Már munkában a jégkorongozók

spigott - 2022. augusztus 1. 17:30

A közös nyári felkészülés első szakaszában még a fizikai munka kerül előtérbe a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál.

Véget ért a nyári szünet a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt jégkorong csapata számára, s miután a gárda finn vezetőedzője, Niko Eronen mellett megérkeztek az új játékosok is a mögöttünk hagyott hétvégén, már semmi akadálya nem volt annak, hogy ma délelőtt megkezdje a közös felkészülést együttesünk ez Erste Liga 2022/2023-as szezonjára. Arról, hogy miként is alakul a Bikák programja a közeljövőben, Revák Zoltán sportigazgató számolt be, s mint azt megtudtuk, két hét múlva már hazai környezetben is jégre korcsolyázhatnak Acélbikáink.

– Huszonöt fős kerettel álltunk neki a felkészülésnek, az első két napban teszteket végzünk, hogy felmérjük, milyen állapotban csatlakoztak a kerethez a játékosok, majd a folytatásban szárazedzésekkel folytatjuk a munkát. A jövő héttől elkezdjük a jeges edzéseket is Mátyásföldön, ahol egy jeges és egy szárazedzés lesz a programban, majd augusztus 15-étől már itthon, hazai jégen folytatjuk a felkészülést. Niko Eronen minden játékossal felvette személyesen a kapcsolatot a közelmúltban, s mindenki megkapta tőle a felkészülési programot, eddig eszerint dolgoztak a csapat tagjai. Most ezt a programot folytatjuk közösen, de a konditermi és szárazedzéseket természetesen akkor sem hagyjuk abba, amikor már a jégen leszünk.

Végh Zoltán felvételei

A DAB nyári programja természetesen nem csak edzésekből áll majd, több felkészülési meccsen is korcsolyát húz majd Niko Eronen gárdája, mely első két edzőmeccsét idegenben játssza le, ám szeptember 1-jén már itthon, a Dunaújvárosi Jégcsarnokban öltenek korcsolyát hokisaink a Fehérvár Hockey Akadémia ellen.

A DAB felkészülési mérkőzései

2022. 08. 18. 17:00 DEAC - DAB
2022. 08. 26. 18:00 UTE - DAB
2022. 09. 01. 19:25 DAB - IOGJA
2022. 09. 06. 17:00 DAB - Topolcsány
2022. 09. 08. 18:00 Léva - DAB
2022. 09. 09. 17:00 DAB - Titánok

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.

Aranyos zárás a bajnokságon

Aranyos zárás a bajnokságon

2022. aug. 07.

Összesen hat éremnek örülhettek a dunaújvárosi úszók a Debrecenben megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2022. aug. 07.

A BKV Előre elleni sima, háromgólos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hetedik a hely a vb-döntőben!

Hetedik a hely a vb-döntőben!

2022. aug. 06.

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!