Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

Öcaline - 2022. augusztus 7. 8:32

Hét programelem felvételeit mutatja be a közösség – ma startol a sorozat, és egészen szeptember derekáig minden vasárnapra jut egy összeállítás.

Érdekes kezdeményezésről tudósította honlapunkat Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör egyesület elnöke annak kapcsán, hogy a júniusi jótékonysági koncert bemutatójának videóanyagából válogatást ad közre közösségi felületén a szervezet. Az ötletet az adta, hogy a teltházas, nagy sikerű pentelei hangversenyre nem jutott be mindenki:
– A közönségből is sokan jelezték, hogy szeretnék a produkciókat visszanézni. Nos, a templomi műsor minőségi videó sorozatát – a felvételeket készítő Horváth Tamásnak köszönhetően – be tudjuk mutatni! Összesen hét részben, vasárnaponta tekinthet meg egy-egy összeállítást a koncert anyagából a közönség.

Az első videó ma délután 18 órától lesz látható az  egyesület közösségi felületén – máris mutatom a közvetlen elérhetőséget!

Pentele Baráti Kör – facebook (katt) >>

A mai debütálás során a Móricz iskola gyermekkórusainak kedves dalfüzéreit teszik közkinccsé – az elnöki ígéret szerint a megszólaló friss gyermekhangok egyúttal mindenkivel megismertetik a templom remek akusztikáját is. A második felvétellel augusztus 14-én, azaz jövő vasárnap 18 órától jelentkeznek – ekkor Németh Irma Mária-dalokat énekel, mindenkinek ajánlják ihletett szólóének előadását.
A sorozat további, úgyszintén kiváló öt produkcióját vasárnap esténként, heti rendszerességgel mutatják be – egészen szeptember 18-ig.

Emlékeket eleveníthet – mindenkinek jó szívvel és szeretettel ajánlják!

(Archív fotó: DO)

A rovat további hírei: Kultúra

Pompás program a zene világnapján (galériával)

Pompás program a zene világnapján (galériával)

2022. okt. 04.

Ahogy arra készülhettünk, több eseményt is időzítettek a zene világnapjára városunkban az elmúlt napokban – a péntektől hétfőig ívelő programsorozat címszavas összegzésünket több  koncert, közösségi kezdeményezés képeit felvonultató galéria egészíti ki.

Színes kínálattal várják a kultúra barátait a könyvtárban

Színes kínálattal várják a kultúra barátait a könyvtárban

2022. okt. 03.

Még eleven a KönyvTér emléke, de máris újabb komoly sorozatra készül a József Attila Könyvtár: az intézmény pompás programmal várja a betűk és a kultúra barátait az Országos Könyvtári Napok keretében – az esély és az egyenlőség jegyében!

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

2022. szep. 30.

Több intézmény, szervezet is készül a zene világnapjára: az első programokra már ma várják a muzsika szerelmeseit, de a következő napokban is egymást érik az események! (FRISSÍTVE)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

2022. szep. 30.

Fergeteges hangulatról és vérre menő csatáról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK adott otthon a napokban a rajzfilmes retró vetélkedőnek – 17 csapattal és kirobbanó sikerrel. Hangkép és galéria itt!

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

2022. szep. 28.

Komoly előkészületek az emlékévre, színes programokkal, előadásokkal, több intézmény együttműködése nyomán megvalósuló kínálattal készülnek, derült ki a téma kapcsán szervezett tájékoztatón.

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

2022. szep. 27.

A folyamatos kríziskezeléstől az optimista vagy éppen kevésbé derűlátó olvasatig – remek programmal nyílt meg a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás hétfőn este. A rendhagyó válogatás egy szűk héten át, péntekig látható a felső Duna-parton – csak tessék, tessék!

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

2022. szep. 27.

A 91 éves Pásztor Bertalan ma is aktív, ír, publikál. Néhány héttel ezelőtt egy pályázaton is győztesnek kiáltották ki, Aranybulla-díjat kapott. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter kulturális bizottsági elnök a közelmúltban fogadta a Városházán.