Dunaújváros Hetilap

Fontos kérdésekben döntött a képviselőtestület

Terdik Péter - 2022. augusztus 2. 18:19

Három kiemelten fontos napirendi pontról szavazott a képviselőtestület a Városháza "C" szárnyának közgyűlési termében ma délelőtt. Halaszthatatlan témákban döntöttek a képviselők.

Változatos témákban szavaztak a képviselők a keddi rendkívüli nyílt ülésen. Varga Anna Éva szerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetése mellett szó volt az augusztus 20-i programokról, valamint a közelmúltban hosszú betegség után elhunyt Pecsét István családja számára biztosított támogatásról is. 

Közös megegyezéssel 

A képviselők döntöttek a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros igazgatója magasabb vezetői megbízása és határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonya közös megegyezéssel való megszüntetéséről. Mint ismert, Varga Anna Éva igazgató szeptember 30-ig töltötte volna be a tisztséget, ám levélben kérvényezte megbízása közös megegyezéssel történő megszüntetését augusztus 8-tól. Az intézményi SZMSZ és a közgyűlési határozat nyomán a gazdasági igazgatóhelyettes veszi át a feladatait szeptember 30-ig, Vida Dóra igazgató hivatalba lépésééig. 

Pénzszórás helyett szociális támogatás

Ezt követően három határozati javaslatot módosított a közgyűlés. Az önkormányzat az idei augusztus 20-i rendezvényekre (Szent István Ünnepe, Parázs-Varázs és Majka koncert) ajánlattételi felhívásokat tett közzé, a nyertes ajánlatot tévők kiválasztásáról pedig a közgyűlés döntött. A határozatokban a beszerzés értékének bruttó megnevezése jelentek meg tévesen: a határozatban a nettó érték lett feltüntetve az áfa megjelölése nélkül. A módosító javaslat a "bruttó" kifejezés "nettó"-ra történő javítását tartalmazza.

A napirend apropóján Pintér Tamás azt is bejelentette, a városlakók visszajelzései alapján Dunaújváros is csatlakozik azon települések sorához, ahol nem lesz tűzijáték augusztus 20-án. Az erre biztosított nagyjából 1,5 millió forintot szociális célokra fordítja az önkormányzat. (Ez utóbbiról külön is posztoltunk már a DO-n – a szerk.)

Kötelesség segíteni 

Harmadik napirendként a Szent Pantaleimon Alapítvány 2016 alapítvánnyal kötött támogatási szerződésről döntött a közgyűlés. Ehhez kapcsolódóan Pintér Tamás kiemelte, az alapítványnak biztosított 3,5 millió forintos támogatás a közelmúltban hosszú betegség után elhunyt Pecsét István családját hivatott segíteni úgy, hogy az így biztosított forrás fedezi az elhunyt hamvainak külföldről történő hazaszállításának költségeit. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzatnak kötelessége támogatnia ebben a családot. 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.