Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

spigott - 2022. augusztus 8. 17:30

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Kiskundorozsmán rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász Szakosztálya a Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot. Bár az időjárás ezúttal nem volt kegyes a résztvevőkhöz, mert a nagy meleg mellet viharos széllökésekkel és a távlövésben záporral is meg kellet küzdenie az íjászoknak, a viadalon résztvevő két dunaújvárosi versenyző így is remek eredményekkel térhetett haza.

A távcéllövésben, a 40-60-75-90-140 méteren elhelyezett célokon szerepeltek a versenyzők, s a modern anyagú történelmi íj kategóriában dr. Skaliczky Andrea országos bajnoki címet nyert. A különböző íjtípusokban 51# alatti és 51# feletti erősségű kategóriában megrendezett távlövő versenyben dr. Rácz Attila 51# feletti természetes anyagú és történelmi hosszúíj (longbow) kategóriában is győzedelmeskedett, így kétszeres országos bajnok lett, illetve még egy kategóriában bronzérmet szerzett.

Dr. Skaliczky Andrea távlövésben 51# feletti történelmi hosszúíj kategóriában szintén országos bajnok lett, és további három ezüst és két bronzérmet szerzett. A két dunaújvárosi versenyző most a Tradicionális Íjász Világbajnokságra készül, melyet Gyulán rendeznek meg augusztus 14. és 20. között.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.