Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ha hétvége, hát ismét CityRocks – bulira fel!

Öcaline - 2022. augusztus 3. 18:41

Ahogy korábban ígértem, drága böngészők és aranyos mindenki, augusztus 5-7. között, azaz péntektől vasárnapig újra Dunaújvárosban vendégszerepel az ország legnagyobb rockzenekara: újra itt a CityRocks, bulira fel!

Amint már korábban is harangoztam, táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – pénteken a Szalki-szigeten kezdődik, szombaton ugyanott fut csúcsra a buli, majd vasárnap egy kamionos városjárással fejeli meg idei jelenlétét az ország legnagyobb rockbandája.

Nagy dübörgések a Szalki-szigeten

Egyedülálló kísérlet tanúi lehetnek mindazok, akik akár közreműködőként, akár csak érdeklődő vendégként bekapcsolódnak Közép-Európa legnagyobb rockzenekara ide mutatványába. De lássuk sorjában. A szervezők egyértelműen bemelegítésnek szánják a nyitónap programját: augusztus 5-én, pénteken 18 órától a kempingben kezdődik a buli, a kisszínpadon több zenekarnak, jam session szórakoztatja a vendégeket, de különleges zenei csemegék is csalogatják a közönséget – szeritnem kihagyhatatlan élmény a némafilmvetítés, amit a régi klasszikus műfaji hagyományokhoz híven élő zongora/dob kísérettel láthat a mélyen tisztelt publikum, csak tessék, tessék!
Szintén zengettem már, hogy a kínálat csúcsának a Szalki-szigetre tervezett, augusztus 6-án este esedékes nagykoncert ígérkezik.

Az egyedi, háromszintes színpadrendszeren 150 rockzenész mellett taiko dobosok, valamint fúvósok játszanak majd együtt hazai és nemzetközi slágereket a Móricz iskola kórusának közreműködésével. A koncert 20.30-kor kezdődik, előtte a The Best Of Mode (Depeche Mode Tribute Band) hangol, a CityRocks után a Hollywood Rose (Guns N' Roses Tribute Band – Hungary) koncertje zárja a napi penzumot. 

Mega ráadás

Bár a sorozat csúcspontjának kétségkívül a szombat este ígérkezik, különleges kísérlet lesz – és rendkívüli élmény ígér a városlakóknak is – a ráadás: augusztus 7-én, vasárnap délután és este mintegy 40-50 zenész részvételével egy Rock Kamion járja majd Dunaújváros utcáit.

A Szalki-szigetről startoló menet az ígéretek szerint teljes városkört tesz, várhatóan három megállóval: a tervezet szerint a Béke városrészi Interspar parkoló, majd a Belvárosban a Kultik Mozi előtti térség, végül a Római városrészben a víztorony környéke ad otthont az alkalmi koncerteknek.

Kedvcsinálóként ki-ki visszapillanthat a CityRocks 2021 hangképes összegzéseire – mutatom!

A dunaújvárosi koncertfilmek (katt) >>

És persze most sem maradhat el a fontos, és szintén igen-igen csalogató tényező: a CityRocks összes eseményét díjtalanul látogathatják a vendégek. Bulira fel, yeeeaaaah!

(Archív fotók: Végh Zoltán, belső oldali plaki: CityRocks)

A rovat további hírei: Kultúra

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

2022. aug. 08.

Három nap a muzsika és a közösség jegyében, most mégsem a szokásos tudósítás következik, azt nagyjából lerendeztem az elmúlt alkalmakkor. Messzebbről kezdem: a CityRocks ugyanis érzékelhetően hazatalált.

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

2022. aug. 07.

A részletes beszámoló a tegnap esti koncertről majd holnap jön, egyelőre itt egy tételes és részletes képtár, meg egy utolsó utáni figyelmeztetés: ma délután gördül ki a rock kamion a Szalki-szigetről! Yeaah!

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

2022. aug. 07.

Hét programelem felvételeit mutatja be a közösség – ma startol a sorozat, és egészen szeptember derekáig minden vasárnapra jut egy összeállítás.

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

2022. aug. 07.

Nyári nyitva tartási rend szerint, de folyamatosan várja látogatóit a József Attila Könyvtár augusztusban is, derül ki a DSTV összegzéséből. Programokból és kezdeményezésekből sem lesz hiány, tárlat és strandkönyvtár is csalogat! Hangkép.
 

 A bemelegítés megvolt, ma csúcsra fut a CityRocks (galériával)

A bemelegítés megvolt, ma csúcsra fut a CityRocks (galériával)

2022. aug. 06.

Bensőséges, de kiváló hangulatú, sok-sok muzsikával fűszerezett nyitány után ma már a nagykoncert várja a közönséget a Szalki-szigeten, vasárnap pedig kamionról tolják az arcba a rockdallamokat a CityRocks főszereplői.

DSTV: nagyszabású tárlatra készül az ICA-D

DSTV: nagyszabású tárlatra készül az ICA-D

2022. aug. 01.

A nyár utolsó hónapjára fordulva is zajlik az élet a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) falain belül, derül ki a DSTV összeállításából. Újabb nagyívű bemutatóra készül az intézmény, már tartanak a kiállítás előkészületei. Hangkép.
 

DSTV: Segesvár emléke

DSTV: Segesvár emléke

2022. júl. 31.

A segesvári csata évfordulójára emlékeztet a DSTV összegzése. A tragikus történelmi esemény július 31-én volt, az ütközet a magyar történelem egy kiemelten fontos eseménye, amely közvetett hatásait az egykori Pentele lakói is megérezték. Hangkép.