Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

doszerk - 2022. augusztus 12. 11:00

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. A fényháló legjobb tulajdonsága, hogy kifeszítve igazán nagy felületek beborítására és kivilágítására alkalmas.

Gondoljunk csak bele, milyen jól mutathat a letisztult nappalinkban egy fényhálóval dekorált fal, ahova nem mellesleg a televíziót is rögzíthetjük. Másrészről valódi romantikus hangulatot varázsolhatunk hálószobánkba, ha ezt a beltéri dekorációt választjuk. Mindezek mellett a fényháló a gyermekszoba hangulatvilágításának is tökéletesen megfelel. Minden csupán azon múlik, hogy mekkora méretben és milyen színben gondolkodunk a világító hálók tekintetében.

A Leden széles díszvilágítás kínálatában is megannyi fényhálót találunk! De nézzük, miért is szeretjük ennyire ezt a típusú fényforrást!

A beltéri díszvilágítás legjobb tulajdonsága

Mint korábban említettük, a fényhálók nagyobb és kisebb felületek befedésére is tökéletesen alkalmasak. Köszönhető mindez flexibilis kialakításuknak. Természetesen ne akarjunk egy 2 m széles hálót egy 3 m széles falfelületre kifeszíteni, de észszerű keretek között a világítás alkalmazkodik az adott felület méretéhez.

A fényháló rögzítése

A fényhálókat egyáltalán nem bonyolult felszerelni. Vehetünk hozzá színben passzoló gyorskötözőt, de ha professzionális és igényes megoldásra vágyunk, akkor speciális, a hálókhoz fejlesztett kampókat is alkalmazhatunk.

Színes kínálat

Ez a típusú, beltéri díszvilágítás több változatban is kapható. A hagyományos hideg vagy meleg fehér fények mellett a színes hálók is nagyon bájosak. Utóbbi típus tökéletesen illeszkedik a karácsonyi dekorációkhoz, míg a meleg fény barátságos, otthonos légkör megteremtésére alkalmas. A hideg fehér fényt általában azok választják, akiknél a hidegebb árnyalatok dominálnak otthonukban.

Hogyan válasszunk fényhálót?

Számos dolgot érdemes átgondolni, de nagyon sok minden múlik elsősorban a színeken! Ha fehér színű falra szeretnénk fényhálót rögzíteni, akkor ne válasszunk zöld vagy fekete vezetékkel ellátott dekorációt! A fehér színű vezeték mellett remek lehet az átlátszó vezeték is! Ügyeljünk a gyorskötözők vagy a kampók árnyalatára is, a lényeg, hogy ezek az alkatrészek beleolvadjanak környezetükbe.

A másik fontos paraméter a méret, amit figyelembe kell vennünk, mielőtt fényhálót vásárolunk. Nem muszáj nagyon pontosnak lennünk, hiszen ezek a hálók nyúlnak, de igyekezzünk a felület méretéhez a leginkább igazodó fényes dekorációt választani! A betáp kábel hosszát is mindig vizsgáljuk meg, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni, ha a háló felszerelését követően derül csak ki, hogy a kábel nem ér el a konnektorig.

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)