Kilencedik hely a zárónapon

spigott - 2022. augusztus 2. 12:30

Máthé Krisztiánék a kajak-kenusok maraton Európa-bajnokságának utolsó versenynapján is kiadták magukból a maximumot.

Kép: MKKSZ-archív

Öt páros döntővel ért véget a csütörtöktől vasárnapig tartó maraton Európa-bajnokság, melynek zárónapján újból hajóba ült a DKSE versenyzője, Máthé Krisztián, aki Aranyosi Gáborral párban a kajak kettesek fináléjában vett részt. Krisztiánék a verseny első szakaszában a nyolcadik és a tizenegyedik hely között ingadoztak, de egy körrel a verseny vége előtt sikerült feljönniük a hatodik helyre.

A véghajrában óriási csatát vívtak ellenfeleikkel, ám hiába érték el az ötödik legjobb részidőt az utolsó körben, közvetlen vetélytársaik közül ketten is megelőzték őket, így végül a kilencedik helyen zárták a szám küzdelmeit. A válogatott dunaújvárosi versenyzői közül Kulcsár Dorina egy nyolcadik (3,4 km) és egy hetedik (15,4 km), míg Máthé Krisztián egy tizennyolcadik (3,4 km), egy tizenkettedik (30 km) és egy kilencedik hellyel (páros 30 km) zárta a kontinensviadal küzdelmeit, míg a magyar válogatott hat arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel a tarsolyában, az éremtábla első helyén végezve térhetett haza Dániából.

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.

Aranyos zárás a bajnokságon

Aranyos zárás a bajnokságon

2022. aug. 07.

Összesen hat éremnek örülhettek a dunaújvárosi úszók a Debrecenben megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2022. aug. 07.

A BKV Előre elleni sima, háromgólos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hetedik a hely a vb-döntőben!

Hetedik a hely a vb-döntőben!

2022. aug. 06.

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!