Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Öcaline - 2022. augusztus 4. 18:21

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

Bár még a CityRocks koncertjének épült a színpad, már az augusztus 20-i események előtti helyszínbejárással ötvözött tájékoztató helyszíne volt a Szalki-sziget szerdán.

Több helyszín, gazdag kínálat

A programot – és ezek helyszíneit – Petőné Parádi Judit, a főszervező-lebonyolító Euroshow Kft. ügyvezetője, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester vázolta, kiemelve, hogy három esemény fonódik egybe az ünnepnapon. Az ünnepi kínálat fősodrát természetesen az augusztus 20-i programok jelentik – erről lásd keretes anyagunkat –, emellett az eseménysorozat egyik kiemelt eseményének ígérkező Majka-koncert, valamint a Parázs-Varázs grillpartija lesz a jeles nap másik két fontos pillére (a három fő tételt összesen 38 millió forintos nettó költségvetéssel rendezik).
A helyszínrajz a tavalyi mintát követi, magyarázta Petőné Parádi Judit – a szabadstrand közelében lévő liget ezúttal is a gyerekprogramoké lesz, míg attól balra a sportos kínálat, valamint a VR-sátor, a jósda, a csillámtetkós műhely és a szépség-egészség sátor kap helyet. Apropó, sportkínálat: a triatlon és a SUP mellett mindenki előtt nyitva áll a szabadstrand, de a strandkézi, a strandröplabda, az asztalitenisz, sőt, a teqball híveit is várják az ünnepnapon.

A gyerek- és sportprogramok 10-18 óra között futnak, emellett 10 órától megnyílik a lehetőség a Parázs-Varázs előkészületeire. És ha már Parázs-Varázs: a grillpartira online asztalfoglalásra biztosítanak lehetőséget a www.parazsvarazs.com cím megfelelő menüpontjában. Három csomag közül választhatnak a majdani sütögetők – és érdemes időben dönteni, mert vészes sebességgel fogynak a helyek!
A nagy közös sütögetés mellett a nagyszínpad mellett gasztroudvar kínálata kényezteti a vendégeket, míg a zsilip felőli részen vidámpark üzemel, hátrébb pedig egy belső parkolót is kialakítanak.

Itt a tételes színpadi program – percről percre

A program a tűzijáték nélkül is nagyon változatos lesz (a tűzijáték elmaradásának bejelentéséről itt írtam!), augusztus 20-án minden dunaújvárosit várnak a Szalki-szigetre, hogy együtt ünnepeljük Magyarország születésnapját! Itt színpadi kínálat percre pontos menetrendje!

12.30 – Megnyitó
13 – Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsora
13.30 – Kenyérszentelés
14 – Wolf Kati Gyerekszáj című műsora
14.30 – Katus Attila bemutatója
15-17 – Dunaújváros Hangja döntő
18-19 – Kállai Saunders Band fellépése
20-22 – Majka koncert
22 – Lézershow
22.15 – DJ Matkovics parti

Színes ünnep, fontos kérés

Bár a tűzijáték idén elmarad, mindenképpen gazdag, színes kínálattal igyekeznek kedveskedni a városlakóknak, emelte ki Barta Endre:
– Úgy érzem, már tavaly sikerült színvonalas eseménysorozattal előrukkolni, és remélem, ez a program is sokak tetszését elnyeri majd. A színpadi kínálatban a nagy nevek mellett külön is kiemelném a helyi tehetségeket, akik szintén sok száz ember előtt bizonyíthatnak az ünnepen – itt a Vasas táncosaira, valamint a Dunaújváros Hangja verseny tehetséges döntőseire gondolok! Mindenképpen színes, változatos, gazdag kínálattal számolunk! 
Az elmúlt hónapok tömegeket vonzó eseményeinek tapasztalatai nyomán az alpolgármester egy fontos tényezőre is felhívta a figyelmet. Mivel a Szalki-sziget megközelítése – és főként az ünnepi program utáni hazaút – autóval meglehetősen hosszadalmas, ráadásul a parkolók száma is igen-igen korlátozott (mindent egybevetve 2000 parkoló áll az ünnepi sokadalom vendégeinek rendelkezésére), ezért a szervezőkkel egyeztetve azt kérik, hogy aki teheti, kerékpárral, gyalog vagy buszon közelítse meg a helyszínt. Ez utóbbi opció már augusztus 19-től kezdődően rendelkezésre áll a 24-es járat beállásával, ráadásul 20-án sűrített járatra számíthatnak a közlekedők, még késő este is.

Akárhogy is jutnak el a vendégek a Szalki-szigetre, majd haza – szeretettel várnak minden ünneplőt és szórakozni vágyót augusztus 20-án!

(Fotók: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

2022. aug. 01.

Mind a verdás résztvevők, mind a közönség körében osztatlan sikert aratott a BMW-k rajongóinak szervezett DSC OFF BMW Találkozó – a Fejér Megyei Bömbisek és az EVILS Egyesület rendezvényének a hét végén adott otthont Dunaújváros.