Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Öcaline - 2022. augusztus 2. 19:14

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.

Hosszabbított nyitva tartás, holdfényes csobbanás és ejtőzés extrém gazdag szaunás program – városunk is csatlakozott a Standok Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz, az Aquantis Élményfürdő várta nyitott kapukkal a fürdővendégeket múlt szombaton.

Messziről (is) jöttek

Sajnos nemcsak a vendégkör, de a hidegfront is befutott, így talán a vártnál kevesebb látogató választotta az egyébként csábító programot – egy kánikulai estén bizonyára többen érkeznek –, de így is sokan éltek az élményfürdő kínálta lehetőségekkel. (Lásd még lejjebb a beszédes számokat!) 
"A spanokkal jöttem, most érkeztünk, zárásig maradunk, az összes medencét kipróbáljuk!" – lakonikus rövidségű, de lényegre törő összegzéssel szolgált a várható programról Strencz Brendon; a dunaújvárosi fiatal valóban népes csapat tagjaként vetette magát a medencés élményekbe.

Több vendéget megkérdezve az is kiderült, hogy a Strandok Éjszakáján nemcsak a dunaújvárosiak választották az élményfürdő kínálatát. Egy népes család Polgárdiból érkezett (mint mesélték, nem először), egy kisgyermekes família bikácsi kirándulás után, a főváros felé tartó hazaúton gondolt egy merészet, és kanyarodott a rekreációs bázis felé; a mini csúszda megunhatatlan köreit választó pancsoló kislány legnagyobb örömére.

Beszédes számok, elégedettségi mutatók

Bár az időjárás biztosan sokakat elriasztott, összességében elégedettek a Standok Éjszakája főszámaival, értékelte az akciót hétfői tájékoztatóján Arnold Miklós, a létesítményt üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője. Az éjszakai fürdőzésen mintegy 250 főt regisztráltak, a római fürdő kínálatát 50-60 látogató vette igénybe, míg a szaunás felöntések szintén sikeresnek bizonyultak, hiszen összesen közel 90 vendéget vonzottak.
Az ágazatvezető hangsúlyozta, a közelmúltban sok fejtörést okozott, és végül határozott válaszlépéseket kiváltó eseteket – ruhás fürdés, étkezés és cigarettázás a medencében – sikerült maradéktalanul megszüntetni, az éjszakai akció zökkenőmentesen és ilyen szempontból is eseménytelenül zajlott. Az első kihívás során tapasztalt pozitív visszajelzések nyomán folytatják, ígérte Arnold Miklós – továbbra is fenntartják a rendet a fürdőzők kényelme érdekében.

Élményt kapnak, élményt adnak
 
De vissza a medencékhez: a vízből mesélt a DSTV kamerája előtt Jankovics Zoltán, aki családjával Mélykútról érkezett. Szintén rendszeres, mondhatni visszatérő vendégek, így a fürdő medencés kínálata nem volt újdonság számukra, de a családfő kiemelte a fürdő rendezettségét és tisztaságát is, ami szintén fontos szempont volt a döntésükben. Valóban élmény itt lenni, ezért biztos, hogy máskor is jönnek, ígérte, tökéletes végszóként.
Nemcsak kapni, de adni is jó az élményt – erről már a jeles napon szervezett szauna szeánszok egyik aktora, Pataki Csaba mesélt, aki elmondta, teljes kapacitással, több szaunamesterrel és a késő estig tartó program során minimum hét felöntéssel várják a műfaj szerelmeseit. 
A beszélgetés végén a római fürdő bázisán is tettünk egy rövid látogatást, ahol rögtönzött bemutató is következett – zászlók, legyezők, illatok, mindent bevetnek a forró és nyáridőben is borzongatóan kellemes élményért.

Folytatás jövőre, ugyanitt – ha lehet, egy picivel jobb időben!

(Fotó: Budavári Sándor)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

Nagy durranás volt a "bömbisek" aszfaltkoptatása (galériával)

2022. aug. 01.

Mind a verdás résztvevők, mind a közönség körében osztatlan sikert aratott a BMW-k rajongóinak szervezett DSC OFF BMW Találkozó – a Fejér Megyei Bömbisek és az EVILS Egyesület rendezvényének a hét végén adott otthont Dunaújváros.