Dunaújváros Hetilap

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Terdik Péter - 2022. augusztus 8. 16:23

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Barta Endre önkormányzati képviselő azt vallja, a körzet mindennapjait jobbá tévő beruházások nem csak az időseknek, hanem a gyerekeknek is kell hogy szóljanak. Utóbbiak számára történnek fontos fejlesztések a körzetében.

Napvitorla ad árnyékot 

A 4-es körzet fejlesztései kapcsán Barta Endre arról számolt be, hogy az Erkel Kertben kialakított játszótéren eddig egy fa adott árnyékot, ám a szakemberek vizsgálata nyomán ezt a növényt ki kellett vágni. A helyére persze azóta újat ültettek, ám a képviselő szerint hosszú évekbe telik majd, mire az a fa biztosít majd árnyékot a játszótéren tartózkodó fiataloknak. Az eset nyomán Barta Endre egy napvitorla telepítését kérte a szakemberektől, amely a homokozó fölé helyezve biztosít majd árnyékot a gyerekeknek, hiszen (főként az elmúlt hetek tapasztalatai nyomán) ilyen napsütésben és hőségben védelem nélkül nem tanácsos a fiataloknak a homokozóban tartózkodni.

Új homokozó is lesz 

A képviselő felidézte, a szakemberek vizsgálata nyomán a Domanovszky téren található játszótér egy homokozóját használaton kívül kellett helyezni. A terület azonban rendkívül sok fiatal számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget, így a játszótér számára már meg is rendelte az új, 3x3 méteres fakeretes homokozót, amely reményei szerint pótolja majd a fiatalok veszteségét. 
A képviselő körzetében tehát az általános karbantartási is fejlesztési munkálatok mellett 273 ezer forintból új napvitorlára, míg 460 ezerből új homokozóra is futotta a költségvetésből. Ennek apropóján Barta Endre hangsúlyozta, mind az idősebbek, mind pedig a gyermekek jólétére nagy hangsúlyt kell fektetni. Önkormányzati képviselőként ezt az egyik legfontosabb feladatának tekinti.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.