A MezSport Kupáért küzdöttek

spigott - 2022. augusztus 1. 12:00

A Jóbarátok csapatának sikerével ért véget az első alkalommal megrendezett MezSport Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna a DLSZ Arénában.

Első alkalommal, s a remények szerint hagyományteremtő jelleggel rendezte meg a MezSport Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna küzdelmeit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a DLSZ Arénában szombaton. Az egész napos megméretésre nyolc együttes nevezését fogadták el a szervezők, akik a résztvevő csapatokat két négyes csoportba osztották a viadal első szakaszában. A csoportmeccsek után az A-jelű négyesből a Jóbarátok és a BLZ-Tech, míg a B csoportból a Kemi-Ker Kft., valamint a Gamma Metál Kft., jutott be a legjobb négy közé.

Az elődöntőkben a Jóbarátok 3-2-re diadalmaskodott a Gamma Metál ellen, míg a Kemi-Ker 3-3-as döntetlen után, büntetőkkel múlta felül a BLZ-Tech gárdáját. A helyosztós találkozók után a Jó Az X csapata az ötödik, a Vegyi Gyümi az ötödik hely megszerzésének örülhetett, míg a bronzmeccsen a Gamma Metál sima, 4-1-es győzelmet aratott a BLZ-Tech ellen. A finálé óriási küzdelmet, s a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent hozott, a büntetőket azonban a Jóbarátok rúgták pontosabban, s végül 4-3-as sikerrel szerezték meg a végig remek hangulatú MezSport Kupa első helyét.

Ahogy azt megszokhattuk már a DLSZ rendezvényein, a legjobb csapatok mellett az egyéni kategóriákban is jól teljesítő játékosokat is elismerték a viadal eredményhirdetésén. A legjobb játékosnak Bajusz Patrikot (Gamma Metál Kft.), a legjobb kapusnak Gulyás Tibort (Jóbarátok) választották, a gólkirálynak járó elismerést Szrenkó István (Gamma Metál Kft.), a DLSZ+ díjat Szántó Patrik (BLZ-Tech), míg a Miklós István díjat Dankó Patrik (Kemi-Ker Kft.) érdemelte ki.

A megméretés után Petrás Gábor, a rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára is elégedetten tekintett vissza a mögöttük hagyott napra.
– Nagy örömmel vágtunk neki ennek a kupának a nyár közepén, mert számunkra az a legfontosabb, hogy minél többen válasszák szabadidejükben az amatőr sportolást. Az időjárás ezúttal kegyes volt hozzánk, remek időnk volt végig, s nagyszerű csapatok örvendeztették meg nagyszerű játékkal a kispályás labdarúgás helyi kedvelőit. Gratulálok mindenkinek a kiváló hangulatú rendezvényhez, melynek végén rengeteg ajándékot tudtunk átadni a dobogós csapatoknak és a különdíjasoknak. A következő kupánk a III. Augusztális Foci Kupa lesz, mely városunk ünnepi programjának egyik része lesz augusztus 20-án.

Képek: DLSZ (Ihász Martin)

Az I. MezSport Kupa dobogósai: 1. Jóbarátok, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Gamma Metál Kft.

Különdíjak
Legjobb játékos: Bajusz Patrik (Gamma Metál Kft.)
Legjobb kapus: Gulyás Tibor (Jóbarátok)
Gólkirály: Szrenkó István (Gamma Metál Kft.)
DLSZ+ díj: Szántó Patrik (BLZ-Tech)
Miklós István díj: Dankó Patrik (Kemi-Ker Kft.)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.