Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Öcaline - 2022. augusztus 4. 18:21

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

Bár még a CityRocks koncertjének épült a színpad, már az augusztus 20-i események előtti helyszínbejárással ötvözött tájékoztató helyszíne volt a Szalki-sziget szerdán.

Több helyszín, gazdag kínálat

A programot – és ezek helyszíneit – Petőné Parádi Judit, a főszervező-lebonyolító Euroshow Kft. ügyvezetője, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester vázolta, kiemelve, hogy három esemény fonódik egybe az ünnepnapon. Az ünnepi kínálat fősodrát természetesen az augusztus 20-i programok jelentik – erről lásd keretes anyagunkat –, emellett az eseménysorozat egyik kiemelt eseményének ígérkező Majka-koncert, valamint a Parázs-Varázs grillpartija lesz a jeles nap másik két fontos pillére (a három fő tételt összesen 38 millió forintos nettó költségvetéssel rendezik).
A helyszínrajz a tavalyi mintát követi, magyarázta Petőné Parádi Judit – a szabadstrand közelében lévő liget ezúttal is a gyerekprogramoké lesz, míg attól balra a sportos kínálat, valamint a VR-sátor, a jósda, a csillámtetkós műhely és a szépség-egészség sátor kap helyet. Apropó, sportkínálat: a triatlon és a SUP mellett mindenki előtt nyitva áll a szabadstrand, de a strandkézi, a strandröplabda, az asztalitenisz, sőt, a teqball híveit is várják az ünnepnapon.

A gyerek- és sportprogramok 10-18 óra között futnak, emellett 10 órától megnyílik a lehetőség a Parázs-Varázs előkészületeire. És ha már Parázs-Varázs: a grillpartira online asztalfoglalásra biztosítanak lehetőséget a www.parazsvarazs.com cím megfelelő menüpontjában. Három csomag közül választhatnak a majdani sütögetők – és érdemes időben dönteni, mert vészes sebességgel fogynak a helyek!
A nagy közös sütögetés mellett a nagyszínpad mellett gasztroudvar kínálata kényezteti a vendégeket, míg a zsilip felőli részen vidámpark üzemel, hátrébb pedig egy belső parkolót is kialakítanak.

Itt a tételes színpadi program – percről percre

A program a tűzijáték nélkül is nagyon változatos lesz (a tűzijáték elmaradásának bejelentéséről itt írtam!), augusztus 20-án minden dunaújvárosit várnak a Szalki-szigetre, hogy együtt ünnepeljük Magyarország születésnapját! Itt színpadi kínálat percre pontos menetrendje!

12.30 – Megnyitó
13 – Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsora
13.30 – Kenyérszentelés
14 – Wolf Kati Gyerekszáj című műsora
14.30 – Katus Attila bemutatója
15-17 – Dunaújváros Hangja döntő
18-19 – Kállai Saunders Band fellépése
20-22 – Majka koncert
22 – Lézershow
22.15 – DJ Matkovics parti

Színes ünnep, fontos kérés

Bár a tűzijáték idén elmarad, mindenképpen gazdag, színes kínálattal igyekeznek kedveskedni a városlakóknak, emelte ki Barta Endre:
– Úgy érzem, már tavaly sikerült színvonalas eseménysorozattal előrukkolni, és remélem, ez a program is sokak tetszését elnyeri majd. A színpadi kínálatban a nagy nevek mellett külön is kiemelném a helyi tehetségeket, akik szintén sok száz ember előtt bizonyíthatnak az ünnepen – itt a Vasas táncosaira, valamint a Dunaújváros Hangja verseny tehetséges döntőseire gondolok! Mindenképpen színes, változatos, gazdag kínálattal számolunk! 
Az elmúlt hónapok tömegeket vonzó eseményeinek tapasztalatai nyomán az alpolgármester egy fontos tényezőre is felhívta a figyelmet. Mivel a Szalki-sziget megközelítése – és főként az ünnepi program utáni hazaút – autóval meglehetősen hosszadalmas, ráadásul a parkolók száma is igen-igen korlátozott (mindent egybevetve 2000 parkoló áll az ünnepi sokadalom vendégeinek rendelkezésére), ezért a szervezőkkel egyeztetve azt kérik, hogy aki teheti, kerékpárral, gyalog vagy buszon közelítse meg a helyszínt. Ez utóbbi opció már augusztus 19-től kezdődően rendelkezésre áll a 24-es járat beállásával, ráadásul 20-án sűrített járatra számíthatnak a közlekedők, még késő este is.

Akárhogy is jutnak el a vendégek a Szalki-szigetre, majd haza – szeretettel várnak minden ünneplőt és szórakozni vágyót augusztus 20-án!

(Fotók: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)