Elődöntős a Hajdu-Fekete kettős

spigott - 2022. augusztus 3. 18:04

A pénteki elődöntőből harcolhatja ki a fináléba jutást a halifaxi kajak-kenu világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse.

Kép: MKKSZ-archív

Kanadában, Halifax városában rendezik meg a kajak-kenusok gyorsasági világbajnokságát mától egészen augusztus 7-éig, s a megméretésen két dunaújvárosi versenyzőért, Hajdu Jonatánért és Slihoczki Ádámért is szoríthatunk.

Jonatán a kenu kettesek 500 méteres versenyszámának harmadik előfutamában térdelt hajóba ma este az újpesti Fekete Ádámmal. A kiírás szerint csak a három előfutam első helyezettjei biztosították helyüket egyből a fináléban, s ez most a Hajdu-Fekete kettősnek nem jött össze, ugyanis a spanyol, a kínai és a litván páros mögött a negyedik helyen értek célba, így a pénteki elődöntőből harcolhatják ki a fináléba jutást.

A DSKE másik válogatott versenyzője, Slihoczki Ádám Kollár Kristóffal, Zombori Dominikkel és Koczkás Dáviddal együtt a kenu négyesek 500 méteres versengésében ragad majd lapátot, ám mivel ebben a számban nem rendeznek előfutamokat, csak döntőt, így Ádámékért vasárnap este, magyar idő szerint fél hattól szoríthatunk majd.

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.

Aranyos zárás a bajnokságon

Aranyos zárás a bajnokságon

2022. aug. 07.

Összesen hat éremnek örülhettek a dunaújvárosi úszók a Debrecenben megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2022. aug. 07.

A BKV Előre elleni sima, háromgólos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hetedik a hely a vb-döntőben!

Hetedik a hely a vb-döntőben!

2022. aug. 06.

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!