Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ha hétvége, hát ismét CityRocks – bulira fel!

Öcaline - 2022. augusztus 3. 18:41

Ahogy korábban ígértem, drága böngészők és aranyos mindenki, augusztus 5-7. között, azaz péntektől vasárnapig újra Dunaújvárosban vendégszerepel az ország legnagyobb rockzenekara: újra itt a CityRocks, bulira fel!

Amint már korábban is harangoztam, táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – pénteken a Szalki-szigeten kezdődik, szombaton ugyanott fut csúcsra a buli, majd vasárnap egy kamionos városjárással fejeli meg idei jelenlétét az ország legnagyobb rockbandája.

Nagy dübörgések a Szalki-szigeten

Egyedülálló kísérlet tanúi lehetnek mindazok, akik akár közreműködőként, akár csak érdeklődő vendégként bekapcsolódnak Közép-Európa legnagyobb rockzenekara ide mutatványába. De lássuk sorjában. A szervezők egyértelműen bemelegítésnek szánják a nyitónap programját: augusztus 5-én, pénteken 18 órától a kempingben kezdődik a buli, a kisszínpadon több zenekarnak, jam session szórakoztatja a vendégeket, de különleges zenei csemegék is csalogatják a közönséget – szeritnem kihagyhatatlan élmény a némafilmvetítés, amit a régi klasszikus műfaji hagyományokhoz híven élő zongora/dob kísérettel láthat a mélyen tisztelt publikum, csak tessék, tessék!
Szintén zengettem már, hogy a kínálat csúcsának a Szalki-szigetre tervezett, augusztus 6-án este esedékes nagykoncert ígérkezik.

Az egyedi, háromszintes színpadrendszeren 150 rockzenész mellett taiko dobosok, valamint fúvósok játszanak majd együtt hazai és nemzetközi slágereket a Móricz iskola kórusának közreműködésével. A koncert 20.30-kor kezdődik, előtte a The Best Of Mode (Depeche Mode Tribute Band) hangol, a CityRocks után a Hollywood Rose (Guns N' Roses Tribute Band – Hungary) koncertje zárja a napi penzumot. 

Mega ráadás

Bár a sorozat csúcspontjának kétségkívül a szombat este ígérkezik, különleges kísérlet lesz – és rendkívüli élmény ígér a városlakóknak is – a ráadás: augusztus 7-én, vasárnap délután és este mintegy 40-50 zenész részvételével egy Rock Kamion járja majd Dunaújváros utcáit.

A Szalki-szigetről startoló menet az ígéretek szerint teljes városkört tesz, várhatóan három megállóval: a tervezet szerint a Béke városrészi Interspar parkoló, majd a Belvárosban a Kultik Mozi előtti térség, végül a Római városrészben a víztorony környéke ad otthont az alkalmi koncerteknek.

Kedvcsinálóként ki-ki visszapillanthat a CityRocks 2021 hangképes összegzéseire – mutatom!

A dunaújvárosi koncertfilmek (katt) >>

És persze most sem maradhat el a fontos, és szintén igen-igen csalogató tényező: a CityRocks összes eseményét díjtalanul látogathatják a vendégek. Bulira fel, yeeeaaaah!

(Archív fotók: Végh Zoltán, belső oldali plaki: CityRocks)

A rovat további hírei: Kultúra

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

2022. nov. 24.

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.