegyárakról, valamint a rendezvény további tudnivalóiról az AlfaCity 2022 hivatalos oldalán tájékozódhatnak a látogatók;  a 2022-es AlfaCity teljes programsora így épül fel!

július 7. csütörtök
18.00 AlfaCity kemping – kapunyitás 

július 8. péntek
10.00 Pénteki kapunyitás 
12.00 Pénteki műsorvezetők: Halesz és HaNGyA, bemutatják a nap legizgalmasabb autóit és vendégeit 
19.00 DJ Miller fellépése 
21.00 DJ Naksi fellépése, retro és mai slágerekkel 
23.00 DJ Miller visszatérésével zárul a programsor 

július 9., szombat
10.00 Szombati kapunyitás 
12.00 Szombati műsorvezető: Rákóczi Ferenc az Alfa Romeo magyarországi nagykövete. 
13.00 Csikós Zsolt alfás kalandjai: Csikós Zsolt (Speedzone.hu) elhozza AlfaCitybe új szerzeményét, a közel 60 éves Alfa Romeo Giulia Sprint GT-t 
13.30 Band of Streets: az utcazenészek retro és mai slágereket játszanak fúvós- és ütőhangszereken. 
14.00 Dumaszínház: Musimbe Dávid Dennis fellépése 
15.00 Alfa Romeo Tonale - magyarországi közönségpremier 
17.30 Eredményhirdetés és tombola
19.30 Bréda Bia fellépése 
21.00 STERBINSZKY / MYNEA retro és modern slágerei 
22.30 Rony Bass lesz szombat éjszakai hangulatért felelős fellépő

Nagy buli lesz, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.