Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Öcaline - 2022. augusztus 4. 16:45

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdtek eljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, egy 25 éves helyi lakossal szemben, erősítette meg a hírt a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés a nyomozás adatait idézi: ezek szerint csütörtökön hajnalban történt a bűncselekmény a Dózsa György és Szórád Márton út kereszteződésesében. Egy padon ülő férfihoz két másik lépett oda és cigarettát kértek fél 3 körül, miután a sértett nem tudott adni, az egyik férfi egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte – a sértett ennek következtében a földre esett és elejtette a kezében levő telefontját. 
A 25 éves támadó felvette a földről a készüléket, majd társával együtt távoztak a helyszínről. Az egyenruhások másfél órával később elkapták az elkövetőt és társát, akiket előállítottak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A. Béla ruházatának átvizsgálása során a rendőrök megtalálták az eltulajdonított mobiltelefont, amit visszaadtak jogos tulajdonosának. 

Ezt követően a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, erősítette meg a rendőrségi summázat.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.

Engedély nélkül gurultak el a munkatársuk kocsijával

Engedély nélkül gurultak el a munkatársuk kocsijával

2022. júl. 27.

Minden létezhető szabályt megszegtek: több bűncselekménnyel is vádolják a két férfit, akik előbb unalmukban kocsikáztak egyet, aztán hazahajtottak – Salgótarjánba. (De onnan legalább visszaszóltak, hol a verda.)